• Koen Jacobs

Nieuw Zeeland 2024.

The fellowship of the ring met Arno, Yves en Ellen. 💍🌋🔥 Read more
  • Canyoning

November 26, 2024 in New Zealand ⋅ ☁️ 9 °C

Vandaag opgestaan terwijl niemand echt zin heeft. Bij mij slaat zo stilaan de vermoeidheid echt wel toe. Yves staat sowieso niet graag op en Ellen en Arno hebben gewoon geen zin (lees: hebben schrik) van de activiteit van vandaag namelijk canyoning. Het is al bijna 3 uur rijden voor we er zijn en dat in de richting vanwaar we enkele dagen geleden zijn gekomen. Beetje lullig wel. We stoppen ergens langs de weg waar niets te zien is. We moeten onze wetsuits en harnassen etc aan doen en wandelen dan een dikke 20 minuten het bos in. Het is weer klimmen en heet dus de goesting wordt er niet beter op. Onze gids is weer een Nederlander, maakt de safety briefing weer wat gemakkelijker. Arno is er niet gerust in. Ik bijt de spits af met een eerste abseil door het bos zodat we bij de canyon aankomen. Gevolgd door Arno, Yves en Ellen. Zo houden we het treintje aan gevolgd door sliden door het water in de canyon, jumps en abseilen van de rotsen en watervallen. Het is een super prachtige setting en een stralende dag. Dat het water 7 graden is voelen we niet en de 3uur in de canyon vliegen voorbij. Ook Arno en Ellen hebben de schrik overwonnen en doen zo goed als alles mee. Enkel de big jumps niet maar de eerste skip ik ook. 6 meter hoog en niet veel diepte in het water dus enkel Yves neemt deze. De volgende van 7 meter hoog doen we wel samen, kicken. Wat een leuk avontuur weeral. Lev zei het nog hoe plezant dit was en ik moet hem groot gelijk geven! Na een lange terug rit heeft niemand nog zin om te koken en heeft iedereen zin in iets anders. Arno en Yves gaan naar de KFC, Ellen haalt sushi af en ik ga voor een pasta welke we aan onze camper opsmullen. De pijp is weer uit en morgen vroeg op en een lange rit voor de boeg. Slaap lekker.Read more

• Milford Sound Cruise.

November 27, 2024 in New Zealand ⋅ ⛅ 12 °C

Hop weer vroeg uit de veren... Eens uitslapen zou deugd doen. We rijden een 4u30 richting Milford Sound waar we inschepen op onze "cruise" boot. Er is slechts een 20 tal man aan boord dus we hebben het hele schip voor ons. Wel jammer dat het al vanaf ons vertrek aan het regenen/miezeren is en dit hier wordt aanzien als het 8ste wereldwonder. Echter met de mist en laaghangende wolken heeft het ook wel iets. Wat we zien is indrukwekkend, het zijn de fjorden van Nieuw-Zeeland. Immense bergen waaruit 100den watervallen uitstromen. Als er effectief een echt cruiseschip passeert valt het pas op hoe immens groot het hier is. Ondertussen stopt het gelukkig met regenen maar worden we kletsnat door de waanzinnig grote watervallen. Het was meer dan de moeite om helemaal tot hier te komen. En zeker omdat, jawel, we 2 pinguïns gespot hebben. Ellen haar reis is nu echt geslaagd! Het waren kleintjes en ver weg maar ik heb er ene kunnen fotograferen met de camera. Het waren fjordlandkuifpinguïns, coole beestjes wel en schattig. Na onze 2 uur durende cruise rijden we terug een 3 tal uur en het begint op te klaren. Rijden hier is trouwens echt geen straf, de wegen zijn goed en er valt altijd wel weer een adembenemend panoramazicht te bespeuren achter elke bocht. Aja en schapen, schapen en nog eens schapen, er zouden er 25 miljoen zijn blijkbaar. Onderweg nog eten halen voor vanavond en ons een free campsite zoeken; een leuke aan een oud treinstationneke. Onze laatste dagen gaan helaas in... Het voelt echt geen 3 en halve week maar als we proberen herinneren wat we al gedaan hebben is het lastig hehe. Lang leve de blog om alles even terug op te rakelen!Read more

• Chilly en Windy.

November 28, 2024 in New Zealand ⋅ ☀️ 19 °C

Vandaag doen we het opt gemakje. Iedereen staat wat op zijn eigen ritme op. Arno maakt nog eens spek en ei en we ontbijten samen in alle rust. Daarna zetten we onze tocht weer verder richting Lake Pukaki. Een ritje van ongeveer 4u30. Het is wel al sinds deze nacht heel winderig maar echt heeeeel veel wind. Ik had gehoopt dag het zou stoppen onderweg maar niets is minder waar. De camper geeft zelfs af en toe een waarschuwing dat er teveel zijwind is en schakelt zen hulpsystemen in. Het is dus vermoeiend rijden en na 2u30 geef ik het stuur af aan Ellen welke na een uurtje de laatste loodjes door Yves laat afleggen. We komen aan op een plekje dat me werd aangeraden door Gitta en Carl. (mensen waarmee ik naar Zweden ben geweest.) 1 van de mooiste free campsites dat ze gedaan hebben. Het is hier inderdaad prachtig aan lake pukaki maar mannekes nog meer wind! Daarom gewoon lekker chillen in de camper. En ook jammer genoeg veel wolken dus het zicht op Mount Cook moet wachten tot nu ik dit schrijf. Arno en ik liggen achteraan de camper en als we nu door ons raampje kijken schiet er een gigantische ijsberg tevoorschijn in de verte achteraan het meer, prachtig! De zonsondergang was ook heel mooi, jammer van de wind want ik kan men drone niet op laten. Morgen zou het weer weer beteren dus fingers crossed.
    ps: ik zal nu ook de pinguïn foto toevoegen. (Wie zoekt die vindt.) 😉

• Hooker Valley track + stargazing!

