- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Day 19
- Friday, December 27, 2024 at 6:47 PM
- 🌙 14 °C
- Altitude: 26 m
SpainEstación de Benagalbón36°42’58” N 4°14’58” W
Almeria

Gisterenavond Octobus geparkeerd bij een Carrefour en daar gaan slapen, handig voor de koffie smorgens 😃
Eigenlijk was het wel een goede plek om Octobus vandaag te laten staan, het was maar 18 minuten fietsen naar de haven. Nou had ik gedacht dat het de vissershaven was maar ik kwam bij de Ferries terecht naar oa Tunesië en Marokko. Dat was niet helemaal de bedoeling, dan maar naar het fort Alcazaba.
"De Alcazaba de Almeria, is een eeuwenoud bastion, waar de stenen fluisteren over vervlogen tijden en de ziel van Almeria haar verhaal vertelt", mooie omschrijving die ik vond.
Het was even klimmen maar dan heb je ook wat, vooral de uitzichten zijn schitterend. Ze zijn het fort stevig aan het restaureren, de toegang is gratis terwijl ik denk dat ze het geld goed zouden kunnen gebruiken voor die grote restauratie.
Heerlijk om daar rond te mogen lopen. Ze hebben een heel slim watersysteem, het loopt van boven naar beneden in een soort levada's met treden erin. Zo kunnen ze de tuin mooi houden want irrigatie is daardoor geen probleem. Ik weet niet hoe warm het hier in de zomer wordt, maar vandaag was het al 23 graden midden op de dag.
De weg naar het Fort is ook leuk als je over de hele lange trap gaat. Je komt dan door een oude smalle straat met mooie nog kleinere zijstraatjes.
Het fietsen viel me trouwens wel tegen, soms is er een fietspad, maar dikwijls rijd je als fietser gewoon op een hele brede 3-baansweg. Verschillende keren ben ik afgestapt en gaan lopen, dat voelde veiliger.
Toen ik rond 4 uur terug kwam bij Octobus zat er een briefje onder mijn ruitenwisser dat de parkeerplaats uitsluitend voor Carrefour cliënten bestemd was. Ik ben toen nog maar een kop koffie gaan drinken 😂
Nu sta ik dicht bij Malaga in de buurt op een parkeerplaats langs een weg. De camperplaats die ik uitgezocht had was vol 🫤 en intussen begon het al donker te worden. Aan de overkant van de straat staat nog een andere camper, ik hoop dat die vannacht blijft staan 🤞🏼
De weg van Almeria naar hier was best wel schokkend. Waar ik gisteren dacht dat die plastic kassen alleen in die ene vallei stonden had ik het helemaal mis. Het ging gewoon door aan de linkerkant tot aan de zee. En toen er geen vlakte meer was hebben ze de bergen afgevlakt en daar die plastic kassen opgebouwd, afschuwelijk gewoon hoe ze een landschap kunnen verkrachten 😠
Deze link kreeg ik van Marieke opgestuurd, het is nog erger dan ik dacht.
https://www.spanjevandaag.com/29/11/2023/plasti…Read more
Traveler
Mooi temperatuurtje, je bent lekker op weg 🤗👌😘
TravelerJa hier doe ik het voor 😃
TravelerInderdaad, een zee aan plastic kassen!🥵
TravelerEcht afschuwelijk!