Albania Korça

Travelers at this place
  • Day 3

Dag 3

April 28, 2024 in Albania ⋅ 🌙 11 °C

Vandaag, zondag, begonnen we met een kerkdienst. Hier werden veel bekende liederen gezongen, maar dan in het Albanees. Ook hebben wij nog opwekking 638 (Prijs Adonai) gezongen. In deze kerk zaten ook veel kinderen. Zij deden ook nog een toneelstukje voor ons deden over palmzondag, want volgende week is het hier Pasen. Na de dienst zijn we met meerdere auto's een stukje gaan rijden naar een mooi uitzichtpunt. Hierna zijn we naar een andere dienst gegaan, waar wij nog een keer mochten zingen. In deze kerk zaten vooral veel oudere vrouwen.
    Eind van de dag weer heerlijk gegeten in de zon en heb ik daarna met Joëlle een bijbelstudie mogen geven over armoede en rijkdom. Hieruit kwamen ook nog mooie gesprekken. Een paar hebben daarna nog een filmavondje gehad in een kerk met jongeren en andere gingen ontspannen bij de huizen. Kortom, een volle maar ontspannende dag hier gehad.

• Day 2

Dag 2

April 27, 2024 in Albania ⋅ 🌙 12 °C

Vanochtend wakker geworden met een heerlijk zonnetje en zo'n mooi uitzicht. Echt genieten!
    Na een gezamenlijk ontbijt zijn de jongens naar de kerk gegaan om daar al wat werk te verrichten. Wij als meiden zijn naar 2 kerkjes gegaan, om daar met het kinderwerk mee te kijken.
    Pastor Plator heeft 7 kerkjes opgericht in de buurt van het dorpje waar wij verblijven. Elke dag organiseren de jongeren uit een van de kerken een kort programma voor de kinderen die daar naar de kerk gaan.
    De eerste plek die we bezochten, was een heel klein kaal gebouwtje. We zijn toen naar een voetbalveldje gegaan en hebben echt meegekeken naar hoe zijn het kinderwerk daar doen. Ze zongen samen, hoorde het verhaal over de verloren zoon en ze leerde een bijbeltekst.
    Het tweede kerkje was echt heel mooi en een stuk groter. Hier was weer hetzelfde programma.
    Eenmaal weer terug in Maliq gingen wij naar de jongens toe en hebben wij ook nog wat werk daar verricht.
    Dag afgesloten met lekker eten, gekookt door twee jongens van de groep. En natuurlijk hebben we hier ook een beetje koningsdag beleeft 🇳🇱

• Day 25

Korçë

March 23, 2024 in Albania ⋅ ☀️ 11 °C

There's not heaps of sites to visit in Korçë, but it's a fascinating place. Most of the places we've visited so far have been smaller towns and villages, Korçë is the first reasonably sized city we've been to and it's interesting to see the differences. It's busier, but the pace of life isn't really hectic. It was Saturday and the parks were filled with people just sitting in the sun and chatting or play backgammon. Fresh food markets are everywhere and everyone was out doing their shopping.

We wandered through dozens of different streets and there was always something interesting to see. I've mentioned that the Albanian people are very friendly and we obviously stand out a bit as tourists, so they're always quick to wave or say hello.

We visited the main Orthodox church of Korçë and it was quite pretty. Totally different from the cathedrals and mosques we've visited so far. Very colourful with lots of paintings.

• Day 78

Tag 78 - Kurz Vor Bilisht

September 30, 2019 in Albania ⋅ ☀️ 23 °C

50 km / 3130 km - 8 / 317 Stunden

Ausgaben:

0 € / 39 € Transport (Fähre, etc.)
    2 € / 716 € Lebensmittel

2 € / 1492 € Gesamt

Auf geht's.
    Ab geht's.
    Nach Albanien.

Das zweite Mal für mich, das dritte für die beiden.

An der Grenze kommt uns eine Hundefamilie entgegen. Die Mutter mit fünf kleinen Welpen. Sie geht zum Vater und drei Kinder folgen ihr.
    Zwei bleiben bei uns und spielen mit uns.

