• Hele fijne dag, maar niet volgens plan

19 Oktober, Itali ⋅ 🌙 15 °C

Vandaag verliep helemaal niet volgens plan, alhoewel de skywalk bij Maratea was wel gepland maar ergens 's morgens.
    Het begon al met de barretjes bij de tankstations die dicht waren, dus geen koffie. Eindelijk na 5x een tankstation voor niets opgereden te zijn had ik beet. Heerlijke koffie, direct nog een tweede besteld voor het geval de komende tankstations misschien ook een dichte bar hadden.
    Helemaal gelukkig weer op weg, wat was dat genieten. De omgeving is werkelijk prachtig, mooie stadjes met weelderige beplanting met palmen van bougainvillea. Aan de linkerkant het strand en de zee en aan de rechterkant de bergen, daar rijd je dan op een verhoogde weg tussendoor.
    Plotseling verscheen er tussen al dat moois een bruin bordje met daarop Grotta Arcomagno, daar had ik wel zin in. Ik dacht dat ik er met de auto dichtbij kon komen. Maar dat was natuurlijk niet zo. Ik kon parkeren op het strand en dan moest ik een berg oversteken om aan de andere kant de grot te kunnen bezoeken. Er stond ook een bord voor een boottocht o.a. ook naar die grot, dat leek me wel wat met dit prachtige weer. Bij navraag bleek die er niet in te varen maar er langs. Hoe laat vertrekt de boot? Oh half 3 dan had ik nog wel tijd om de tocht naar de grot te maken.
    Wat begon als een mooie trap omhoog werd al snel een weg met allemaal stenen waar je goed op moest letten waar je je voeten neerzette, maar wat was het mooi. Op de hele tocht en bij de grot nog 4 andere mensen tegengekomen.
    Bij Octobus terug nog net tijd om een broodje klaar te maken en op te eten. Ready voor de boottocht. Ik was er 10 voor half 3 en zat alleen op de boot. Om half 3 kwam er nog een Italiaans stel en toen die aan boord waren werd de loopplank binnen gehaald en gingen we varen.
    Verbazingwekkend dat ze voor 3 mensen gingen varen, maar mij hoor je niet klagen. Alle ruimte om foto's te maken en privé uitleg in het Engels.
    Wat was het heerlijk op het water.
    Om 4 uur waren we weer terug en ik wilde voor het donker werd nog naar de skywalk in Maratea. Dat was nog een uur rijden, dat moest wel lukken. In een tunnel zei Google dat ik mijn bestemming bereikt had, nou ja hoe kan dat nou? Uit de tunnel vandaan keek ik goed aan de linkerkant waar ik zou kunnen parkeren. Ik zag een parkeerplaats maar geen ingang. Doorgereden tot ik kon draaien en toen terug gereden. Nu zoekend aan de rechterkant, weer niets, de tunnel weer door en opnieuw draaien. Heel langzaam weer terugrijden en ja hoor daar zag ik een klein zijweggetje, maar die bocht kon ik niet maken. Dus weer doorrijden, draaien en toen kon ik er inrijden.
    Heel bijzonder dat ze echt iets bijzonders gemaakt hebben met behulp van Europees geld maar dat er nergens een bordje staat richting de Skywalk en al helemaal niet waar je kan parkeren.
    Vanaf de parkeerplaats is het niet ver lopen over een soort vlonder naar de skywalk, weer een uitdaging voor mijn hoogtevrees.

Check deze video: skywalk maratea videos youtube https://share.google/CTMmQfQ0Sd80arKCE

Nu sta ik op een hele grote armoedige parkeerplaats bij sportvelden in Sapri, maar mijn dag kan niet meer stuk 😃
    Morgen zal ik toch echt wat meer kilometers moeten maken want zo haal ik de boot naar Corsica niet.
    Baca lagi