• KarinBdV
  • Merle Niens-Blomsma
  • KarinBdV
  • Merle Niens-Blomsma

Jaarboek Amara 2022-2023

Weer een nieuw jaar om mooie herrineringen te maken Meer informatie
  • Het begin van de reis
    10 april 2022

De aftrap

10 april 2022, Nederland ⋅ ⛅ 7 °C

Dit is de aftrap van alweer het vierde jaarboek voor jou, Amara.
    Het is zo leuk om te doen.
    Ik merk dat ik veel vergeet, zal vast komen omdat de jaren gaan tellen, hahaha.
    Wat het ook zo leuk maakt is dat je iets tastbaars hebt, je kunt in de boeken kijken en zien hoe je leven zich ontwikkeld.
    Dit jaar komen er weer bijzondere, mooie en misschien ook wel eens wat moeilijke belevenissen op je pad.
    Maar daar zul jij je wel doorheen weten te slaan.
    Altijd opgewekt, (bijna) nooit ziek, lief, zorgzaam, leergierig, dat ben je.

• Rowan

11 april 2022, Nederland ⋅ ⛅ 4 °C

Alweer 6 jaar zou je dit jaar zijn geworden...met veel verdriet ben je uiteindelijk vandaag 6 jaar geleden in onze armen gekomen...De pijn zit er altijd en gaat nooit meer weg, maar de liefde voor jou heeft een vele male grotere plek in genomen en wat houden we van je.. lieve Rowan we missen je..Meer informatie

• Het brein van een 5 jarige.

14 april 2022, Nederland ⋅ ⛅ 14 °C

Belangrijke stappen in de ontwikkeling van je kind tussen 4 en 6 jaar:

Spraak en taal volledig ontwikkeld.
    Beter tijdsbegrip, morgen-gisteren.
    Kan zich beter verplaatsen in andere kinderen.
    Is behulpzaam, voelt zich soms heel verantwoordelijk, maar kan consequenties van eigen gedrag nog niet overzien.
    Omgaan met andere kinderen wordt belangrijker.
    Kan samenspelen.
    Kan zich houden aan spelregels, maar heeft nog veel moeite met verliezen.
    Is soms bazig en opschepperig.
    Fantasie speelt soms nog een erg grote rol.
    Het kind vertelt fantasiedingen, dit kan op ‘jokken’ lijken.
    Praat over ‘wij’: groot samenhorigheidsgevoel

• Samen naar Ballorig.

18 april 2022, Nederland ⋅ ☀️ 15 °C

Je kunt aan alles merken dat Amara weer de oude is.
    Mondje staat niet stil, en kontje zit niet stil.
    We waren vanmorgen naar Zapp tv aan het kijken toen Bob de Bouwer langs kwam.
    Oma daar vind ik niets aan mag ik wat anders zien?
    Ik denk laat maar even want vaak blijkt het toch wel leuk te zijn.
    Even later weer: oma ik wil iets anders kijken.
    Dat wordt een beetje lastig want oma heeft geen Disney +.
    Zoals ze thuis wel heeft.
    Maar je hebt wel Netflix komt er heel wijs vanaf de bank.
    😆
    Daar kan ik niets tegenin brengen.
    Maar het is tijd om te ontbijten, we maken Evert wakker die ronkt lekker door ook als Amara bij mij in bed kruipt.
    Om 11.00 hebben we in Balorig afgesproken.
    Daar waar wij al na 10 met onze tong op de schoenen weer op de stoel zitten is Amara lekker twee uur aan het klimmen en klauteren.
    Jammergenoeg valt ze een beetje vervelend als ze met een trapauto de bocht om wil.
    Ze valt op haar neus en dat doet pijn en het bloed een beetje.
    Ze snel weer gerustgesteld.
    De eigenaresse komt heel lief even kijken hoe het met haar is en geeft haar een paaseitje.
    Even later hangt ze als een ware Jane weer in de touwen.

