• Frida Berg

FRIDANDA I EUROPA

104-päiväinen seikkaillu — Frida & Amanda Lue lisää
  • VENEDIG --> ZAGREB

15. lokakuuta 2022, Slovenia ⋅ ⛅ 18 °C

Idag har vi åkt tåg i 10h 🙃 Vi åkte från Venedig vid tio i 7 och landade till slut i Zabreg lite efter 17 🌞 Hittade till hostlet, som var väldigt najs ändå och fixade kvällsmat 😊

Vi åkte igenom Slovenien vilket var otroligt fint, de trodde jag inte. Jättefina bergsvyer och byar länga med en stor kanal. Såg idylliskt ut!Lue lisää

• ZAGREB

16. lokakuuta 2022, Kroatia ⋅ ⛅ 20 °C

Vi gick upp tidigt eftersom vi ville hinna ut på en marknad innan vi behövde checka ut, marknaden var inte så mycket för oss, mest frukt och fisk. Men vi gick runt i ett dimmigt Zagreb, det kändes kallt och höstigt men mysigt. Mysigt att få uppleva höst här när man inte är hemma. Vi skulle byta hostel till ett annat eftersom det var billigare så vi gick dit och lämnade vår packning sen gick vi ut på stan igen. Nu hade det blivit soligt och ganska varmt. Vi gick till gamla stan och sen till ett museum. Sen fikade vi. På kvällen gick vi på bio för 30 kronor var. Det var sjukt pris, vi såg ”dont sorry darling”, den var bra! 🎉🎉Lue lisää

• ZAGREB —> SPLIT

17. lokakuuta 2022, Kroatia ⋅ ☀️ 22 °C

Förmiddagen gick vi till en botanisk trädgård och sen åt vi lunch på ett Japanskt ställe. Vid 15:20 tog vi tåget till Split, tog 6 h. Vi åkte mitt i höstskogen och upp i bergen, det var ett spår eftersom det bara går ett tåg däremellan fram och tillbaka. Det var solnedgång och så fint! Satt och kolla ut genom fönstret i 2 h och var magiskt, så fint!Lue lisää

• EN VECKA I SPLIT

23. lokakuuta 2022, Kroatia ⋅ ☀️ 22 °C

Nu har vi varit i Split i snart en vecka. Vi har glömt uppdatera så här kommer hela veckan på en gång. Eftersom det varit fint väder runt 22-24 så här vi kunnat chilla på playan en del. Skönt att kunna landa på ett ställe, detta är det längsta vi varit på ett ställe på hela resan.

Vi har varit på ”Mall Of Split” och en second hand med kilopris, där fyndade vi rejält så nu blir det en utmaning att packa ihop alla våra grejer efter tillskotten. Även gått på bio igen, denna gången kosta det runt 80 sek. Denna gången såg vi ”Amsterdam”, den var okej, gillade karaktärerna men handlingen var lite sådär och lite förutsägbar.

Ett besök i Krka Nationalpark har vi också hunnit med, en park med ett stort vattenfall och en sjö. Där åkte vi båt och var i en liten by som låg på andra sidan. Väldigt fint. Igår kväll hängde vi med några från hostelt, två tjejer från Finland, en kolla från England och en kille från Frankrike! Mkt trevligt. Vi köpte gelato, spela yatzy och gick till stranden.

En dag gick vi upp till en utkiksplats och kollade solnedgången och spela yatzy, väldigt idylliskt!

Vårt hostel har legat mitt i gamla stan vilket har varit väldigt mysigt att kunna gå genom där. Fun fact, där inne i gamla stan finns en sal som varit med i Game of Thrones-serien. Finns även fler platser i Kroatien men dem hinner vi inte se tyvärr.

Summan av kardemumman är att det är väldigt fint, fin strand (på rätt sida av stan iaf), fin gammal stad och allmänt mysigt ställe.

• SPLIT FOTO

23. lokakuuta 2022, Kroatia ⋅ ☀️ 22 °C

Också Hostlet har en hostelkatt som heter Chili, mysig men galen, hoppa mellan alla våningssängar och ville bita en😂

• SPLIT —> BUDAPEST

23. lokakuuta 2022, Kroatia ⋅ ☀️ 22 °C

Sista kvällen i Split, vi kolla solnedgången. Hajkade typ upp på en kulle tog ganska långt tid så vi missa solen men det var fint ändå. På kvällen gjorde vi kvällsmat och spela kort med några från hostelt sen gick vi ut för att ta vår sista gelato och hängde vid hamnen🎉 Dagen efter åkte vi tåg i 10 h till Budapest, vi kom till hostelt runt 23:30 ganska slitnaLue lisää

