Deze morgen worden we wakker met de zon op onze snoet en een prachtig uitzicht. We rijden vandaag verder het Brecon Beacon national park in. De rit gaat opnieuw langs metershoge hagen op smalle wegen. Het busje past er net tussen. Helaas komen we plots een tractor tegen met een kar hooibalen erachter. Wij moeten achteruit. Niet eenvoudig, maar het lukt. Uiteindelijk komen we niet veel later op een prachtige plek aan de rivier waar we kunnen parkeren. Van hieruit start onze wandeling naar de top van Pen Y Fan. Het is met 886m de hoogste berg van Wales. Wij doen de horeshoe wandeling op de noordflank van de berg. Het is een lange graatwandeling en de vergezichten zijn prachtig. We wandelen 11km met zo’n 700 hoogtemeters, er staat veel wind, maar in het zonnetje is het heerlijk. De route gaat soms dwars door de weiden, tussen de koeien en de stieren en tussen duizenden witte schapen. Ze lijken één voor één uit het Lam Gods te komen.
Na de wandeling genieten we nog even van het zonnetje en rijden daarna door naar een camping in de buurt.Read more