- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Jul 28, 2024, 11:53 AM
- ☀️ 9 °C
- Altitude: 17 m
ChileCarriel Sur International Airport36°46’34” S 73°3’46” W
Naar Colombia

Ik was heel moe van al de activiteiten die we gedaan hebben in de laatste week. Een goede nachtrust gehad en met een ijskoude douche wakker geworden (want er was geen warm water). Ik heb nog de laatste cadeautjes gegeven en voor mij hebben ze ook iets heel speciaals gegeven (voor ons mama en papa). Het was heel moeilijk vandaag om afscheid te nemen. Het is zo een lieve familie en ook de vrienden die ik gemaakt heb, zijn allemaal onmisbaar voor mijn reis. Ik heb niet super veel mensen ontmoet, maar persoonlijk vind ik dat beter. Deze vrienden zal ik waarschijnlijk ooit nog eens zien. Gelukkig is sociale media zo goed, dat contact houden nog wel redelijk goed zal gaan. Ik heb allesinds al heel veel nieuwe bestemmingen die ik moet gaan bezoeken (Uruguay, Mexico, Taiwan, Wenen, Canada, Brazilië,...). Mis padres Uruguayos ( en dus niet van Chili haha) hebben mij naar de luchthaven gebracht en geholpen met de check-in van de bagage. Ik kon mij niet inhouden en moest een traantje lossen, maar ook zij werden emotioneel door mijn vertrek (vooral de mama kon haar niet inhouden). Je moet het eens beseffen dat door toeval de moeder ook mijn tutor was in de kliniek. We zagen elkaar voor vele uren op een dag en er was geen moment stilte. Ik hoop dat het niet al te lang zal duren voor ik de familie weer kan zien en natuurlijk voor een echte vakantie naar Chili kan gaan. Ik denk dat ze graag ons mama en papa zouden willen ontmoeten, want ja ik ben vrij zeker dat ze heel goed overeen zouden komen. De papa van de familie houdt bv. enorm veel van reizen, wandelen, goede muziek, een mooi strand en goed weer. De mama is graag aan het werken aan het huis of in de tuin. Ze heeft steeds nieuwe projecten en plant vele bloemen en groenten. Haar favoriete plant is een tomatenplant.
De studenten hier hebben mij heel vaak gevraagd of ik dit opnieuw zou doen. Ik denk het niet. Ik weet gewoon dat ik er zo hard van heb genoten, dat een volgende keer niet zo geweldig zal zijn. Het kan gewoon niet beter dan dit. Ja, ik had wat pech met alles te regelen en het was heel moeilijk. Ik vond de voorbereiding heel stresserend. Eenmaal hier ging alles wel goed hoor. Dit betekent niet dat ik in de toekomst niet andere tripjes ga maken. Gewoon deze medische stage via IFMSA is voor mij persoonlijk goed genoeg voor 1x te doen, alhoewel ik mensen heb ontmoet die dit al 3x gedaan hebben.
Ik hoop dat jullie genoten hebben van mijn trip naar Chili. Ik kom nog niet naar België en jullie zullen nog van mij horen!!
Ik zit op dit moment in het vliegtuig en de trip van Concepción naar Santiago is al heel kort, maar nu extreem kort. De piloot heet net aangekondigd dat we 20min eerder zullen aankomen. Ik denk dat de vlucht maar zo'n 30-40min in totaal zal duren. Dit is trouwens een van de beste vluchten die ik al genomen heb. Ik heb al 3x deze afstand gedaan tussen deze 2 steden en steeds heb ik drinken en een snack gekregen. In Europa zijn de vluchten veel langer en krijg je helemaal niets. Wat ook heel handig is in Chili zijn de binnenlandse vluchten. Er is geen douane (alleen in Santiago bestaat dit voor als je internacionale vluchten moet nemen). Dat maakt het vliegen nog makkelijker dan de bus nemen. Ik heb nu ook gewoon eten en drinken meegenomen in mijn rugzak zonder problemen en op 5min was mijn ruimbagage ingechecked. Op 2min stond ik aan de gate (of minder).
Ja kijk, het is duidelijk dat ik niet kan stoppen om te praten over Chili. Het leuke is dat ik de FindPenguins voor mijzelf heb aangemaakt. Zo kan ik later mijn reis herbekijken en handig om het ineens met jullie te delen.
Heel jammer trouwens dat ik geen pinguins gezien heb en dit echt wel iets is in Chili. Daarvoor zou ik wel naar de koude plaatsen moeten gaan.
Goed aangekomen in Colombia. Moest wel lang wachten voor de douane. Nog een lekker soep gekregen want in het vliegtuig maar 1 gerecht gekregen.Read more
Traveler Ga je ooit terug om naar de pinguïns te gaan kijken? Wij gaan mee! :-) Geniet verder van je reis!
Traveler Ik hoop van wel! Ik mag allesinds nog veel vaker terugkomen.
Heel fijn om te lezen dat je genoten hebt van je verblijf in chili! [Shana]
Traveler 🤗🤗