24. lokakuuta 2022, Unkari ⋅ ☁️ 16 °C

Första dagen i Budapest gick till bad och tvätt, värt. De va så skönt att bara ta det coollungt i vattnet i några timmar och mjuka upp kroppen lite. Har inte varit så ren på flera veckor 🤪 Sedan fick vi dessutom helt rena kläder i väskan, skönt !!Lue lisää

25. lokakuuta 2022, Unkari ⋅ ⛅ 19 °C

Första natten på hostelt var minst sagt speciell. Jag var vaken från 03-05 pga två fulla tjejer som höll på med ett och annat. Dem hade ingen respekt alls, dem försökte inte ens vara tysta. Sen så helt plötsligt kom en av tjejerna ut från toaletten helt naken så stod hon där som ingenting. Helt plötsligt kom det in ett stort gäng människor i vårt rum och skrek ”pizza time” (med tanke av att det var ca 6 personer som sov så var det ju ganska dumt. Sen så kom det in några andra killar och dem bara stod och prata som helt vanligt och en tjej låg på golvet och kunde inte komma upp för hon var så full. På morgonen när dem vakna runt 9 så försökte dem fortfarande inte vara tysta utan pratade som helt vanligt och typ sprang runt och höll på. Jag blev så sjukt irriterad och det var så respektlöst. Som tur var så checkade dem ut på morgonen så nu slipper vi dem. Dock så insåg vi på morgonen att vi bokat ett hostel som hette Part Hostel, så lite får vi kanske skylla oss själva men det var ändå utöver det vanliga.

Iallafall resten av dagen så var vi på ett badhus som får sin värme från underjordiska källor. Det var väldigt avslappnade och bra när man inte sovit så bra. Vi åt lunch på ett ställe och den på kvällen åt vi koreansk mat och sen gick på en kareokebar/dansklubb. 🎉🎉

26. lokakuuta 2022, Unkari ⋅ ☁️ 18 °C

Andra dagen i Budapest, idag var det turistande, vi gick runt mycket. Först kolla vi parlamentshuset, sen gick vi till Maragreth Island, en stor park i floden. Sen gick vi till Fiskarbastionen, och Buda slott. På kvällen gick vi till Saluhallen och sen hem och fixa mat och chilla. Jag gillade verkligen Budapest, fin stad!Lue lisää

• BUDAPEST —> PRAG

27. lokakuuta 2022, Tšekin tasavalta ⋅ ☀️ 18 °C

Idag var ännu en resdag. Vi tog tåget runt 9:50 och var i Prag vid 18. Vi checkade in på hostelt och det kändes som ett litet speciellt hostel, liksom många. Vi gick ut lite på stan och kolla runt sen så köpte vi några potatispankakor med kål, typ som raggmunkar men mer friterade. Helt ok gott! Vi gick tillbaka till hostlet och när vi låg i sängarna vid 23 och skulle sova kom dem som jobbade in och bara ni måste betala nu(vi hade inte betalt eftersom dem sa innan att dem inte viste exakt hur mkt vi hade kvar och att vi skulle fixa det senare). När vi gick ut och skulle betala så sa dem att dem ändå bara tog kontant så då kunde vi ändå inte betala. Lite skumt att komma in och typ väcka oss men dem var nog oroliga att vi skulle sticka😅Lue lisää

28. lokakuuta 2022, Tšekin tasavalta ⋅ ⛅ 18 °C

Idag gick vi på en free walking tour igen, den var ganska intressant, slår inte den i Genua där dem mer visade lokala matställen och sånt men ändå lite historia som var intressant. Efter det gick vi mest runt och kollade i slottsområdet, det var stort och fint och sen ville vi kolla solnedgången så vi gick till en liten udde i floden men det var inte så fin solnedgång. På kvällen åt vi på vapiano🍕Lue lisää

28. lokakuuta 2022, Tšekin tasavalta ⋅ ⛅ 18 °C

Idag har vi varit på en free-walking-tour runt i gamla stan. Det var trevligt 😁 Sedan gick vi runt i hela stan. Vi besökte slottsområdet, dansande huset, de olika broarna köpcenter osv.

