• Hanoi - Ljubljana

February 27 in Vietnam ⋅ ☁️ 22 °C

In smo uspešno prispeli do zadnjega dne. Dolgo lahko spimo, v hotelu so nam podaljšali možnost odjave do 13.00 ure. Zajtrk obilen in dober, še danes pristni vietnamski okusi. Spominke smo včeraj že uredili, danes pa še imamo čas do 17.00 ure, da še spijemo vietnamsko kavo, da še pohrustamo kakšen Banh Mi sendvič, kakšen Pho in Bun Cha. Izkoristili bomo te zadnje ure pred dolgo potjo domov.

Po zajtrku pakiranje, potem pa še na zadnji sprehod po Hanoiu, proti katedrali Sv.Jožefa, tam popijemo še kavo ob razgledu na katedralo in ves vrvež, ki tukaj ne pojenja. Ampak, seveda še gremo zapravljati, zadnji nakupi, Adidas superge, Hoka superge, po 24 EUR. To kar pri nas bi dal 100 - 150 EUR ali več, tukaj dobiš za tak denar. Koliko je res kaj vredno. Ker uspešno opravimo še zadnje nakupe, se nagradimo z odličnim kosilom, preden se vrnemo v hotel, kjer sledi veselo organiziranje prtljage in kovčkov. Sem smo prišli s tremi, domov odhajamo s petimi.

Medtem, ko čakamo na prevoz, se z mr. Kevinom še malo pomenimo, pove nam celo zgodbo o njihovi domači znamki avtomobilov Vinfast, kako so enega glavnih inženirjev potegnili iz Mercedesa, da so razvili ta avto. Avto izgleda top in elektriko se gredo, s davčnimi odpustki za prebivalce Vietnama, medtem, ko se mi ukvarjamo, koliko bodo položnice naslednji mesec.

Voznik pride, trije nam odnesejo kovčke v avto, se prisrčno poslovimo in ko se prebijemo skozi kaotični promet Hanoia, smo v roku ene ure že na letališču. Tukaj gre tekoče, oddamo prtljago, cca. 60 kg prinesemo domov in pred letom še gremo v lounge, kjer nam delajo cocktaile, hrana je odlična, skratka top. Dve uri lounga in ob 21.40 imamo boarding za Istanbul in potem še do Ljubljane.

Lahko noč Vietnam, dobro jutro Slovenija.