• Day 12

Amposta, delta Ebro

December 20, 2024 in Spain ⋅ 🌙 12 °C

Vandaag een mooie, afwisselende route gereden. Langs olijfbomen met een dek van witte bloemen er onder, die naar mij wuifden in de noordoostenwind 5. Over bergen met prachtige uitzichten waar ik jammer genoeg meestal niet kon stoppen om fotos te maken. Waar het maar even kon er snel uit om een foto te maken. Zo ook toen ik net langs de weg kon stoppen en even een eindje terug moest lopen voor het mooiste shot. Een auto stopte op de weg, reed achteruit en draaide het raam open. Er zat een mevrouw in die vroeg of alles met mij okay was? Ze dacht misschien dat ik pech met de auto had, toch lief als er op je gelet wordt 😃
    De laatste kilometers reed ik door het deltagebied waar rijst wordt geteeld, wat een schitterend gebied! Er moeten hier heel veel soorten vogels zitten, vooral de flamingo's wil ik graag zien.
    De camperplaats is midden in dit natuurgebied en er is een restaurant/cafetaria bij. Toen ik vanmiddag op het terras zat hoorde ik 2 vrouwen Nederlands spreken en vroeg ze of zij ook op de camperplaats staan. Maar nee hoor, deze dames uit Rotterdam en Leiden waren met de trein naar Barcelona gekomen en zijn op electrische huurfietsen een tocht aan het maken tot aan Alicante. Van hen kon ik een kaart fotograferen van het gebied en zij hadden vandaag veel flamingo's gezien, dat is het gebied rechts onder op de kaart. Morgen ga ik dat rondje op de fiets doen en hoop heel veel flamingo's te zien. 🙏🏼