• Hobbiton!!!

7 de novembro de 2024, Nova Zelândia ⋅ ⛅ 13 °C

Deze ochtend was Arno en ik al vroeg wakker. Rond 6u zoiets. Dus we beslissen dan maar om even tot aan het zeetje te wandelen in de hoop nog wat van de zonsopgang te zien. Helaas teveel bewolking. We wandelen nog wat verder richting de "baai" en spotten in de verte zwarte puntjes op het water. Ik vlieg er even naartoe met de drone. Blijkt op 800meter een hele hoop zwarte zwanen te zitten, prachtig! Terug in de camper start Arno met spek en ei. Jammie! Ondertussen is het goed beginnen miezeren jammer genoeg. We checken snel het weer en hopen dat het tegen 14u terug droog wordt voor 1 van de hoogtepunten van de reis... Hobbiton! De reden waarom we eigenlijk helemaal tot hier zijn gekomen. Onderweg nog de eerste x water lozen en vers water bijtanken. Om 14u start dan onze toer door Hobbiton, de shire, de green dragon,... Voor de leken onder ons, het is dus de movie set van Lord of The Rings. En het moet gezegd, het is prachtig en ongezien! De fotos geven het niet volledig weer maar toch. De toer duurt een 2u30 en eindigt met een drankje, bier of cider in de bar de green dragon. In de souvenirsshop kan ik het niet laten om uiteindelijk toch DE ring te kopen vanuit de film. Een collectors item. Het is niet voor niets mijn favoriete trilogie aller tijde. Daarna is het tijd voor Ellens doop... En het feit dat ik dit nu schrijf wil zeggen dat we de rit overleefd hebben. 😅 We zoeken ons een campsite voor de komende 2 dagen in Rotorua, een groot geothermaal gebied. Als we uitstappen ruiken we meteen wat sulphur en zien naast de campsite het water zo borrelen. Ook in het centrum komt de stoom zo uit de riolering en uit pools in het park etc... We zoeken ons nog iets om te eten want niet veel zin om te koken en sluiten weer een top dagje af.Leia mais