• Miel Degang

• Reisens start
    20. september 2016
  • Teheran

21. september 2016, Iran ⋅ ☀️ 32 °C

Voorlopige indruk Teheren is niet veel soeps. SIM kaart regelen, een deel van ons fortuin aan cash geld wisselen en zo snel mogelijk naar Shiraz met VIP nachtbus. Free food!

• Persepolis

23. september 2016, Iran ⋅ ☀️ 17 °C

Historisch dagje achter de rug. Persepolis en graftombe van Xerxes bezocht. Daarna met vriendelijkste chauffeur ooit in theehuis gaan uitpuffen

• Yazd

27. september 2016, Iran ⋅ 🌙 26 °C

Sightseeing in de grote woestijnstad, met Laura die poseert voor haar dagelijkse portie foto's met giechelende meiden. Ook de hoogste windtoren (natuurlijke airco) ter wereld bezocht en genoten van de zonsondergang bij de Towers of Silence.Les mer

• Esfahan

1. oktober 2016, Iran ⋅ 🌙 14 °C

Voorbije twee dagen doorgebracht in Esfahan, hét culturele en toeristische centrum van Iran. Via couchsurfing konden we bij een toffe student verblijven, die we in ruil Vlaamse kost voorschotelden. Juist jammer dat hij (en dus wij ook) om 7u het huis uit moest om naar de les te gaan. Een dutje in het park was dus af en toe nodig.Les mer

• Kashan

4. oktober 2016, Iran ⋅ 🌙 20 °C

Centrum van Kashan verkend. De bazaar (versierd voor Moharam), de Agha Bozorg moskee, de traditionele huizen en de oude stadsmuren. Voor het eerst kameel gegeten in Abbasi House.

• Chalous

6. oktober 2016, Iran ⋅ ⛅ 18 °C

Vandaag grotendeels in de taxi doorgebracht. We namen de Chalusroad, een van de mooiste maar ook gevaarlijkste (zeker met onze taxichauffeur) wegen van de wereld.

• Tabriz

10. oktober 2016, Iran ⋅ 🌙 13 °C

Sinds gisteren in Tabriz. Kandovan bezocht, een dorpje waar de mensen tot op de dag van vandaag in grotten wonen. Daarna Tabriz verkend en voor de zoveelste keer kebab gegeten. Het eten is hier niet bepaald gevarieerd. Wat vlees op een stok en ze zijn hier tevreden ;). Laura viel nogal uit de toon tussen al dat zwart. De mensen maken zich klaar voor Ashura, een jaarlijks rouwfeest waarbij de moord op de derde imam, Hussein, herdacht wordt.Les mer

• Marivan

14. oktober 2016, Iran ⋅ ☁️ 8 °C

Twee redenen waarom we naar Marivan zijn afgezakt: het Koerdische gedeelte van Iran verkennen en Lake Zarivar. We ondervonden al snel de Koerdische gastvrijheid. Een gezin pikte ons onderweg naar de bushalte op en propte ons vol met eten (o.a. twee soepborden vol granaatappelpitten). Daarna reden we letterlijk een uur om hun familie ergens aan de kant van de weg te ontmoeten en duusd foto's te trekken. Op de tweede foto zie je ons gezellig diner in Marivan ~ Waar is Wally?Les mer

• Teheran 2.0

18. oktober 2016, Iran ⋅ ⛅ 17 °C

Onze mening over Teheran is er niet op verbeterd. Vuil, oninteressant en levensgevaarlijk verkeer. De zinnetjes "Hi, how are you? Where are you from? What do you think about Iran?" hebben we al teveel gehoord. En met de kebab hebben we het ook helemaal gehad. Op naar de volgende bestemming: Nepal!Les mer

• Kathmandu

21. oktober 2016, Nepal ⋅ 🌙 16 °C

Deze hoofdstad is al meer ons ding. Nog steeds veel verkeer, maar de stad bruist en heeft een zekere charme. Na een nachtvlucht hebben we gisteren gewoon wat uitgerust en praktische zaken geregeld. Vandaag de Swayambhu aka Monkey Temple bezocht (guess why) en wat rondgehangen in Thamel, de backpackerswijk. Eens lekker westers eten deed deugd!Les mer

• Pokhara

24. oktober 2016, Nepal ⋅ ☀️ 16 °C

Morgen start onze trekking: Annapurna Circuit. Als we niet hoogteziek worden, duurt deze trekking normaal een dikke twee weken. Dus het zal even stil zijn op de blog :). We zijn eergisteren in Patan alvast gezegend voor onze tocht door een levende godin! (Patan was trouwens keimooi, zoals te zien op de twee laatste foto's)Les mer

• Annapurna Circuit - Deel 2

5. november 2016, Nepal ⋅ ⛅ 25 °C

4 november was de dag van de waarheid: om 4u opstaan om meer dan 1000m te stijgen naar de Thorung La Pass (5416m). De ontlading was groot: ons doel bereikt zonder hoogteziek te worden! Helaas moesten we ook nog een dikke 1600m dalen, niet zo prettig voor onze knietjes.

Onze trekking zit er ondertussen op. Samengevat: veel ups & downs (letterlijk & figuurlijk, Laura had het met haar topconditie soms wel zwaar), enge loopbruggen over wilde rivieren, toffe & interessante mensen, dhal bhat, gezellige dorpjes en prachtige natuur!

• Chitwan National Park

12. november 2016, Nepal

De voorbije dagen in Chitwan doorgebracht! We verplaatsten ons door de jungle te voet, met de kano, met de jeep, met de fiets en op de rug van een olifant! Op onze tocht kwamen we herten, aapjes, krokodillen, een neushoorn, .. tegen. Helaas geen tijger, maar die hadden we toch liever niet ontmoet tijdens de jungle walk :).Les mer