• Pancole - San Gimignano

August 29 in Italy ⋅ ☀️ 23 °C

Vsega lepega je enkrat konec in tako je napočil tudi naš zadnji polni dan v Toskani. Čaka nas novo šolsko leto, novi profesionalni izzivi in ja, smo se spočili. Današnji načrt je bil sicer zelo preprost: dolgo spati, vpiti še zadnje sončne žarke, se posloviti od najljubšega mesta s stolpi in se soočiti z neizogibnim – pakiranjem.

Zjutraj nismo hiteli. Privoščili smo si dolgo, počasno jutro na terasi naše Case Lari. Še zadnjič smo se prepustili sprostitvi ob bazenu, naša Isa pa je dremala v senci in se verjetno spraševala, zakaj smo danes malce bolj zamišljeni.

Za zadnje toskansko kosilo in nakup spominkov smo se odločili vrniti v San Gimignano. Tudi danes ni bilo pretirane gneče, celo naleteli smo na stojnice in končno sem dočakal famozni sendvič s toskanskim pečenim odojkom. Nasitili smo se kar sproti, z ulice, vmes pa smo poskrbeli še za spominke. Malo smo še posedeli v enem lokalu v stranski slikoviti ulici in se vrnili v apartma.

Vrnitev v Casa Lari je bila nekako grenko-sladka. Čakal nas je še zadnji del dopusta, ki ga nihče ne mara – pakiranje. Prazni kovčki, ki smo jih pred osmimi dnevi prinesli polni pričakovanj, so se zdaj polnili s spominki, umazanim perilom in predvsem s spomini. Smo kar polno smo doživeli ta teden.

Večer bomo zaključili na terasi, s preprosto večerjo iz ostankov dobrot, ki jih še premoremo v hladilniku.

Jutri nas čaka dolga pot domov. A ne odhajamo praznih rok. Toskana nam je podarila veliko več kot le lepe fotografije.