China
Nanmenwai

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.

8 travelers at this place

 • Day274

  Alleen het weer is Hollands

  May 17, 2016 in China ⋅ ⛅ 20 °C

  Als ons vliegtuig 's avonds laat landt in Kunming, knipperen we met onze ogen. Regent het nou? Gatver!

  Het regent inderdaad flink, en dus lopen we even later in de regen en in het donker te zoeken naar een slaapplek, omdat het door ons geboekte hostel geen plek meer blijkt te hebben. Geloof me, dat is nog best lastig als je NIETS kunt lezen en niemand Engels spreekt.. Gelukkig vinden we uiteindelijk een goed adresje. Dat het meisje ongeinteresseerd met haar smartphone begint te spelen zodra ze ons ziet, nemen we maar voor lief. Dan duwt ze enthousiast haar smartphone in ons gezicht: "Welkom! Hebben jullie een reservering?" staat er op het scherm. Ah, het kwartje valt. (Google) Translate. Zo gaat dat hier, haha!

  De volgende ochtend hebben we haast om de bus de stad uit te nemen. Kunming is een enorme stad (bijna 7 miljoen inwoners!!) en er is vast veel leuks te doen, maar de rest van China wacht op ons. Op het busstation van Kunming moeten we flink ons best doen om duidelijk te maken waar we heen willen, maar even later zijn we dan toch de trotse eigenaren van tickets naar Dali, een soort hippie stadje en een populaire bestemming voor jongeren. Ik kan me er weinig bij voorstellen.

  Helaas regent het ook in Dali. De hele dag. En niet zomaar regen he? Het zijn van die dikke druppels waar je tot op het bot doorweekt van raakt. Ik heb twijfels. Hebben we er wel goed aan gedaan om in het (pre)regenseizoen naar de provincie Yunnan te gaan? Ik was het die dit per se wilde, niet Thomas.. Het feit dat we na een uur dwalen rondom het busstation nog steeds geen taxichauffeur hebben gevonden die ons voor een normale prijs naar het centrum wil rijden, helpt ook niet bepaald. Dali staat nu al 1-0 achter.

  De dag wordt gered als we totaal verkleumd binnenstappen bij een Amerikaanse diner, waar we het lekkerste AVG'tje van het jaar voorgeschoteld krijgen: een homemade soepje gevolgd door een groot bord mashed potatoes met gravy, steak en groenten. Super lekker, en voor de verandering een keer redelijk gezond. Genieten! We sluiten af met New York cheesecake en chocolate pie. Iets minder gezond maar we hebben het verdiend. Vinden we zelf althans.

  Het plan was eigenlijk om in Dali de Cangshan mountain te beklimmen, maar door de dichte mist laten we dit plan maar varen. Dan maar scooteren rondom het Erhai lake, ook leuk. Ondanks dat het weer nog steeds crap is hebben we een leuke tijd. We crossen door de plassen omdat we toch al doorweekt zijn van de regen. We perfectioneren onze 'Ni Hao!' als iedereen ons onderweg naroept, we zijn tenslotte de enige westerlingen. We genieten van heerlijke ontbijtjes bij het Swiss café en kijken een filmpje in bed. Heerlijk.

  In Dali hebben we ook onze eerste echte kennismaking met het Chinese eten. Als we honger hebben stoppen we bij een lokaal tentje zonder Engels menu of plaatjes van gerechten. Tja, wat doe je dan? Met behulp van Google Translate weten we duidelijk te maken dat we graag rijst en kip willen eten. Super trots zijn we als we even later een cheap maaltje zien verschijnen, ook al is het een ondefinieerbaar prutje met veel bot. Een aantal dingen vallen op: 1) In China wordt het eten op een draaischijf geserveerd. Zo hoef je niet over de tafel te reiken, handig! 2) Het servies wordt in plastic geseald voor ieder gebruik. Schoon is blijkbaar niet schoon genoeg voor de gemiddelde Chinees. 3) Gratis thee (of heet water) bij iedere maaltijd. Score! 4) Je mag je eigen groenten aanwijzen in de voorraadkast. Nice!

  Ik moet toegeven.. In het begin voelde het alsof de grond onder onze voeten werd weggeslagen toen taal als communicatiemiddel definitief afviel. Nu beginnen we het reizen in China oprecht leuk te vinden. Het is allemaal één groot avontuur! :D
  Read more

 • Day26

  Dali & Visumverlenging

  June 22, 2015 in China ⋅ ⛅ 25 °C

  Na een lange treinreis van 28 uur vanuit Chengdu zijn we aangekomen in Dali. We hadden eerder al besloten dat we langer in China wilden blijven, het is echt een prachtig land en het enige dat een beetje tegen gaat staan is de hoeveelheid mensen. Daarom hebben we besloten ons visum te verlengen in Dali, de oude stad van Dali (er aan vast ligt Xiaguan, de nieuwe stad van Dali) is een kleiner plaatsje waar de hectiek van China voor even ontvlucht kan worden. Daarnaast hadden we ook gehoord dat een verlenging hier relatief makkelijk aangevraagd kan worden (geen Chinese bankrekening openen, bewijs dat je het land uit gaat, etc.). Makkelijk is betrekkelijk relatief aangezien de procedure een paar weken geleden was gewijzigd en overal werd verteld dat we het aan moesten vragen bij een gebouw met een Eifeltoren op het dak, dit was onmogelijk om te missen. Het gebouw waar we uiteindelijk de aanvraag moesten doen had helemaal niets op het dak staan en de aanvraag heeft ons toch een dagje bezig gehouden. De verlenging werd behandeld en op de maandag erop zouden we onze paspoorten weer op kunnen halen. Nog gecontroleerd voor de zekerheid of het ook maandagochtend kon, geen enkel probleem. Toen we echter ons visum op gingen halen was er opeens een holiday op die maandag, waar ook niet alle Chinezen van op de hoogte waren. Dus voor de komende dagen alles moeten wijzigen aangezien we maandag meteen verder zouden reizen (nieuwe hostels, bus/treinschema's). Gelukkig was er nog een plekje in ons hostel waar we net uitgecheckt hadden, want zonder paspoort hadden we ook nergens anders kunnen verblijven. Voor Anika was het al met al een redelijk chill verblijf, al hebben we niets van de omgeving van Dali gezien. Mike heeft hier 8 dagen lang met buikkramp op en neer gelopen naar het toilet. Gelukkig is vandaag de 1e betere dag bij Mike, kunnen we hier morgen weg en staat overmorgen "the tiger leaping gorge" (volgens velen een van de mooiere hikes ter wereld) op het programma.Read more

 • Day3

  Cang Shan - Ein Stück vom Jadegürtel

  March 21 in China ⋅ ⛅ 15 °C

  11,5 km Wanderung, davon 7 km ohne Wandergenossen, traumhafte Kulisse, leider keine klare Sicht. Man darf oft der Auskunft von Chinesen keinen Glauben schenken, denn an 4 verschiedenen Stellen wurde uns gesagt, dass der Weg bis ins Tal gesperrt sei, wegen Wind, Steinlawine und Brandgefahr. An der Ticketstation mussten wir ein Hin- und Rückticket erwerben, selbst die 3 Damen am Schalter wussten nichts genaueres. Keines der Prophezeiungen hat so gestimmt. Wir haben die eigentliche Endstation mit 5 gelangweilten Wachposten passiert, uns in eine Liste eingetragen, dass wir das Tal betreten und wir haben die Ruhe und Einsamkeit für einige Stunden sehr genossen.Read more

You might also know this place by the following names:

Nanmenwai, 南门外