• Weer logeren bij oma

18 april 2022, Nederland ⋅ ☀️ 16 °C

De twee paashazen zijn een kado van Gerbert. Hij is ook op 3 april jarig.
    En de paashaas wordt nu soldaat gemaakt. Jammie.
    Tijdens Sinterklaas heeft Amara naar de podcast van de NPO geluisterd.
    Dat vond ze heel leuk. Het waren steeds aflevering van een minuut of vijf.
    Ook nu heb ik een podcast voor haar opgezocht, Bolletje en Pluisje.
    Ze wilde er ook naar luisteren in bed maar
    op een gegeven moment werd het iets te spannend. 🥺.
    Oma, oomaaa, ik wil niet meer luisteren, ik vind het eng.
    Uitgelegd dat het een verhaaltje, en dat het best een beetje spannend kan zijn maar dat het niet echt gebeurd.
    Gelukkig ging ze snel slapen en heeft ze er niet over gedroomd.

• Schaken

22 april 2022, Nederland ⋅ ⛅ 16 °C

Kijk eens wat we gekocht hebben, Amara?
    Er zit een schaakspel bij.
    Als je de volgende keer komt en Evert is er ook kunnen jullie een partijtje schaken.
    😉

• Hellendoorn

26 april 2022, Nederland ⋅ ⛅ 10 °C

Daggie samen weg..wat is er nou leuker als samen met je neefje en je nichtje weg. Het was in het begin iets wat koud..maar het zonnetje kwam toch nog door..genoten en het was erg gezellig!

• Versierde fiets optocht

26 april 2022, Nederland ⋅ ⛅ 12 °C

Wat was het een lange dag maar wat had je er zin in.!.Eerst vroeg zwemles daarna door naar Hellendoorn en ook nog eens een versierde fiets optocht met je vriendinnen...dat begon al wat aan de late kant en door de drukte duurde het ook nog langer...dus na een rondje was je er dan ook wel klaar mee om half 9. Wel was je super trots en heb je een super leuk dag gehad.Meer informatie

• Oma kan het niet laten….

29 april 2022, Nederland ⋅ ⛅ 13 °C

Jurkjes in de aanbieding moeten gekocht worden voor kleindochter.
    Ik was in de veronderstelling dat ik moest oppassen maar Amara had nog vakantie.
    Dus sta ik met mijn goede gedrag om 12.00 bij school waar ik me al verbaas dat er niemand is.
    Dus even een appje naar dochterlief.
    Mam ze heeft vakantie.
    Oh, oh oké. 🥴.
    We gaan nog even Ommen in en jawel er zijn jurkjes in de aanbieding.
    En natuurlijk moeten die gekocht worden.
    Wat staan ze mooi, wat is ze mooi. 😻

• Vakantie

1 mei 2022, Nederland ⋅ ⛅ 11 °C

We hebben vakantie!.. en we hebben allemaal leuke dingen gepland..eerste week nog niet zoveel dus had papa het goede idee een leuke film te gaan kijken..the bad guys...erg leuke film. Verder uiteraard nog koningsdag gevierd in Ommen en lekker daggie Elburg. Wij zijn wel aan het genieten.Meer informatie

• Zo lang op gewacht

3 mei 2022, Nederland ⋅ ⛅ 11 °C

Zoooo lang op gewacht...want je wist het al heel lang...en wat was het de moeite waard. Dag Efteling en dag er na met opa Lex naar safari park de Beeksebergen. Omdat de Efteling niet om de hoek is hebben we een nacht 1 de buurt geboekt. Samen met ze allen op een kamer. De hele dag heb je zonder piepen of klagen door gelopen genoten en hebben we alles kunnen zien. 6 uur vonden we het genoeg en zijn we naar het hotel gegaan om daar te eten en jou in bed te leggen. Omdat we in een kamer lagen moesten wij er uit om jou inslaap te laten komen. Wij vonden het wel spannend, jij verzekerde dat het wel goed kwam. Ik was benieuwd hoe snel je de dag erna er klaar mee zou zijn. Maar ook deze dag was het super gezellig en hebben we tot bijna eindtijd door gelopen. Lekker gek doen met opa en dieren spotten. Heerlijk weer erbij kort om top dagen.Meer informatie

• Familie weekend.

