Charleroi luchthaven

Laatste uurtjes zonder hoofddoek!
Teheran

Voorlopige indruk Teheren is niet veel soeps. SIM kaart regelen, een deel van ons fortuin aan cash geld wisselen en zo snel mogelijk naar Shiraz met VIP nachtbus. Free food!
Shiraz

Na nachtrit met VIP bus aangekomen in Shiraz. Er is er eentje moe!
Persepolis

Historisch dagje achter de rug. Persepolis en graftombe van Xerxes bezocht. Daarna met vriendelijkste chauffeur ooit in theehuis gaan uitpuffen
Qashqai Nomads

Twee dagen bij de Qashqai nomaden geleefd. Deze mensen zijn volledig zelfvoorzienend en trekken rond in de bergen/woestijn met hun duusd schapen en geiten.
Yazd

Sightseeing in de grote woestijnstad, met Laura die poseert voor haar dagelijkse portie foto's met giechelende meiden. Ook de hoogste windtoren (natuurlijke airco) ter wereld bezocht en genoten van deRead more
Yazd & omgeving

Meybod, Chak Chak en Kharanaq bezocht in de omgeving van Yazd + Yazd by night :)!
Esfahan

Voorbije twee dagen doorgebracht in Esfahan, hét culturele en toeristische centrum van Iran. Via couchsurfing konden we bij een toffe student verblijven, die we in ruil Vlaamse kost voorschotelden.Read more
Kashan

Mooi dagje achter de rug. Ondergrondse stad, zandkasteel, woestijn en zoutvlakte bezocht met taxi die onderweg botste omwille van een wilde kameel.
Kashan

Centrum van Kashan verkend. De bazaar (versierd voor Moharam), de Agha Bozorg moskee, de traditionele huizen en de oude stadsmuren. Voor het eerst kameel gegeten in Abbasi House.
Qom

Tussenstop in het religieus centrum van Iran. Op de holy shrine na valt er niets te beleven dus snel weer weg.
Chalous

Vandaag grotendeels in de taxi doorgebracht. We namen de Chalusroad, een van de mooiste maar ook gevaarlijkste (zeker met onze taxichauffeur) wegen van de wereld.
Rasht

Met Milad & Amir (twee studenten die we toevallig hadden ontmoet) de omgeving van Rasht bezocht: Masouleh en Rudkhan Castle! Zowel 's middags als 's avonds uitgenodigd om te gaan eten bij een familie,Read more
Tabriz

Sinds gisteren in Tabriz. Kandovan bezocht, een dorpje waar de mensen tot op de dag van vandaag in grotten wonen. Daarna Tabriz verkend en voor de zoveelste keer kebab gegeten. Het eten is hier nietRead more
Tabriz by night & Ashura

Wat foto's van de plaatselijke festiviteiten. Overal gratis eten en drinken!!
Omgeving Tabriz

In een extreem lange dagtocht het mooie noorden van Iran bezocht. 550 km met een gedeelde taxi, 15 km stappen en een ontelbaar aantal trappen, maar het was het meer dan waard!
Marivan

Twee redenen waarom we naar Marivan zijn afgezakt: het Koerdische gedeelte van Iran verkennen en Lake Zarivar. We ondervonden al snel de Koerdische gastvrijheid. Een gezin pikte ons onderweg naar deRead more
Hamadan

Voorbije twee nachten doorgebracht bij vrienden van de Koerdische familie. De gastvrijheid van de mensen blijft ons na een maand nog steeds verbazen. In Hamadan viel er niet veel te beleven maar weRead more
Teheran 2.0

Onze mening over Teheran is er niet op verbeterd. Vuil, oninteressant en levensgevaarlijk verkeer. De zinnetjes "Hi, how are you? Where are you from? What do you think about Iran?" hebben we al teveelRead more
Kathmandu

Deze hoofdstad is al meer ons ding. Nog steeds veel verkeer, maar de stad bruist en heeft een zekere charme. Na een nachtvlucht hebben we gisteren gewoon wat uitgerust en praktische zaken geregeld.Read more
Pokhara

Morgen start onze trekking: Annapurna Circuit. Als we niet hoogteziek worden, duurt deze trekking normaal een dikke twee weken. Dus het zal even stil zijn op de blog :). We zijn eergisteren in PatanRead more
Annapurna Circuit - Deel 1

Tijdens de eerste 10 dagen van onze trekking zagen we de indrukwekkende omgeving enorm veranderen: van groen en warm, naar grijs en koud tot wit en ijskoud.
Annapurna Circuit - Deel 2

4 november was de dag van de waarheid: om 4u opstaan om meer dan 1000m te stijgen naar de Thorung La Pass (5416m). De ontlading was groot: ons doel bereikt zonder hoogteziek te worden! Helaas moestenRead more
Pokhara

Na de trekking was het tijd om te relaxen in Pokhara! Lekker eten, bootje varen, langs het meer strompelen, enkele bezienswaardigheden bezoeken, ...
Chitwan National Park

De voorbije dagen in Chitwan doorgebracht! We verplaatsten ons door de jungle te voet, met de kano, met de jeep, met de fiets en op de rug van een olifant! Op onze tocht kwamen we herten, aapjes,Read more
Sandrien DesmetGoe aangekomen??
TravelerJa! Wat vertraging, maar we zijn er goed geraakt :)!
Els Masschaele
We kijken uit naar de foto's met een hoofddoek! Je zou er beter uitzien Miel!