Red Rock Canyon
May 28 in the United States ⋅ ☀️ 21 °C
Een beetje last van jetlag, maar al bij al goed geslapen.
Vandaag staat Red Rock Canyon op de planning. Het nationaal park ligt maar enkele kilometers buiten Las Vegas en je kan er een scenic tour doen met de auto en onderweg verschillende wandelingen maken. Ik koop een toegangspas tot de nationale parken ($250) en betaal extra toegang voor de auto ($20). Ze rekenen hier goed door lijkt mij.
Ik besluit twee wandelingen te doen. Eerst wandel ik naar de Calico Tanks tussen beige en rode rotsen. Best spectaculair! De wandeling eindigt bij een klein meertje waar er zwaluwen over het water vliegen en met een uitzicht over de woestijn en Las Vegas.
Het moet hier een hard leven zijn, zo warm en zo droog! Het is hier het midden van de Mojave woestijn en hoewel het vandaag echt koud is, met amper 27 graden, kan ik me toch wel iets voorstellen bij de verschroeiende hitte die ze hier volgende week voorspellen (43°C). Vaak zit je ingesloten tussen de rotsen of sta je gewoon met je voeten in het zand zonder iets van schaduw.
Het is een mooie wandeling met een beetje volk, maar niet storend. (+/- 5km heen en terug met wat hoogtemeters)
Ik rij verder langs de 'loop' en stop geregeld om wat foto's te nemen. De kleuren zijn mooi!
Tegen de middag kom ik aan bij Ice Box Canyon. Iemand uit het visitor center had me dat aangeraden: eerder moeilijk, spectaculair en ook een dikke 5km had hij gezegd. Uiteindelijk valt het goed mee, het eerste stuk gaat recht door de woestijn alvorens ik in de canyon kom. Het begin warm te worden en ik ben blij dat er wat meer schaduw in de canyon is. Ze noemen dit een slot canyon, waar je in de bedding tussen gigantische muren wandelt. Komende dagen ga ik er nog doen. In deze hier is het wel lastig wandelen, je moet van de ene steen naar de andere springen en het schiet niet op. Uiteindelijk kom ik achteraan uit aan een verdroogde waterval met nog enkele poeletjes water. Op zich was de wandeling mooi, maar ik had er iets meer van verwacht. Dan maar weer terug al springend doorheen de bedding richting de auto.Read more