29. lokakuuta 2022, Tšekin tasavalta ⋅ ⛅ 16 °C

Idag vakna jag och kände mig sjuk så har varit kvar på hostelt och vilat, på kvällen gick vi upp på en kulle och kolla utsikten sen åt vi sushi och wok🍣

29. lokakuuta 2022, Tšekin tasavalta ⋅ ⛅ 18 °C

Idag har Amanda inte mått så bra och stannat hemma och jag har traskat runt hela Prag (känns det som) ensam. Jag gick upp på olika viewpoints och gick längs med berget och hamnade på slottets innerområde och sedan till Lenons Wall runt i stan. Med musik i öronen kan man ändå traska runt sådär själv ganska länge. Men sen saknade jag Amanda för mycket så de blev lite häng på hostlet innan vi gick en runda 😁Lue lisää

• PRAG —> BRATISLAVA

30. lokakuuta 2022, Slovakia ⋅ ⛅ 15 °C

Idag åkte vi från Prag till Bratislava, vi hade en del tjeckiska pengar kvar så det blev en lyxfrukost på stationen. När vi kom till Bratislava letade vi efter en resturang och hittade en traditionell sådan så vi testade två typiska Slovakiska rätter. Anka med pannkakor, något mjukt bröd och rödkål och sen Chevapcici. På kvällen hängde vi i baren som fanns på hostlet och träffa lite folk som vi hängde med🎉😊Lue lisää

• BRATISLAVA

31. lokakuuta 2022, Slovakia ⋅ ⛅ 14 °C

Idag har vi utforskat Bratislava vilket inte tog så lång tid haha, litet och finns inte så mycket att göra egentligen. Men ja vår promenad på kanske 5h innehöll allt värt att se plus en paus med mat och lite second hands 🙂

På kvällen var det Halloweenparty i hostlets bar i källaren så vi gick ner för vi tänkte de kunde vara en bra plats att hitta lite nya kompisar vilket vi gjorde! Hittade nya friends från Kanada (Dana och Bastian), USA (Ryan) och Wales (Jack) 😁 Det var väldigt roligt att hänga med dem, vi blev ett gött gänghäng 😍

• BRATISLAVA —> BUDAPEST

1. marraskuuta 2022, Unkari ⋅ ⛅ 15 °C

Idag hängde vi runt i Bratislava med lite folk vi träffat. Fanns inte så mycket att göra i stan så vi gick mest runt och kände oss lite lost. Vi var alla ganska tröttta men vi hamnade på en resturang. Det var en upplevelse, servitören var inte så trevlig och allmänt lite dålig servis. Men det blev en story iaf, och vi kunde skratta åt det efter. På kvällen tog vi oss vidare till Budapest och tog bussen till flygplatsen där vi sov. Jag sov mkt bra där på golvet, det blev dock bara 4 h men bra iaf😍😅Lue lisää

• BRATISLAVA --> BUDAPEST --> PORTUGAL

2. marraskuuta 2022, Unkari ⋅ ⛅ 17 °C

Sååå, lång resa nu från den 1e till 3e. Men under den 1a nov hängde vi med vår gänghängsgäng från igårkväll under dagen och vandrade runt lite mer i Bratislava och såg egentligen inte mycket mer än vi redan sett. Sedan var det dags att börja vår resa till Portugal. Vi tåg tåget från Bratislava tillbaka till Budapest för att kunna ta oss med flyg till Portugal. Vi gick till fel station i Bratislava (tydligen har lilla Bratislava mer än 1 tågstation.) Men detta misstag leder faktiskt till att vi tog ett bättre tåg som gick direkt till Budapest utan byten istället för det vi skulle ta så de löste sig finfint och jättesnabbt på tågstationen.

Sedan väl framme i Budapest igen så försökte vi hitta något att äta till kvällsmat så vi inte skulle svälta under vår natt på flygplatsen men så såg vi att flygbussarna inte gick så ofta så vi bestämde oss för att ta oss till flygplatsen och äta där istället. Ännu ett misstag från vår sida 🙃 För väl på flygplatsen vid 21 tiden insåg ci att alla restauranger osv är på insidan och vi fick inte checka in förrän 3,45, alltså mitt i natten. Så det enda vi kunde köpa var en sallad på ett café som skulle stänga 10 min efter vi kom. Sedan hittade vår en liten plats att sova på golvet på och ställde alarm på 3,45 för att checka in.

Väl inne på flygplatsen köpte vi frukt och macka som vi kunde ta med oss på flyget innan vi boardade planet som sedan äntligen tog oss till Portugal. Och detta mina vänner är otroligt att Amanda flyger!!! STOLT VÄN, kna jag säga för det gick superbra 😁😁😁

När vi kom fram till flygplatsen i Porto gick för att hämta väskorna vilket gick skitsnabbt, blev helt paff, snabb service där (samtidigt kanske de inte går såå mångs flyg därifrån). Vi satte oss på Starbucks och käka frukost innan vi tog oss till hostlet för att lämna våra grejer.

Gjorde inte mkt mer sen mer än promenerade lite runt hostlet och åt kvällsmat och sedan sooova vilket vi knappt gjort på 42 h 🙃