- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Aug 4, 2024, 8:21 AM
- ⛅ 14 °C
- Altitude: Sea level
- FranceBrittanyBrestLe ChâteauPort de Commerce48°22’42” N 4°29’22” W
Cherbourg-en-contentin naar Brest
August 4 in France ⋅ ⛅ 14 °C
Zo leuk, ik kreeg de eerste appjes al waar onze update blijft. Jullie betrokkenenheid is geweldig!
Vanaf vrijdagochtend tot vanochtend toen we Brest binnenkwamen waren we letterlijk uit de lucht. We zijn aan een stuk doorgevaren en jemig, wat is het dan fijn om weer een haven aan te doen. Op zee is alles intens heb ik gemerkt. Intens k*t wanneer je 'snachts alleen op dek de wacht hebt en door harde wind de golven over het dek slaan en alles nat en zout maakt, het pijpenstelen regent en je ondanks je zeilpak verkleumd. Daarbij de vermoeidheid waar je op een bepaald punt tegen strijdt. Maar ook intens prachtig wanneer de dolfijnen naast je boot meespringen en je daarna een walvis ziet duiken. De meest intens mooie beelden komen voorbij die je nauwelijks kunt vastleggen. Een zonsopgang op zee is ongeëvenaard. Vooral het vooruitzicht op een glas wijn op het dek in de zon helpt me door moeilijke nachten.
Levi heeft vrijdagochtend de boot van de kant en uit de haven van Cherbourg gevaren. Natuurlijk met hulp van Arnold maar hij kan dit vrijwel zelfstandig. Ik doe het hem (nog) niet na. Ik zal er de komende reis ook aan moeten geloven om de boot te kunnen varen in alle situaties. Het zelfvertrouwen groeit maar dat neemt tijd.
Deze reis heb ik de eerste dolfijnen gespot. Ze zijn snel en lastig vast te leggen maar het is gelukt. De eerste troffen we aan ter hoogte van de kanaaleilanden. Omdat we weinig tijd hebben, hebben we ervoor gekozen om daar niet aan te leggen.
We hebben ook een sterfgeval aan boord gehad. Japie, een grote meeuw (Levi en ik vonden deze naam passend) landde gisterochtend op onze boeg en heeft daar aan het einde van de middag zijn laatste adem uitgeblazen. Japie heeft een waardig zeemansgraf van Arnold gekregen (met de punt van zijn schoen met een boogje over de railing getrapt).
Nu zojuist de puinhoop opgeruimd, en de boot met zoet water gespoeld. Nog even douchen en dan begint ons weekend.. lees: dan val ik aan op mijn welverdiende wijntje 😃Read more
Traveler Wat een avontuur!!! Jullie worden echte zeelieden. Geniet van je 🍷 😘
Traveler ❤️