6 mei 2022, Nederland ⋅ ⛅ 13 °C

Familie weekend met de familie Niens. Opa en oma mee en tante Miranda en Ilona met de kids.
    Altijd gezellig heerlijk weer erbij. En ook lekker dichtbij.

• Genieten

15 mei 2022, Nederland ⋅ ⛅ 19 °C

Heerlijk weer....en gister reden we langs het "natuur plasje" dus vandaag dacht daar gaan we eens even heen. Heerlijk leuk lekker..zandkastelen bouwen.

• Dinoland

26 mei 2022, Nederland ⋅ ⛅ 17 °C

Lekker een paar dagen vrij...wat te doen het is heerlijk weer..papa had een goed idee...verassing voor Amara..en wat vond ze het weer leuk..altijd eerst even wennen want dino's zijn nou eenmaal best eng haha..maar klimmen en klauteren kun je als de beste..Meer informatie

• Spinnen.

17 juli 2022, Nederland ⋅ ⛅ 19 °C

We hebben ook nog een duikerwants gezien.
    Ik heb de app Obsidentify gedownload. Kun je bijna alles mee identificeren.
    Vind Amara geweldig.
    Ik ook trouwens.
    De spin is de kruisspin.
    Volgens mij met een pakketje eitjes.Meer informatie

• Kijk les altijd leuk

20 juli 2022, Nederland ⋅ ⛅ 30 °C

Als ouders wil je ook wel eens weten hoe je dochter het op sport doet...je doet al jaren dans les en je vind het super leuk...nu begin je het ook echt te zien..als papa en mama komen kijken vind je dat wel erg spannend en doe je eigenlijk een beetje gek hahaha maar we weten dat je het super goed kan..trotsMeer informatie

• De reis is begonnen

26 juli 2022, Verenigde Staten ⋅ ⛅ 17 °C

De reis is dan toch echt begonnen...en wat hebben er zinin!!!!...Nog niet wetende wat ons te wachten staat met inchecken...ruim optijd staan we op en zitten we in de bus richting Brussel...daar aangekomen lijkt het mee toevallen maar niks is minder waar...na eerst een uur in de verkeerde wachtrij (er stond immers niks aangegeven) vervolgens nog 2.5 in de andere gestaan (der naast) op het nippertje de eerste vlucht gered.. de tweede vlucht ook haast haast haast .. uiteindelijk hebben we de derde vlucht gemist en helaas onze koffer ook niet op Dallas kunnen vinden...zitten nu gelukkig in een vlucht twee uur later hopend dat de koffer al in Orlando staat 🫰🏻(gelukkig had ik me iets voorbereid) maar goed, zijn straks in ieder geval na 26 uur wakker te zijn in Orlando...nog nooit zo onrustige reis gehad alleen maar rennen en vliegen en alle 3 de landen door de douane en Security terwijl je regelrecht uit vorige vliegtuig komt...Straks eerst slapen en dan hard genietenMeer informatie

• Vakantie zit er alweer op!

27 juli 2022, Verenigde Staten ⋅ ⛅ 30 °C

Jemig wat hebben we genoten van deze vakantie!!! Ik heb ook zoveel foto's...zal niet over een verhaal bij doen maar zal er zoveel mogelijk inzetten ...want het is immers voor jou om later terug te kijken..je bent zo gezellig geweest de hele vakantie ook tijdens de lange reis... nergens heb je lopen piepen en alles vond je leuk ...dat heeft de vakantie echt een extra randje gegeven...hou van jou onschrijfbaar veel...Meer informatie

• Dag 2 Epcot

29 juli 2022, Verenigde Staten ⋅ ☀️ 28 °C

Dit park hadden wij zelf ook nog niet gehad...Maar hebben ons goed vermaakt en zijn zelfs dik verwend bij de Frozen attractie...Omdat Amara haar frozen jurk aan had mochten we zomaar in de fastpass line komen...waardoor we er binnen 5 in zaten, waar we anders ruim een uur in de rij hadden moeten staan...en je had zelf net aangegeven dat je dat niet wilde...we waren dus erg verrast en super blij dat we hem toch hebben gezien want mooi was ie..Meer informatie