• Kluane Nationalpark 🏔️

August 11 in Canada ⋅ ☁️ 19 °C

Gester si mir vo Alaska wieder zrüg uf Kanada gfahre. Mir hei üs scho uf die nätte Kanadier*inne gfröit, aber dr Herr ar Gränze isch eher unfründlech gsi.

Üses Ziel isch Haines Junction gsi und d‘Fahrt dert häre isch wieder sehr sehenswärt und ussichtsriich gsi. Mir hei ungerwägs no bim Kathleen Lake gstoppt und bir Asicht vo däm See dänkt „okay ja, haut ä See“.. är isch de glich no spektakulär worde, aber ersch speter.

In Haines Junction heimer üs über d‘Wanderige im Kluane Nationalpark informiert und ä Wanderig gseh, wo mega schön het usgseh aber anschiinend 6-10h duret. Es isch aber gstange, dass me oh nur ä Teil dervo cha mache bis zu somne Plateau wo 4-6h duret u de heimer üs glich für die entschide.

Nachdäm simer ga ichoufe u Wasser uffülle und hei üs äs Plätzli für d‘Nacht gsuecht. Mir hei üs vorgno am 7i ufzstah für die Wanderig.

Am Morge am 7i simer ufgwacht u es het grägnet.. drum simer nochli blibe lige und wos de het ufghört heimer üs irgendwenn glich ufgrafft und üs entschide ga z‘wandere. Mir hei auso die Wanderig schlussändlech ersch am 10:30h gstartet und üs ufe Wäg richtig „King‘s Throne Summit“ gmacht. Dr ganz Ufstieg geit nur ca. 6.7km, het aber total 1‘300 Höhemeter, es isch auso entsprechend steil.

Mir si nach ca. 2h bi däm Plateau acho u hei de gfunge de chöimer ja grad so guet bis zum Gipfel.. 😂 es isch relativ guet gange, aber scho sehr steil gsi. Mir si oh rächt lang düre Näbu gloffe u si aber sicher gsi, dass es wird ufdue und ds isch de när oh passiert. Für die Ussicht het sechs auso definitiv glohnt u mir si nach ca. 4h happy ufem Summit gsi. Vo da us hetme de dä Kathleen Lake oh i sire ganze Pracht gseh u mir hei ne de doch no spektakulär gfunge. 😍

D‘Herusforderig isch dr Wäg zrüg gsi wöus seeehr rütschig isch gsi über die Gröllfäuder u mir vorauem oh irgendwenn ke Bock meh hei gha.. 😂 nach total 7.5h simer de aber oh wieder dunge acho u hei müesse feststeue, dass die Zytagab vo 6-10h retour doch het gstumme.

Mir hei de no ä öffentlichi Duschi (ds heimer üs verdient 😂) und äs Plätzli für d‘Nacht gsuecht.

Morn geits witer uf Whitehorse - mi letst Stopp im Yukon und z‘Ändi vo üsem Roadtrip.