- Tampilkan perjalanan
 - Tambahkan ke daftar bucketHapus dari daftar bucket
 - Bagikan
 - Hari 27
 - Rabu, 02 April 2025 13.26
 - ☁️ 33 °C
 - Ketinggian: 16 mi

ThailandBangkok13°42’39” N  100°30’47” E
Іграшковий рай
 2 April, Thailand ⋅ ☁️ 33 °C

Ніч була неспокійною, Альма прокидалася двічі, я заколисувала її, ходячи кімнатою. Прокинулись о 8:30, усе-таки почали зміщувати режим снів ближче до віденського.
План на сьогодні був відвідати магазин екологічних тайських іграшок Plantoys. Тож після сніданку та дониного післясніданкового сну ми викликали Grab та виїхали. Заплативши 3€ за поїздку, ми зайшли у місце, де моя мамська душа застрибала від захвату.
Вже третє покоління власників Plantoys розробляють розумні іграшки, що підтримують розвиток та творчі здібності дитини. Усе зроблено з такою любовʼю до дітей та розумінням нейро розвитку, аж дух захоплює. Іграшки розсортовані за віком та здібностями, у них навіть були набори для гри людей поважного віку з дітьми – наприклад, набір з рис обличчя, з яких можна складати нескінченну кількість людей. Усі іграшки простих форм, гарних спокійних кольорів та зроблені з дерева або з тирси.
Альма знайшла песика на повідку, схожого на того, що лишився вдома. А потім сконцентрувалася на малюванні олівцями.
Після години часу в магазині ми обрали пару іграшок для доні та незвичну іграшку-медузу з дерева для новонародженого сина друзів.
Згодом ми зайшли у магазин платівок за кутом від Plantoys, хотіли обрати у подарунки щось із тайського фанку та спитати, чи є у Тайланді техно. Та засновник магазину вінілів – палестинець, продавав у тому числі футболки із графічним зображенням терористів. Мені стало дуже не по собі, аж у животі скрутило. Ніби я у росіянський магаз зайшла. Світ шкереберть. Звідти ми викликали машину, і повернулись до готелю, щоб вкласти Альму на другий сон.
Після сну погодували доню і я зрозуміла, що оплатила на одну ніч та сніданок більше, ніж ми тут знаходимося. Це нас засмутило, ми спробували відмінити бронь на останню ніч, або хоча б сніданок, але це було безрезультатно.
Марк знайшов неподалік від нас магазин-студію непальського прикладного мистецтва. Ми перепробували там з десяток співочих чаш. Власник магазину так добре проконсультував та пояснив нам усе, що нас цікавило і що ми не могли зрозуміти, коли пʼять років тому у Боддгаїі в Індії намагались придбати собі чашу. Сьогодні ми обрали чашу для серцевої чакри, чотки для мантр та срібне кільце мені зі знаком нескінченності. Чотки мають 108 намистин з кістки яка, 1 - символ усього, 0 - порожнечі, 8 - нескінченності. Кільце також має в собі число 108: лінія кільця то 1, саме кільце – 0, а мотив нескінченності – 8.
Задоволені покупками, ми пішли назад до готелю. На шляху розділилися: я з Альмою повернулися в номер, а Марк пішов за парфумами та знайти щось на вечерю.
В готелі я з Альмою прийняла душ і відправилась у спальню. Десь за годинку читання й обіймання доня заснула в моїх руках. А я вислизнула до Марка збирати речі й вечеряти.Baca selengkapnya