Bis ein albanischer PKW vorbei kommt und fragt, ob wir die kleinen mitnehmen wollen.
    Als wir verneinen schnappt er sich einen und setzt ihn in seinen Kofferraum.

In mir kochte das Blut und ich wog den Gedanken ab, mich mit ihm und den Grenzpolizisten anzulegen, um den kleinen zu retten.
    Die Vernunft hier zu erkennen ist schwer. Ich tat meinen Begleiterinnen den Gefallen und wog mich im Gedanken, das der kleine vielleicht sogar ein liebevolles zu Hause bekäme und so gar mehr Chancen hat, als am Grenzübergang.
    Dennoch weiß ich es nicht sicher und alles was mir bleibt, ist die Hoffnung.

Der restliche Tag verlief schöner.
    Landschaftlicher, von den Menschen her und auch das Wetter spielte mit.
    Der Süden Albaniens zeigte sich überraschend aktiv und aufgeräumt. Ganz anders, als das, was ich aus dem Norden kannte.
    Hier hatte jeder, dem wir begegnet sind auf seine Weise gewirkt. Alle haben an etwas gearbeitet, jeder schaffte.
    Keiner saß untätig herum. Weder in Gaststuben, noch am Straßenrand, oder fuhr unnütz in der Gegend herum. Sogar Frauen konnte man wieder erblicken und diese fuhren sogar Fahrzeuge.
    Das sind keine Vorurteile, oder Schbladen, die ich hier aufziehe. Sondern Beobachtungen und Tatsachen.

Nur die Natur war weniger grün. Aber das ist nicht weiter erstaunlich.

Leider trennten sich heute die Wege unserer verbliebenen Gruppe.
    Ich wollte meine geplante Route angehen und langsam wieder den Zeitplan aufholen.

Nach einem gemeinsamen Kaffee, bog ich nach Osten Richtung Bilisht ab und die Frauen in den südwestlichen Teil Albaniens.

Ab späten Abend schlage ich mein Zelt ganz abgeschieden in einem Feld auf.
    Ausser der Dreiergruppe Syrer, welche mich mehr oder minder überraschten, wurde ich von niemandem gestört.

Song des Tages
    Heroes - David Bowie

• Day 6

Dag 6: Korçe

September 30, 2024 in Albania ⋅ ☀️ 17 °C

We hadden in Korçe het meeste gezien, dus we besloten een bezoek te brengen aan Voskopoje. Dit is een bergachtig dorpje met enkele bezienswaardigheden. We hebben al redelijk wat kerken gezien deze vakantie, en omdat het toeristisch seizoen afgelopen was, was alles op slot.
    We konden een telefoonnummer bellen, maar dat hebben we niet gedaan.

We zijn dan terug naar het centrum van Korçe gereden om daar iets te eten bij de Bazaar. Nu waren wel alle winkeltjes open, gezellig!

Daarna besloten we nog om een kijkje te nemen aan het Prestameer. Hier kan je met een bootje varen naar Malingrad, een klein eiland in het meer. Het meer grenst aan Albanië, Macedonië en Griekenland!
    Op het eiland stond ook een kerkje dat pas gerestaureerd was, maar het was ook gesloten.
    We hebben wel kunnen genieten van mooie uitzichten!

Na dit avontuur hebben we nog gegeten in het restaurant van het hotel.
    Het was een gezellig hotel met leuke eigenaars.
    We hebben wel problemen met onze series en apps, dus daar is Frank nog wat mee bezig geweest.

• Day 6

Shoppen, Raki und Tee

July 19, 2024 in Albania ⋅ 🌩️ 29 °C

Heute früh haben wir neben der deutschen Bundespolizei Frühstück gegessen und sind danach richtig klassisch shoppen gegangen 😎 Die Verkäufer auf dem Bazaar waren nicht aufdringlich und eine Frau hat uns sogar albanische Pflaumen geschenkt - diese sehen wir grüne mini Äpfel aus. Zwischendurch haben wir uns Essen gekauft, siehe Bilder. Zum Beispiel hatten wir einen pinken Erdbeer Frappuchino.
    Den Hotelmitarbeiter haben wir nach dem albanischen Bergtee und Raki gefragt und wurden darauf hin zu einem Markt geschickt. Dort haben wir Pflaumen gekauft und später auch Tee. Zum Raki sind wir über den Vater des Hotelbesitzers gekommen, welcher ihn eigentlich nur für Eigengebrauch selber braut. Da wir Gäste sind hat er uns etwas abgefüllt.

