• Zondagmarkt Moncarapacho

1 Maret, Portugal ⋅ 🌙 14 °C

Op de fiets met zn 3en naar de zondagmarkt in Moncarapacho die op elke eerste zondag van de maand gehouden wordt. Gek genoeg denk ik dan onderweg helemaal niet na over honden, het is het ergst als ik alleen ben.
    Echt een hele grote markt voor zo'n klein plaatsje. Direct aan het begin een kraam met aardbeien, blauwe bessen en mango's. Ik ben dol op mango's en zei tegen Margot dat ik die op de terugweg ging kopen. Waarop ze zei dat ik het beter nu kon doen want het kon zijn dat ze anders al weg waren.
    Heerlijk al die kramen met dingen die je bij ons niet meer ziet zoals babykleertjes alleen maar in roze, blauw, wit en beige, de kraam met werkmanskleding of de kraam met geborduurde lakens en spreien.
    Midden op de markt een snackwagen met een heel groot terras en aan de zijkant de bbq waar je een soort varkensvlees of kip kon kopen. Daar waren we voor gekomen en na een behoorlijk tijdje kwam er eindelijk een tafel vrij. Maar het duurde en het duurde maar, de bestelling werd niet opgenomen en de tafel werd ook niet afgeruimd, waarschijnlijk dachten ze dat we al klaar waren met eten. We hebben een aardig lesje in geduld kunnen oefenen. Maar eindelijk toen Margot actie ondernam kregen we zowaar toch te eten.
    Het is heel erg leuk zo'n terras op de markt waar iedereen gezellig zit te eten en te drinken, ik denk dat het hele dorp op zo'n zondagmarkt afkomt. En het was goed dat ik de mango's alvast gekocht had want toen wij eindelijk uitgegeten waren was de hele markt al afgebroken.
    Nog een koffie bij de duivenclub, waar overigens geen duif te bekennen valt, als toetje. Dat is het leuke als je met een local zoals Johnny op stap bent, want zonder hem had ik het nooit gevonden.
    Op het fietsje weer terug en alvast een beetje inpakken want morgen ga ik weer vertrekken van de camping.
    Het was mooi om deze paar dagen te hebben om weer goed te aarden in mijn Octobus.
    Baca selengkapnya