• Pembrokeshire coast

27 de julio de 2024, Gales ⋅ ⛅ 18 °C

Vandaag rijden we richting de Pembrokeshire coast. De typische ruwe kust van Wales waar je papegaaiduikers en zeehonden kan spotten. Helaas zijn we iets te laat op het seizoen en hebben we die laatste twee niet gezien… maar de prachtige kliffen mochten er wel zijn!

We bezochten de Green Bridge of Wales. Een gigantische arch waar de zee tegen de rotsen ziet slaat. Prachtig!
    Niet veel verder liggen de Elegug stacks, twee vrijstaande rotsen in een kleine baai. Indrukwekkend! Later komen we te weten dat je er op kan klimmen, dat moet de max zijn!

We wandelen nog een tijdje langs de kust en genieten van het zonnetje. Nadien rijden we door naar St. Davids. We bezoeken de prachtige kathedraal en eten een burger met bijpassende Ale in een lokale pub.

Bij valavond bezoeken we nog White Sands bay, één van de weinige grote zandstranden in de regio. We wandelen naar de kaap van St. Davids head waar we duizenden vogels zien migreren boven het water. Het is er mooi en niet veel later zien we de zon zakken in de zee.