• Day 5

Abendessen

July 18, 2024 in Albania ⋅ ⛅ 33 °C

Wir sind den Bazaar langspaziert und haben dort (18 Uhr 😂) lecker Abendessen gegessen. Das Restaurant hatte sich leider nur auf Rotwein spezialisiert. Bei mir gabs Trüffel-Pilz Nudeln und ein Rotwein, bei Mareike Shrimp-Risotto und Eistee. Am Ende hat es tatsächlich noch stark geregnet, weshalb wir kurz gewartet haben.Read more

• Day 73

Korca kurze Anreise zum Nationalbier

June 12, 2024 in Albania ⋅ ☀️ 30 °C

Kurze Fahrt nach Korca! Minicamping! Mittagsruhe, 2 sehenswerte Orthodoxe Kirchen, Ein nervender Hund und goldblonde Belohnung nach 10000 heißen Schritten! Hier werden die meisten Carnevalsmasken hergestellt!
    Eine durchaus hübsche Stadt hat uns erwartet! Die Hitze muss man ignorieren!

• Day 5

Dag 5

April 30, 2024 in Albania ⋅ ☁️ 12 °C

Vanochtend weer vroeg uit bed en op naar de Maliq Church. Hier kregen we een studie van een Albanese voorganger over in het licht wandelen.
    Hierna zijn we grind gaan scheppen en hebben de meiden nog de muren afgeplakt. De jongens gingen door met in de tuin werken en wij als meiden gingen mee naar de daycare. Dit was zo indrukwekkend om te zien. De kinderen waren zo schattig, lief en zo dankbaar. We hebben hier eigenlijk met ze gespeeld, glitters bij ze op gedaan en een bijbeltekst voor ze gezongen.
    Als laatste hadden we nog een sportmiddag met de jongeren van de kerk. De jongens gingen voetballen en een paar meiden volleyballen. Dit was opzich leuk om met ze te doen, maar af en toe beetje rommelig. Dit is iets wat wij als Nederlanders echt moeten leren van deze cultuur.
    Als laatste potje gingen we gewoon met onze eigen VBG groep lekker volleyballen. Daarna lekker terug naar huis en gingen we laat op de avond nog pasta pesto eten. Kort avondje daarna dus helaas gehad. Morgen hopen we echt even wat meters te maken in het huis.

• Day 4

Dag 4

April 29, 2024 in Albania ⋅ 🌙 14 °C

Vanochtend hebben we wat eerder ontbeten dan de vorige ochtenden. Daarna naar de Maliq church gegaan, waar we een bijbelstudie kregen van Bram over bouwen op Jezus de rots. Hierna wilden we graag aan de slag, alleen was het bestratingsgrind er nog niet wat we nodig hadden. Hier waren de jongens goed op aan het wachten ;) De meiden hebben zich in het stof gewerkt, met het opschuren van de kamermuren.
    Na de lunch konden de mannen eindelijk lekker aan de slag, waarbij ze grote stappen hebben gemaakt. De meiden zijn naar de supermarkt gegaan om inkopen te doen voor de voedselpakketten, dit met enigszins chaos en miscommunicatie.
    Hierna zijn we met de helft voedselpakketen uit gaan delen en de andere bleven bij de Maliq church om daar verder te werken.
    De voedselpakketten uitdelen was een indrukwekkende ervaring. Ergens fijn om mensen te helpen, maar helaas konden we ook daar niet iedereen helpen. Hier hebben we wel echt heel lang overgedaan.
    Om 20:00 lekker wraps gegeten en hebben we een bijbelstudie gehad over rechtvaardigheid, wat goed paste bij de dag van vandaag.

Join us:

FindPenguins for iOSFindPenguins for Android