• Cartuja klooster/museum, Sevilla

January 9 in Spain ⋅ 🌙 10 °C

Vandaag stond in het teken van de hedendaagse kunst. Op het fietsje naar Cartuja, een voormalig klooster en Keramiek fabriek dat nu in gebruik is als museum voor hedendaagse kunst.
    Maar eerst met Chantal gezellig in een barretje koffie drinken en daarna ieder een kant op.
    Het was iets meer dan 4 km van de camperplaats en dan ben ik weer zo blij met mijn fietsje.
    Het was bewolkt, maar de temperatuur viel wel mee, lekker fietstochtje.
    Aangekomen zie je een prachtige façade met schitterende poort waar je doorheen gaat en dan kom je in een krachtige tuin terecht.
    De entree is 1,80, belachelijk weinig vind ik voor alweer zo'n mooi historisch gebouw wat heel veel ruimte te bieden heeft aan meerdere kunstenaars.

Meer informatie over Cartuga:

Er stond in de informatie dat het bezoek ongeveer een uur tijd in beslag nam. Ik weet niet hoe iemand dat in een uur kan doen want ik heb er 3 uur over gedaan.
    Genietend van het prachtige gebouw en de veelheid aan kunst.
    Jammer genoeg krijg ik het gevoel dat ik had niet goed in de foto's. Het is lastig om verschillende dingen bij elkaar te zetten omdat het dan niet past qua vorm of kleur en als ik de dingen apart plaats schiet het ook zn doel voorbij.
    Vanavond pasta gemaakt met de peasmakers, ui, knoflook, aubergine, courgette en tomaten en samen met Chantal in haar camper opgegeten. Het wordt steeds duidelijker dat mijn Octobus te klein is 🫤
    Morgen nog even samen koffiedrinken en dan vertrekken we naar verschillende bestemmingen.