• Dag 8 - dag dag Dachstein

July 12 in Austria ⋅ ☀️ 17 °C

Geen watervallen of rivieren vandaag, maar hoogtemeters, ijsgrotten en overhangende constructies. Zeg maar dag dag Dachstein!

Een korte rit en we stonden aan het begin van de kabellift die ons naar de eerste van drie stops zou brengen op de Krippenstein berg in het Dachstein gebergte. We hadden een "all in" pakket gekozen, waarbij we bij deze eerste stop ook twee grotten konden bezoeken: een "mammoet" grot en een ijsgrot. Geen mammoet gezien, maar wel veel ijs. De buitentemperatuur was rond de 30 graden - in de grotten zelf zat het net boven het vriespunt. Wij waren er gelukkig op voorzien - de gemiddelde teensletsdragende Duitser in marcelleke en short niet. Oh nein!

De volgende stop was een plateau waar er enkele "attracties" te vinden waren: een grote constructie met een trap, een kerk ... Het tofste waren wel de "5 fingers" waarbij je op 5 verschillende vingers kunt wandelen die boven een dal van 400 meter hangen. Op zich heel toeristisch, maar het was toch heel tof om te doen. Helemaal tof waren de paragliders die we ook konden bewonderen. We waren even aan het rusten op een bankje toen we twee kerels met een gigantische rugzak de berg zagen opwandelen. In een wippie en een flippie vlogen ze de berg af en begonnen ze allerlei stunts uit te voeren. Altijd fijn, zo'n verrassingen als je op reis bent.

De laatste stop was terug een kleine afdaling naar een gebied met net wat meer beplanting. "Panda in Peru" - die naam gaf Eva zichzelf toen ze aan de wandeling begon doorheen de natuur.

's Avonds aten we in Gasthaus Koppenrast, wat werd aangeraden door onze hosts en het was een echte topper. Het beste eten dat we al in Oostenrijk hadden gegeten: een heerlijke steak en verse vis uit het meer.