• Van Koolwijk naar Drie

April 28, 2023 in the Netherlands ⋅ ☁️ 13 °C

Om 5:30 uur wordt ik wakker van de vogels. Ik blijf nog even liggen en sta dan op. Ik eerst de tent afbreken en de spullen inpakken. De voorspellingen zijn dat het gaat regen vandaag, maar nu is het nog droog. Daarna zet ik koffie en maak een ontbijtje uit de zak. Om 8:00 uur ben ik klaar voor vertrek. Tot de A1 loop ik over mooie paadjes door een bos, waar ik al snel weer een ree zie. Het gaat dan toch nog even regenen, maar het stelt gelukkig niet veel voor. Vanaf de snelweg loop ik met een boog om Garderen heen. Het zijn leuke paadjes, een stuk langs de heide, stukjes door het bos en wat landweggetjes. In een beukenbos ga ik even rusten op een boomstammetje. Ik vervolg een route om Garderen heen door een afwisselende omgeving en na ruim 2 uur lopen kom ik bij het Speuldersbos. Op een mooi pad over een stuwwal ga ik koffie zetten en eet wat krentenbollen. Daarna maak ik nog een ommetje door het Speuldersbos waarbij het laatste uur toch nog gaat miezeren.

Om 13:30 uur ben ik op de camping, na een wandeling van 21 km. Het is nu droog en ik zet snel de tent op en eet nog wat oats uit een zak. Daarna ga ik in de tent liggen om te lezen terwijl het weer begint te miezeren. Ondertussen komen er meer mensen op het veldje staan. Naast mij een familie met 3 kinderen. Dat is jammer, want de rust is nu weg. Het is best wel saai zo’n lange middag alleen. Ik ga eten koken, wat ik door de regen in de tent moet opeten. Daarna wordt het droog en drink ik koffie. Ik klets nog even met een man op de camping en loop in de schemer nog een stukje door het Speulderbos. Daarna ga ik douchen en in de tent ga ik nog even lezen.