• Rafting + Maori's.

November 9, 2024 in New Zealand ⋅ ☀️ 11 °C

Vandaag weer vroeg uit de veren want we moeten om 9u al klaar staan voor onze rafting experience. Niet mijn meest favoriete onderdeel van de reis want de keren dat ik het al gedaan heb ben ik elke x uit de boot gevallen. 😅 Nu de reden waarom we/ik dit dan wel zeker wou doen is omdat dit de hoogst commerciële waterval heeft ter wereld. Namelijk een val met u bootje van 7meter!!! Men stelt 4 mogelijk scenario's op waar we rekening mee moeten houden. A = alles gaat goed, tot D = all hell breaks loose. We hebben geluk want we houden het uiteindelijk bij optie A. Weeral een overwinning en een vinkje van de bucketlist. Onderweg nog enkele andere kleinere watervallen trotseren, Arno die als enige uit de boot springt bij de draaikolk, rechtstaand de rivier trotseren, wij die met zen 4 over boord springen en al supermangewijs het wilde water trotseren,... Een wild avontuur dus! Daarna een kiekske gekocht als middagmaal en een rustige middag aan de camper. Ondertussen heel veel nekpijn gekregen. Ellen, Arno en ik besluiten om een hot water tub op de camping te proberen. Aangezien we hier in geothermaal gebied zitten warmt het water hier op tot 42 graden. We mogen er ook maar max 20 min inzitten maar zelfs dat houden we niet vol. s'Avonds staat er een Maori experience op de planning. Uitleg en show/dans zoals de haka over de Maori gewoontes met aansluitend een Maori buffet uit de hangi (ondergrondse oven.) Helaas is mijn nekpijn zo erg dat ik niet veel honger heb en de avond iets minder loopt dan ik had gepland. Ook Yves zijn slokdarm speelt op dus die kan ook minder eten dan hij zou willen. Maar al bij al wel een toffe ervaring. Daarna meteen naar bed en geen zin meer om te bloggen dus geen paniek als het al eens wat langer duurt dan je gewoon bent. 😉Read more