• Prunelli-di-Fiumorbo

October 29 in France ⋅ ☁️ 19 °C

Nog even over gisteren. Toen de nieuwe telefoon eindelijk gangbaar gemaakt was was het al donker en in het donker rijden is voor mij niet te doen. Aan de overkant van de parkeerplaats van de LeClerc zag ik een soort binnenhof tussen allerlei winkels met woningen er boven.
    Daar moest ik dan maar gaan slapen en hopen dat ze me niet zouden zien.
    Bij het naar binnen rijden zag ik een pizzeria. Ik had de hele dag weinig gegeten door alle telefoonperikelen en ik had ineens zo'n zin in pizza. Ik vond ook dat ik het wel verdiend had. Het was echt een heerlijke pizza en ook het drinken smaakte goed, dat had ik ook bijna de hele dag niet gedaan.
    Toen naar Octobus sluipen en snel instappen, slapen met Norman, het fietsje, naast me in het gangpad.
    En wat denk je? Gaat midden in de nacht de wekker af, die had ik toch helemaal nog niet gezet? Blijkt het mijn oude telefoon te zijn die ineens tot leven is gekomen. Snel het geluid uitgezet en meteen geprobeerd om de telefoonaan te zetten. ????? Dat lukte gewoon..............
    Dat kwam goed uit want ik had geprobeerd de ING app te installeren op de nieuwe telefoon, maar die vroeg of de andere telefoon bij de hand was en toen ik nee antwoordde moest ik mijn paspoort scannen. Oh ja waar was mijn paspoort ook al weer? Niet te vinden, ook niet makkelijk zoeken met het fietsje in de bus. Maar nu kon ik op de oude telefoon de bank apps gebruiken om geld over te maken naar mijn ING, dat kon met een maximum van 2000 euro per dag. Ik hoop dat de oude telefoon het morgen nog doet dan herhaal ik het nog eens en dan kom ik wel uit met de financiën.
    Er zit zoveel aan vast als je je telefoon kwijt bent of als ie het niet meer doet, het is gewoon beangstigend hoe afhankelijk je van dat ding geworden bent.
    Eind van de morgen op pad naar een camping in Prunelli-di-Fiumorbo op de navigatie van mijn nieuwe telefoon, wat is dat fijn die heeft een stand 'zonlicht' zodat je gewoon als de zon schijnt het beeld nog kan zien, dat is een grote vooruitgang ten opzichte van de oude telefoon.
    Onderweg even gestopt bij een Touristen info, daar heb ik een kaart van Corsica gekregen en informatie over de geschiedenis van Corsica. Met daarbij de plaatsen op de kaart ingetekend waar Pasquale Paoli, de verzetsheld voor een onafhankelijk Corsica, geboren is en waar het slagveld is waar het grote gewapende verzet tegen de Fransen plaats vond. Interessante geschiedenis, later ga ik daar nog naar toe en dan meer daarover.
    Vanmiddag op een hele leuke camping in het zonnetje aangekomen. Ik sta hier weer alleen, wel wat caravans maar die zijn verlaten. Gelukkig wel weer mijn paspoort gevonden 😃
    Lekker linzensoep gemaakt met de groentenpuree van eergisteren 😋
    En dan wordt het tegen half 5, de zon is weg en wat eerst zo mooi was in het zonnetje ziet er nu best een beetje dreigend uit.
    En dan de hele tijd het gekrijs van kraaien, brrrrrrrrr krijg ik toch weer een unheimisch gevoel van. Ik heb nog geen liefdeverhouding met Corsica, ook geen haatverhouding, maar het voelt nog steeds niet goed.
    Afijn morgen weer een dag en dan ziet het er misschien anders uit.