Rundtur i Jaffa
November 11, 2018 in Israel ⋅ 🌙 13 °C
En del af lørdagens VM program, var faktisk en tur til Tel-Aviv med rundtur i den gamle bydel Jaffa, hvor vi boede i starten af vores rejse. Vores guide var af den muntre slags, der ikke blotRead more
Shopaholic
November 10, 2018 in Palestine ⋅ 🌬 19 °C
Mens Kim fester med Rummifolkene i Tel-Aviv, benytter Solrun chancen for at shoppe igennem.
Den stille by
November 10, 2018 in Palestine ⋅ 🌬 19 °C
Når det er Sabbat lørdag formiddag er der næsten ikke et menneske at se i byen. Kun de kristne eller muslimske butikker holder åbent.
Waldorf gejl
November 10, 2018 in Israel ⋅ 🌙 13 °C
Man ved bare, at man er kommet til et ordentligt hotel, når der udenfor døren står en mand med høj hat og på fornavn byder en velkommen. "Godaften Kim, har du haft en god dag? Jeg kan fortælleRead more
Rummikub VM
November 10, 2018 in Israel ⋅ 🌙 13 °C
Rummikub er ikke bare held, de allerbedste spillere vinder ofte 10-15 spil i træk. Derfor blev det da også tydeligegjort at Danmark måske ikke havde sendt deres stærkeste spiller til dette årsRead more
Oliebjerget
November 10, 2018 in Palestine ⋅ 🌙 18 °C
Efter at have set gethsemane, var det på tide at komme en tur på selve bjerget. På vejen derop, faldt jeg over den hebraiske gravplads, og besluttede mig for at nyde solnedgangen herfra. Det siges,Read more
Gethsemane
November 10, 2018 in Palestine ⋅ ☀️ 18 °C
Efter en dag i Soukhen, var det på tide af tage sin madpakke med og gå en tur op på Oliebjerget. Oliebjerget, var bjerget hvor Moses fik de 10 bud, og jeg troede det var et stort fjeld, men iRead more
Solrun's kammer
November 9, 2018 in Israel ⋅ ☀️ 21 °C
Imens Kim boltrer sig i luksus på Waldorf, bor Solrun på et lille hummer ovenpå en nærliggende pub. Den lille gågade udenfor bugner af små cafeer, og er superhyggeligt.
VM velkomst
November 9, 2018 in Israel ⋅ ⛅ 16 °C
Allerede fredag aften er der velkomst reception til VM og turen går derefter til en nærliggende arabiske landsby Abu Ghosh, hvor vi fester på restauranten Naura. Den er i Guiness rekordbog forRead more
Waldorf værelse
November 9, 2018 in Israel ⋅ ⛅ 19 °C
Kim havde som deltager til Rummikub VM rejsen betalt i form af fly, hotel, aktiviteter og forplejning under VM. Det indbefattede et værelse på byens bedste hotel, Waldorf Astoria, hvor graden afRead more
Grædemuren
November 9, 2018 in Palestine ⋅ ☀️ 19 °C
Efter det døde hav, køre vi til Jerusalem. Her får vi en lille rundvisning i byen og besøger grædemuren.
Jerusalem
November 9, 2018 in Palestine ⋅ ☀️ 19 °C
Nutidens storby rummer 890.400 indb (2013), hvoraf ca. 64 % er jøder. Det administrative område, Stor-Jerusalem, dækker 627 km2 stærkt kuperet terræn. Selve byen ligger i 830 m højde på detRead more
Ein Bokek
November 9, 2018 in Israel ⋅ ⛅ 20 °C
På vej til Jerusalem tog vi lige en smut forbi det døde hav. Havbunden her er dækket med salt, og vi var sjæleglade for at den stenede strand i Eilat havde tvunget os til at købe badesko, ellersRead more
Prøvedyk
November 8, 2018 in Israel ⋅ ☀️ 25 °C
På vores hviledag valgte Kim at hænge ud i hotelpoolen, imens jeg udforskede verden under vandet. Vi dykkede fra stranden, og ned til en gammel undervandsrestaurant, der har været nedlagt i mangeRead more
Sunny Eilat
November 8, 2018 in Israel ⋅ ⛅ 24 °C
Sidste dag i Eilat dasker vi lidt rundt i byen og holder ellers "hviledag" før vi tager hul på 2. del af vores rejse. Den kommende uge bliver mindst lige så hektisk, med et VM og Jerusalem påRead more
Den græske fisker
November 7, 2018 in Israel ⋅ 🌙 21 °C
Ice Mall er et indkøbscenter opbygget omkring en skøjtebane. Her kan man shoppe og spise, mens man ser folk falde på halen. Vi finder i stedet "Den græske fisker", som er en lille restaurant derRead more
Havfruen
November 7, 2018 in Israel ⋅ ☀️ 26 °C
Vi snorkler ved Migdalor stranden, tæt på grænsen til Egypten. Senere får Solrun sig et rigtigt prøvedyk, ved en forladt undervands restaurant tættere på centrum. Det er nok ikke sidste gang viRead more
Koraller
November 7, 2018 in Israel ⋅ ☀️ 26 °C
Vi besøger akvariet i Eilat der udmærker sig ved at have et undersøisk observatorium i Rødehavet. De har også en biograf med med bevægelige sæder, men effekten ville nok være bedre, hvisRead more
Wadi Musa
November 6, 2018 in Jordan ⋅ ☀️ 15 °C
Eftersom vi har 2 dage til at udforske Petra, har vi en overnatning på hotel i den nærliggende by Wadi Musa. Hotellet ligger oppe i bjergsiden, så det bliver ikke til gåtur i byen om aftenen, menRead more
Lufthavns hotel
November 6, 2018 in Israel ⋅ 🌙 21 °C
Vi bor på hotel Soleil, som er et solidt mellemklasse hotel. Lidt et fund til prisen. Det bød på en fremragende morgenmad og var heldigvis godt lydisoleret mod den nærliggende lufthavn.
Eilat
November 6, 2018 in Israel ⋅ 🌙 22 °C
Efter lidt bøvl på grænsen fra Jordan (de kunne ikke læse Solrun's pas), hopper vi af bussen i Eilat. Det er Israel's kulørte badeby ved Rødehavet. Der gå ikke længe før Solrun finder enRead more
Petra's dyreliv
November 6, 2018 in Jordan ⋅ ☀️ 12 °C
Som så mange andre turist-steder, kan man for lidt hård kapital få fornøjelsen af, at pine nogle stakkels dyr. Heste, æsler og kameler ræser dagen lang, op og ned gennem den lange kløft.
Petra - dag 2
November 6, 2018 in Jordan ⋅ ☀️ 12 °C
Den første dag var vi med vores guide, men ankom først ved en 12-tiden og skulle nå ud igen inden de lukkede kl 16. den anden var vi på egen hånd, og havde således hele dagen til at udforske, ogRead more
Petra - dag 1
November 5, 2018 in Jordan ⋅ 🌧 10 °C
Vi havde halvvejs planlagt at tage til "Petra by night" om aftenen. Men regn, blæst og det faktum at vi var godt trætte, fik os alligevel på bedre tanker. Ellers har Petra faktisk en klageboks,Read more