- Показать поездку
- Добавить в корзинуУдалить из корзины
- Поделиться
- День 16
- среда, 26 февраля 2025 г., 12:24
- ☁️ 18 °C
- Высота: 11 м
ВьетнамDong Dang20°57’19” N 106°58’41” E
Ha Long Bay - Hanoi

Jutranji žarki sredi zaliva nas prebudijo in ob 7.00 smo že na zajtrku. Pred tem pa še Tai Chi telovadba na vrhu. Pridemo proti koncu, ampak Francozi so pridni, lepo telovadijo. Tu je sicer vse tempirano do minute točno, saj ob 7.45 že moramo biti pripravljeni, ker gremo še na krajši izlet s čolni do ene jame in lagune na tretjem največjem otoku Vietnama, Cat Ba Island. Zapolnijo ti čas tako in v bistvu je bolj smiselno iti res za “dva dni - eno noč”, saj tisti, ki so ostali na ladji, so se danes popeljali z nami nazaj do točke, kjer so nas izkrcali. Ko bodo naložili nove goste, pa bo verjetno spet podobna izkušnja, če ne celo ista ruta. Za tiste, ki so bili dve noči, so danes organizirali sicer drug izlet. Bistvene razlike pa ni.
Vrnemo se ob 9.00 nazaj na ladjo in imamo še uro, preden se moramo odjaviti. Malo še posedimo, poležimo in ob 10.15 imamo brunch, zgodnje kosilo, da se še fino najemo. Lep izbor hrane, predvsem pa so vsi obroki tukaj bili raznoliki. Ni se v bistvu skoraj nič ponovilo. Še par trenutkov imamo na zgornji ploščadi ladje, naredim še nekaj posnetkov in že moramo nazaj. S čolnom nas dostavijo nazaj v pristanišče in že nas najde naš voznik. Tokrat smo pa z luksuznim kombijem sami, spet masažni sedeži in zelo udobno. Dobro je to mr. Kevin nam uredil celotni tridnevni izlet. Vse je kot mora biti, do minute točno. In dejansko se bomo spočiti vrnili v Hanoi.
Ha Long Bay sicer je, kot sem že omenil, ogromno pristanišče, marina, kjer je kapacitete za 500 ladij, operativnih pa je preko 200 ladij, ki ponujajo križarjenja. Ja, vse gre na večje in čim več. Če imaš srečo in “zadaneš” še lepo vreme v Ha Long Bayu, je ta izkušnja lahko še lepša, ampak se nimamo kaj pritoževati. Bilo je lepo, res lepo.
Tri ure je trajala vožnja do Hanoia, kjer se vrnemo v naš hotel. Naše potovalke so bile lepo pospravljene in spet dobimo lepo in čisto veliko sobo. Malo oddiha in spet nas vleče v ta kaotični Hanoi. Dejansko je Ho Chi Minh City nekako, kljub vsem motorjem in prometu lažji za hodit. Tukaj v Hanoiu so na pločnikih parkirani motorji, stoli in mize od raznih lokalov, tukaj praktično vsi hodimo ob robu ceste. Ampak zdaj se počutimo že skoraj domače. Gremo po ulicah, ki jih še nismo prehodili, med njimi tudi znano “beer street”, vmes pa porabimo vse “milijone ” dongov, ki so nam še ostali in nakupimo še zadnje spominke in še en kovček, da bomo lahko vse spravili domov. Ko pade noč, pa smo šli še na eno dobro večerjo na “train street” in še enkrat doživeli vlak, ki se pelje skozi. Gremo spat in jutri, še zadnje pakiranje, potem pa proti domu počasi.Читать далее
ПутешественникKomaj ste šli in slišalo se je dooolgo in glej-spet isto- kar je lepo ,hitro mine.A polni ste vtisov in znanja in izkušenj in samo vi trije česa še.Za vso življenje!Samo živi,zdravi in dobre volje domov in spet počasi razmišljati - kam pa zdaj?!Svet je velik a na določene predele se ne hodi-zdaj je važen samo varen prihod v domačo posteljo.Puse in SREČNO!❤️🐞🍀💋🍀👨👩👧💋