Amalfi
20 Oktober, Itali ⋅ ⛅ 17 °C
Vanmorgen om 6 uur opgestaan om naar Salerno te rijden en zo de tijd van gisteren wat in te halen. Om kwart voor 7 werd het wat lichter en durfde ik het aan om te vertrekken.
De veerboot vanuit Salerno naar Amalfi was geboekt om 09.40 en het was best spannend of ik het zou halen ivm werkzaamheden en files, maar dat kwam helemaal goed.
Al heel druk in Salerno maar ik kwam er zonder fout te rijden door. Bij de parkeerplaats aangekomen zag ik de ingang van 2.10 m en volgens mij ben ik 2.20 m hoog. Doorrijden naar de volgende, hetzelfde verhaal, nu begon ik me wel druk te maken over de tijd. Ik kon het allicht heel voorzichtig proberen, maar wat een vreemde draai was dat nou weer om er in te komen. Links van mij gingen autos door de slagboom, zeker 2-baans? Tot iemand mij vertelde dat ik voor de uitgang stond, heel bijzonder om de uitgang rechts te maken en de ingang links. Dan maar weer terugsteken en de linkerbaan nemen. De slagboom ging open zonder dat ik een ticket kreeg, waarschijnlijk op mijn tolbadge. Even mijn yoghurt met havermout klaarmaken en meenemen om op de boot op te eten en dan op weg naar de haven.
Wat een heerlijke boottocht was het al weer.
Met de camper mag je niet meer langs de Amalfikust rijden en dat is maar goed ook. Ik was om 10.15 u in Amalfi en toen was er al geen parkeerplaats meer vrij en later werd het nog drukker. Ik was blij dat ik niet met Octobus daar tussen door hoefde te rijden.
Als eerste naar de prachtige kathedraal, van buiten en van binnen prachtig.
De voorkant met de bogen en de zuilen is prachtig, doet denken aan de Mesquita in Cordoba. Een kloostergang en dan de Crypta, daar moest ik echt even met de hand onder de kin duwen om mijn open mond weer dicht te krijgen, wat is dat schitterend met de pilaren met ingelegd marmer en het hele plafond vol schilderingen. Toen ik daarna de kathedraal binnen stapte viel die een beetje tegen na al die pracht in de crypta.
Dan door de straatjes dwalen, wat een drukte en wat een citroenen overal. Helemaal naar boven gelopen over allemaal trappen, geen mooi uitzicht maar wel leuk om te zien hoe de huizen er daar uitzien. Je kunt er niet met auto, brommer of fiets komen, alleen lopend over de trappen, daar blijf je wel lekker fit van. Nou ik ook want ik had mijn beweging voor vandaag ook gehad. Terug naar de haven waar ik met de veerboot van 12.45 terug ging naar Salerno.
En dan op weg richting Livorno over de tolweg om lekker wat kilometers te kunnen maken.
Rond 5 uur van de tolweg af om een plekje te zoeken. Op een parkeerplaats bij een restaurant gevraagd of ik er kon eten, ze hebben een menu voor 12 euro waar ik geen wijs uit kan, maar het zal wel goed zijn.
Het wordt gerund door een oudere man en vrouw, ik vroeg of ik op de parkeerplaats mocht blijven slapen en dat was okay.
De man zag mijn fietsje en begon te vertellen dat hij veel aan wielrennen had gedaan. Dat had ik al gezien aan de fotos die er hingen. Maar in een ruimte er naast had hij een hele grote kast met allemaal prijzen die hij gewonnen had. Dit was nog niet alles, hij had boven nog meer prijzen maar het paste niet allemaal in het restaurant.
Geweldig om al die prijzen te zien en dat trotse hoofd van die man.Baca lagi

PengembaraHoe heet tie? Misschien wel een hele bekende wielrenner;)
PengembaraIk weet het niet, ik zal het morgenochtend even vragen 😃
PengembaraHij heet Luigi (gigi) Maceroni