Italy
Riu Crabarza

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.
Travelers at this place
  • Day 61

   Langs kysten til Bosa

   October 28, 2022 in Italy ⋅ ⛅ 21 °C

   Det er bare for godt vejr, og der er for mange flotte, små strande, til at vi kan holde os væk fra kysten! Nu har vi også købt en snorkel, så ved middagstid havde vi fundet endnu en lille idyllisk strand Porto Ferro, med det fineste klare vand, og faktisk er der også flotte fisk at kigge på, selv tæt ved kysten.

   Ud på eftermiddagen fortsatte vi så mod syd langs vestkysten, forbi Alghero og ned mod den lille landsby Bosa. Strækningen langs kysten er på ca. 40 km, og er beskrevet som en “panoramarute”, hvilket jeg altid bliver lidt skeptisk over for på forhånd, når det er fremhævet i guidebøger på den måde! Men det var faktisk meget flot at køre der. Mest fordi det er helt øde. Der er ingen form for bebyggelse, men bare en vej der snor sig igennem et bakket landskab, med maki-klædte skråninger ned til et diset og helt stille hav. Og så var det overraskende grønt og frodigt, vel nok fordi det er de her vestvendte skråninger, hvor vinden normalt kommer ind med fugtighed fra havet - bare ikke i dag!

   Lidt før Bosa bliver makien afløst af græsningsområder med får, og så dukker den lille by op, ved floden Temo et par kilometre fra kysten. Her ligger husene op ad en stejl skråning, endnu mere farvestrålende end Castelsardo i går! Og den gamle bydel er en sand labyrint at gå rundt i. Jeg tror ikke, der er nogle regler for hvilke farve, man må give sin husfacade, bare ikke hvid! Der er grønne planter i potter overalt omkring døre og på vægge. Vasketøj på altaner over hovedet på en. Selv kattene på trappestenen har alle mulige farver! Det er en af de flotteste byer, jeg har set længe, og faktisk med mange små huse til salg! Men det er også fredag aften, og efter at have undersøgt de forskellige parkeringspladser lidt, søger vi endnu engang ud på en lille øko-gård 5 km. fra byen, som også tilbyder overnatning mod lidt betaling. Her er så velsignet stille i forhold til inde i byen, når det er weekend, så det er de 15-20 euro værd, og så bidrager vi også lidt til det sardinske landbrug!
   Read more

  You might also know this place by the following names:

  Riu Crabarza

  Join us:

  FindPenguins for iOSFindPenguins for Android