• Le petit karoo

Feb 14–16 in South Africa ⋅ ☀️ 25 °C

Na een korte rit van ongeveer anderhalf uur rijden komen we aan in Oudtshoorn. We tanken voor het eerst en droppen de was bij een wasserette. Morgen schoon ophalen. We rijden verder en een stukje buiten Oudtshoorn ligt onze volgende accommodatie: Le petit karoo. Na het inchecken trotseren we het koude zwembad. Toch wel lekker als je er doorheen bent. Daarna weer opwarmen in de late middagzon, douchen en eten.

De twee dames die deze business hebben overgenomen een paar maanden geleden, koken ook elke dag een driegangen maaltijd. De meeste mensen eten hier, ze hebben op ons gerekend. Als voorgerecht krijgen we in een krokant jasje gefrituurde jalepinos gevuld met kaas op een salade van komkommer en tomaat. Pleun krijgt een broccoli, rijst met kaas menuutje. Ze is echter zo moe dat ze niet echt meer eet maar lekker wil gaan slapen. Omdat het hoofdgerecht nog even op zich laat wachten, kunnen we haar eerst in bed leggen. Ze is zo vertrokken. We maken een WhatsApp videoverbinding tussen onze twee mobieltjes van de kamer naar het restaurant. Dat werkt prima met de WiFi. We deden dit al eerder bij de vorige accomodatie. Als hoofdgerecht eten we vanavond struisvogel biefstuk met aardappelpuree, flespompoen en broccoli. Eline krijgt ravioli met spinazie en kaas en een tomatensaus. We drinken er een lokaal wijntje bij. Heerlijk gegeten.

De volgende dag ontbijten en op pad. In de tuin hadden ze trouwens springbokken zitten. Hieronder eentje op de foto. 🐐

De tweede avond is er een braai. We eten heerlijke steak, kotelet en kuduvlees op een spiesje. Dat smaakt ook heerlijk overigens. Pleun is die avond helemaal happy met haar tomaatjes 😊

We spelen nog een potje pool en gaan daarna slapen morgen weer een reisdag.