Satellite
Show on map
 • Day14

  Dag 14: San Sébastian - Getaria

  October 21, 2016 in Spain ⋅ ☀️ 13 °C

  Afgelegde afstand: 50 km
  Totaal gefietst: 988 km
  Afstand tot Santiago: 778 km
  Weer: Nog steeds nazomerweer
  Emotie: 🙂

  Gisteravond las ik voor het slapen gaan een stuk over synchroniciteit. De theorie dat alles in het universum aan elkaar verbonden is, dat energie dat je uitstraalt terugkomt en zelfs dat je onderbewust invloed kan uitoefenen op wat je uitzendt en terug wil ontvangen. Toeval bestaat in elk geval niet.
  En dat de camino doet wat het wil blijkt wederom vandaag. Ik vertrek een klein half uurtje later dan gepland omdat ik in gesprek ben over toevalligheden en de samenloop van zaken. Mijn plan is langs de Décathlon te rijden en vandaar uit de stad te verlaten. Mijn knie (en arm) is stijf en het fietsen valt tegen. Ik volg de GPS en kom in centrum van San Sébastian terecht. Terwijl ik op de stoep tussen al die mensen de route sta te bekijken lopen op hetzelfde moment Justine en Nikole (ze kwam gisteren langs terwijl we aan het praten waren) voorbij. Hoe die dingen werken! Vanuit een andere slaapplaats, zelf vertrokken en tussen zoveel mensen elkaar treffen. Het wordt dus tijd voor koffie in een gezellig organic winkel-cafétje. Nikole wil beginnen aan haar wandeling en gaat na een bezoek aan de VVV op weg. Wij lopen nog even door de stad, op zoek naar een kaart (alleen de app en fietsen is niet te doen) en veters. In de hoop dat de sportwinkel veters heeft gaan we naar binnen, het is een winkelcentrum en mijn fiets met bagage laten staan voelt niet goed, dus op de roltrap er mee en naar binnen, de winkel in! Na het shoppen wil ik eigenlijk weer door maar het is inmiddels lunchtijd en we besluiten op een terrasje aan zee nog wat te drinken. We zitten nog geen tien minuten en...Nikole loopt langs. Uiteindelijk wordt het 15.00 uur, een paar biertjes, een halve tosti en een gedeelde schaal calamari.
  Ik merk dat me er bij neerleggen dat de dag anders loopt dan gepland en niet echt opgeschoten te zijn me nog wel wat onrustig maakt. Vandaag is het al vrijdag en eigenlijk gaat het veel te snel. En aan de andere kant komt het eindpunt in zicht, en kijk ik uit naar Jorien en de dagen samen. Maar de dag was goed zo. Ik fiets nog zo'n 40 km, het landschap en de energie is zo anders hier. Kilometers fiets ik direct langs zee en ruik het zout. Met een Spaanse wandelaar deel ik een 24 persoons hostel. Ik zit op de goede weg. Het komt zoals het komt. Maar morgen toch maar weer een stukje vooruit, op naar Bilbao.
  Read more