November 29, 2024 in New Zealand ⋅ ⛅ 10 °C

De wind is gelukkig vannacht volledig gaan liggen en het trekt stilaan open. Perfect om om 11u aan onze wandeling te beginnen, de hooker valley track. Voor de verandering eens een gemakkelijke en vlakke wandeling van een 9 km door de vallei tot aan hooker lake met zicht op Mount Cook. (Ook wel The Lonely Mountain uit The Hobbit.) We zien hem al vanaf we op de campsite vertrekken en het is nog 45 minuutjes rijden. Het is duidelijk een populaire wandeling want de parking staat er nokvol. Gelukkig rijdt er net iemand weg. Een mooie wandeling met prachtig zicht op de besneeuwde bergtoppen over 3 swing bridges heen tot aan hooker lake met daarachter Mount Cook. En achter Mount Cook ligt in een uitloper onze fox glacier die we enige tijd geleden hebben beklommen. We zijn met andere woorden helemaal aan de andere kant van dit immense gebergte terecht gekomen. Na de warme wandeling rijden we door naar onze campsite aan lake lake Tekapo. Ook een mooi groot meer waar mensen die zot zijn even pootje baden, zoals Yves. Veel te koud! Ik wandel met Yves nog naar de winkel voor een flesje rum om onze verlof in schoonheid af te sluiten maar ze hebben enkel grote of dure flessen, dan maar een bourbontje. We worden begroet door kleine eendjes, aperitieven maar de tijd vliegt en we moeten ook nog eens inpakken en ons avondeten opwarmen in de oven. Echter is nu net de gas op dus het wordt pasta opwarmen in de keuken van de camping. Ellen en ik hebben ook nog een stargazing experience geboekt iets voorbij het centrum bij iemand van Koreaanse afkomst maar opgegroeid in België en woont nu al 5 jaar hier. De boys brengen ons even tot daar met de camper wegens tijdgebrek. We hebben weer maar eens geluk met het weer want het is vannacht open hemel dus naar de hemel kijken is waanzinnig. We bevinden ons hier in een dark night game reserve, 1 van de mooiste plekken ter wereld om de galaxy te aanschouwen. Sang onze gids vertelt ons over vanalles en nog wat tot we zelf door de telescopen mogen kijken. Echt ongezien! Zelfs Saturnus kan je zien met de cirkels rond, Jupiter met zen donkere lijnen, andere sterrenstelsels,... Heel knap en indrukwekkend. (Foto's zijn echt trouwens.) We krijgen ook nog wat warme chocomelk en na 2 uurtjes zit het stargazen er op. Het is dan al kwart na twaalf en Ellen en ik moeten nog 40 minuten wandelen tot aan de camper in de donkere met miljoenen sterren aan de hemel. Dan snel naar bed want over 5u loopt de wekker af en zit het avontuur er op... 😭 Dat we het gaan missen is een understatement!Read more

• Fly, fly, fly home!

December 1, 2024 in Belgium ⋅ ⛅ 8 °C

Na slechts 5 uurtjes loopt de wekker af en pikt het enorm. We moeten nog zeker een 3 uur rijden richting Christchurch om de camper af te zetten. Onderweg nog een laatste x lozen en bijvullen en nog snel ontbijten bij Wendy's. Dan om 13u onze eerste vlucht naar Auckland. 1u15 vliegen ongeveer. Maar dan is het nog zeker 6uur wachten op de volgende vlucht naar Dubai. Tijd gaat nog redelijk vooruit en we drinken er ne laatste op. Dan loopt de vlucht wel vertraging op en moeten we nog een extra uur wachten in het vliegtuig vooraleer op te stijgen. We beginnen aan een vlucht van 17u! Echt laaaaaaang. Langste vlucht ooit. En slapen lukt me ook nooit echt, pittig dus. In Dubai is het dan weer 3u overstaptijd en dan nog een laatste vlucht van 7uur. Als we dan eindelijk in Zaventem aankomen zijn we reeds 42 uur onderweg met amper slaap en nog niet thuis. Joris de taxi zet ons veilig af bij mij thuis waar men ouders ons opwachten. Arno is kapot en kruipt zen doucheke en zetel in. Yves gaat naar tante Kiki en nonkel Benny en Ellen zet ik af in Schoten. Wonderwel kan ik nog rechts rijden zonder problemen. 😅 Daarna meteen naar het frituur, what else?! 😋 Arno kwam ook net binnen. En dan de zetel in met de poesjes die ik hard gemist heb. En vermoedelijk op tijd naar bed en dromen van een fantastische maand in top gezelschap! Thx Arno, Ellen en Yves voor de fijne dagen en de vele lachjes! LY! XRead more

Trip end
    December 1, 2024