Naar Alte
January 14 in Portugal ⋅ 🌙 9 °C
Gisteravond een WhatsApp gestuurd naar Susanne om te zien of zij vandaag in Alte was en het uitkwam als ik langs kwam.
Nou die ingrediënten waren allebei aanwezig, dus dat was het plan voor vandaag.
Maar eerst koffie drinken met Michiel, heerlijke Italiaanse koffie uit een percolator, Tom 😃, en een heel leuk gesprek.
Om 11 uur moest ik de camperplaats verlaten en ging ik op weg naar Alte. Tot ik onderweg ineens het bord Barranco de Velho tegenkwam, ik had toch tijd genoeg, dus afgeslagen met een compleet overspannen navigatie die me maar terug wilde sturen. Even aan de kant en het nieuwe doel opgeven, dat was maar goed ook want het volgende bord kwam pas na 15 km en zonder navigatie had ik dan gedacht dat ik fout gereden zou zijn.
Het werd een mooie bergrit met veel bochten en mooie uitzichten. Boven in Barranco de Velho aangekomen viel het dorp wat tegen, maar toen ik door reed zag ik een interessante kerk met veel bomen en andere gebouwen er omheen. Prachtige plaatjes om te schieten.
Nog even verder rijden en daar zag ik een bord met Barragem erop. Van de vorige keren wist ik dat ik dan bij een soort stuwmeer uitkwam, dus ik ging een onverharde weg op waar een verkeersbordje op stond waar ik de betekenis niet van weet.
Nou het stuwmeer viel wel wat tegen, maar het offroad rijden was wel weer kicken.
En dan weer op de route naar Alte, wat was de tijd snel gegaan, ik zou rond 15.00 uur in Alte zijn en Susanne dan bellen. Het klokje in de auto stond al over 2en en ik wilde nog soep eten want de lunch was er bij ingeschoten.
Bij aankomst snel Susanne bellen dat het iets later werd, wat bleek? Het klokje in de auto stond nog op Spaanse tijd, dus ik was een uur te vroeg 😂 Dus rustig op mijn gemak soep gegeten en intussen kwam Susanne ook aanrijden.
Lekker koffie drinken in het tentje waar we 2 jaar geleden ook geweest waren. Wat leuk om elkaar weer te zien! Heel interessant gesprek over wat er allemaal in de wereld gebeurt, Susanne kan dat heel mooi in een groter geheel plaatsen en zij ziet parallellen in wat er in de Bijbel staat.
Dat laatste heb ik niet, maar wel interessant om te horen en over na te denken.
Daarna naar het huis van Susanne waar we heerlijk gekookt hebben, nou ja, ik heb alleen de rijst gekookt en Susanne een heerlijke groente/gehakt stoof.
Vandaag was een prachtige interessante dag 😃Read more

TravelerGezellig , om zo weer iemand te ontmoeten, en alte is erg leuk , wij hebben vorig jaar nog gelopen van Salir naar Alte , stuk van de via algarviana , mooie oefening voor je Santiago route 🚶♀️
TravelerIs nog wel een beetje vroeg om nu al te trainen, het weer houdt niet over en ik durf niet alleen te lopen ivm loslopende honden. Dat laatste hoop ik een stuk beter als ik na Rotterdam weer terug ben in Portugal. Daar wil ik echt wel hulp bij hebben, misschien hypnotherapie?
TravelerWeer een fijn verhaal
Traveler