• Laatste dagje Casette

27 Oktober, Perancis ⋅ 🌙 16 °C

Het plan was om vandaag te vertrekken, maar waarheen? Ik wilde afzakken naar de kust in het zuiden maar inmiddels geven ze daar de komende dagen veel wind op tot wel windkracht 8. Nou daar heb ik niet zo'n zin in. Dan maar een nieuw plan maken, het leek het beste om nog een dag hier af te wachten, dat is bepaald geen straf, en morgen te vertrekken naar Prunelli di Fiumorbo, alvast richting Porto-Vecchio, daar 2 nachten te blijven en dan zou het weer beter worden 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
    Inmiddels blijkt dat het weer zich hier op 1 dag al anders kan gedragen dan de voorspelling.
    Maar het is in ieder geval een plan. En dat plannen valt echt niet mee. De meeste campings zijn gesloten dat is dus een echte uitzoekklus voordat je er 1 gevonden hebt die in de buurt en open is.
    Ik heb besloten om alleen op campings te gaan staan vanwege de vele berichten over agressief gedrag van inwoners op de parkeerplaatsen. Ik moet er niet aan denken dat ik ergens in mijn eentje sta en er komt snachts zo'n groep heibel schoppen.
    Ik moet zeggen dat ik me daardoor ook niet echt welkom en op mijn gemak voel. Zoveel berichten overal van camperaars die lastiggevallen of zelfs bedreigd zijn, banden lekgestoken, met een auto tegen de camper aanduwen om m van de plaats te krijgen, autos die met luide muziek komen intimideren of luid claxoneren. Kortom echt niet leuk als dat je overkomt.
    De mensen die ik van te voren gesproken heb over Corsica hadden het alleen over het mooie eiland en dat had ik als beeld in mijn hoofd, dat beeld is nu behoorlijk aan het veranderen.
    In ieder geval ga ik niet vrij kamperen en hoop zo verschoond te blijven van dit soort situaties.
    Vandaag gewoon gekookt, aardappelen, gewokte wortels en zalmnuggets. Nou die laatste zijn voor herhaling vatbaar. Ik heb ze in Nederland nog nooit gezien, maar wat zijn die lekker 😋
    Ook alvast alle overgebleven groenten gewokt en gepureerd, daar maak ik de komende dagen soep en pastasaus van, dat worden makkelijke dagen wat koken betreft 😃 en hopelijk voor de rest ook makkelijke dagen.
    Baca lagi