• Таорміна. Понад містом

Oct 26–27, 2024 in Italy ⋅ ☁️ 20 °C

На сьогодні план був в активний час Альми сходити до величезного античного театру у місті, на її сон – до саду Комунальної вілли, потім кудись на обід, а на наступний сон – спуститись фунікулером вниз до моря. Але в комплекс театру стояла черга на двісті людей, до нього не пускали з собаками, для саду було зарано, тож ми пішли блукати містечком, намагаючись триматись вузеньких безлюдних провулків. Так ми натрапили на віддалену від туристичного потоку піцерію, де ми з Альмою поїли салат із фенхелю та апельсину, а Марк – неаполітанську піцу.

Звідти ми планували повернутися до саду, щоб Альма могла поспати в тиші. Але на шляху туди ми побачили вказівку до церкви Madonna della Rocca. Це церква, вбудована у скелю на пагорбі над Таорміною. Вирішили звернути за вказівкою, сподіваючись, що це буде також тихий маршрут. І не помилилися.

Сходинка за сходинкою ми підіймалися вгору, і перед нашими очима розверталась мальовнича картина міста на скелях, бухти та безкрайнього моря. За півгодини ми були на верхівці пагорбу, звідти відкрився вид на іншу бухту із містом Джардіні Наксос та його піщаним пляжем та на долину між горами та містечком Кастельмола, що гніздиться на верхівці сусіднього пагорбу.

Ми присіли у крихітне вуличне кафе випити лимонаду. Я ще й зголодніла, як завжди на грудному вигодовуванні. Тож замовила тост з сиром і обрала в холодильнику сицилійський лимонад із сіллю. Власниця кафе нам дуже сподобалась – така якась розслаблена, адекватна. Сказала, що це дуже особливий напій, допомогла нам пересісти з вітряного місця на сонячне. Лимонад мені дуже зайшов, ідеально збалансований ізотонічний напій на спеку. Нарешті нам усім вдалося дійсно розслабитись: ми пили свої лимонади і насолоджувалися видом, Альма бавилася своєю шляпкою, а Момо відпочивав під столом.

Ми потихеньку спустились вниз до міста, я вклала Альму спати в квартирі. Після сну ми засковзнули у супермаркет за пʼять хвилин до закриття, щоб скупитися на вечерю та пошукати такий солоний лимонад. Лимонаду там не було. Зате він був у піцерії за кутом від супермаркету! Я одразу набрала цілу гору на подарунки.

Хоч і у дуже туристичному місті, та це був приємний день із таким смачним відкриттям.