- 旅行を表示する
- ☁️ 29 °C
- 海抜: 32 m
タイPhaeng Waterfall9°44’0” N 100°0’32” E
Візит до слонів

Прокинулись із будильником, киця сьогодні нас не будила.
Я швидко організувала сніданок, який підготувала вчора заздалегідь. Ми погодували Тото, поснідали із задоволенням, і вирушили до слонів.
Буквально за 8 хв ми вже були у зелені передмістя Тонг Сала, і звернули під вказівкою «заповідник слонів». Виявилося, що за півгодини починається програма годування велетнів та прогулянка і купання з ними. Загалом на 2-2,5 години. Ми попросилися лише подивитися на них, бо Альма мала за годинку вже спати. Мені дуже кортіло побути поруч із цими неймовірними тваринами. Перспектива погуляти із ними вабила мене дуже, та носити в спеку на собі донечку, у якої реакція на піт та спеку, було не варіантом. Тому ми поспоглядали за слонами і вирішили, що якщо дійсно дощитиме наступними днями і буде прохолодніше, то приїдемо на прогулянку.
На шляху додому ми заїхали придбати Альмі бавовняну сорочку та набрали фруктів на ринку. Кілька манго, фрукт дракона, 2 кг бананів, пара маракуй, тайські баклажани, гарбуз – усе за 5€.
Донечка кілька разів намагалася заснути, та я їй не давала зануритися у сон, щоб вона поспала вдома в прохолоді.
Повернулися додому, Марк зібрав речі у прання, взяв список покупок і поїхав по справах. А я пішла заколисувати Альму.
Після пробудження ми зʼїли з донечкою одну маракую, я почистила лоток Тото, і ми пішли купатись у басейн. А тут якраз Марк повернувся, склав покупки у холодильник і приєднався до нас. Стрибнув бомбочкою у басейн, що злякало Альму, і вона попросилася вийти. А потім знову у воду, але не надовго.
Марк привіз багато готової їжі. Поки я змивала Альму після басейну, він накрив стіл, і ми пообідали разом. Потім ми спробували пограти у настільну гру The Mind, але поки розібрались, Альма вирішила залізти на диван через дитячі сходинки, тож я пішла її страхувати.
Вона знову попросилась у басейн, і ми усі втрьох ще поплавали хвилин 15. Я вже третій день поспіль хочу піти подякувати сусідці Саші й Льошика за те, як вона підготувала будинок до нашого приїзду, але ми ніяк не перетнемося. Одразу з басейну я понесла Альму вкладати у вечірній сон.
Після сну ми знову плавали, годували Тото, вечеряли самі тим, що Марк придбав вдень.
Готуючись до довгого вкладання Альми до сну, ми вирішили за годину вимкнути світло, піти у спальну і лягти в ліжко, щоб доня змогла заспокоїтися перед сном. І може навіть сама заснула. Після години вовтузіння, годування, обіймання та лягання на подушку, Альма була вже досить втомлена, аби я взяла її заколисувати. Марк вислизнув у залу. Ще 10-15 хвилин на грудях, і донечка заснула. Я вийшла до Марка, ми погризли гарбузові чипси, я підготувала сніданок на завтра, і ми пішли спати.もっと詳しく