Dag 9 - aapjes in Kamikōchi
July 13, 2024 in Japan ⋅ ☁️ 23 °C
Deze ochtend was het weer van je Kaiseki, dus we slurpten miso soep, aten drie soorten vis, verorberden een kilo groentes en dronken een sloot matcha thee. Een wonder dat de gemiddelde Japanner zo mager is.
Wij gingen vandaag die massa aan eten goed nodig hebben, want Kamikōchi stond op het programma. Dit natuurpark ligt een uur verder met de bus en is vooral bekend voor de "Kappa brug". Hordes toeristen komen met de bus naar daar, stappen 100 meter, nemen een foto op brug met bergen op de achtergrond en zijn weer weg. Het park heeft echter veel betere uitzichten als je de moeite neemt om verder te wandelen, weg van de coffee shops en souvenirwinkels. Na een drietal km zie je bijna niemand meer. Alleszins, toch geen mensen meer. Na een serieuze wandeling naast de rivier met het ene mooie zicht na het andere, besloten we om terug te keren. Hier en daar pauzeerden we even om wat trail mix (noten, m&m's, gedroogde vruchten...) naar binnen te steken, wanneer we ineens bosjes zien bewegen naast de wandelpad... Het waarschuwingsbord dat we eerder zagen dat er die dag al enkele beren waren gespot, schiet ineens door ons hoofd. Zo'n belletje aan je rugzak helpt voor geen meter... Gelukkig waren het geen beren, maar Japanse makaken. Deze pluizige doerakken met grote tanden waren in groep van de bergflank aan het komen. We zien er één, twee, drie... maar horen er twaalf, dertien... Boven ons zitten er in een boom, klimmen er naar beneden... Heel gerust zijn we er niet aan, dus we besluiten verder te wandelen zonder oogcontact te maken. Een beetje verderop passeert er nog eentje die rustig een plasje doet terwijl we er naast wandelen. Zij zijn duidelijker veel geruster dan wij.
's Avonds is het weer een echte spa behandeling met warmwaterbron, luxe maaltijd ... De maaltijd was trouwens compleet anders dan gisteren. Het hoofdgerecht was deze keer Sukiyaki, een soort van stoofpotje / eenpansgerecht met Hida beef, verse groenten, sojasaus.... dat weer voor onze neus werd bereid. Het beste wat we al gegeten hebben hier!
Jammer genoeg de laatste avond in Yumoto Choza. Zeker de moeite waard om er heen te komen!Read more