• Miel Degang

Azië

September 2016 - juni 2017 Leggi altro
  • Koh Lanta

19 febbraio 2017, Tailandia ⋅ ☀️ 21 °C

Ondertussen zitten we al een week op Koh Lanta. Het is niet onze gewoonte om zo lang op een plek te blijven, maar het doet wel eens deugd! Zoals te zien op de foto's, hebben we hier voornamelijk gesnorkeld en gezwommen :).

PS: de foto's zijn genomen met een fake GoPro, vandaar de mindere kwaliteit!

• Krabi

22 febbraio 2017, Tailandia ⋅ ⛅ 30 °C

Vanuit Krabi bezochten de beroemde stranden van Railay. Zonnebaden zat er niet in, we brachten de dag voornamelijk al klimmend en klauterend door (slechte invloed van Miel). Op onze tocht kwamen we ook een 2 meter grote varaan tegen. In Krabi konden we ons uitleven op de night market. Lokale en goedkope lekkernijen in overvloed!Leggi altro

• Mae Hong Son Loop

25 febbraio 2017, Tailandia ⋅ 🌙 25 °C

Na de eilanden trokken we opnieuw naar Chiang Mai. Daar pikten we Oliver op, huurden we elk een scooter en begonnen we aan een loop van 5 dagen. 4000 bochten en 3 boetes later dropten we onze scooters - ongehavend! - weer af. Wat is het Thailand toch prachtig!Leggi altro

• Chiang Rai

2 marzo 2017, Tailandia ⋅ ☀️ 29 °C

Thailand in het noorden kunnen we beschrijven met duizenden woorden. Een kookcursus en nightbazaar maakten onze gastronomische dromen waar. Koffieplanten op heuvels en tempels zo wit (als Oliver zijn tint) zorgden opnieuw voor een aangename brommerrit. Hierna komt Laos, Thailand's buur. Op naar het volgende avontuur!Leggi altro

• Luang Prabang

7 marzo 2017, Laos ⋅ ⛅ 27 °C

Na een busritje over de grens namen we de slowboat op de Mekong naar Luang Prabang. Deze had zijn naam niet gestolen en twee dagen later arriveerden we in Luang Prabang. Onze eerste stop in Laos was meteen een voltreffer. De mooiste watervallen tot nu toe, een bowlingzaal voor ons alleen, een gezellige nightmarket met lekker streetfood en ons eerste (en meteen ook 2e, 3e, 4e en 5e) belegd broodje in vijf maand.Leggi altro

• Phonsavan

9 marzo 2017, Laos ⋅ ⛅ 20 °C

Phonsavan staat bekend voor zijn 'Plain of Jars', velden vol kruiken van ongeveer 3000 jaar oud waarvan de functie nog steeds niet gekend is. De vlakte wordt ook de 'Plain of Scars' genoemd, wegens de zware bombardementen tijdens de Vietnamoorlog.

Weetje: iedereen kent de Vietnamoorlog, maar in Laos werden de meeste bommen gedropt (elke 8 minuten een bom, en dit 9 jaar lang). Voor extra geschiedenisweetjes kan je bij Laura terecht :)!

• Vang Vieng

13 marzo 2017, Laos ⋅ 🌙 26 °C

De meeste toeristen komen naar Vang Vieng om te tuben (= op een opblaasband de rivier afdrijven met enkele bars als tussenstop). Kroegentocht op het water met andere woorden :). Hoewel het voor veel zatlappen hierbij blijft, heeft de prachtige omgeving heel wat te bieden: grotten, watervallen, blue lagoons, ... Met cocktails en de beste pizza's in een halfjaar, sloten we de leuke tijd met Oliver af!Leggi altro

• Danang

10 aprile 2017, Vietnam ⋅ ⛅ 33 °C

In Danang ontmoetten we de familie van Miel! We maakten verschillende daguitstappen in de mooie omgeving: naar het gezellige en sfeervolle Hoi An (vol met lampionnen), naar de oude tomben en citadel van de keizersstad Hué en naar de indrukwekkende ruïnes van My Son. We sloten af met een gezellig diner aan het strand!Leggi altro

• Phong Nha

11 aprile 2017, Vietnam ⋅ ⛅ 26 °C

Van cultuur in Danang naar natuur in Phong Nha! In dit park ligt de grootste grot ter wereld, maar gezien het prijskaartje sloegen we deze over en bezochten we twee andere grotten. De omgeving was wondermooi met eindeloze groene rijstvelden en karstgebergte.Leggi altro

• Hanoi

20 aprile 2017, Vietnam ⋅ ⛅ 32 °C

Maak kennis met de hoofdstad van Vietnam, die geen speciale bezienswaardigheden te bieden heeft, maar waar het wel tof is om rond te wandelen en het leven op straat te observeren!

• Dalat

22 aprile 2017, Vietnam ⋅ ☀️ 4 °C

Dalat was met zijn indrukwekkende watervallen, gezellige cafeetjes en levendige night market meer dan de moeite!
    Speciale vermelding voor het Crazy House, dat zijn naam niet gestolen heeft :).

• Ho Chi Minh City

29 aprile 2017, Vietnam ⋅ ⛅ 30 °C

Ho Chi Minh was een verrassend moderne en hippe stad met een mooie skyline. Er was ook heel wat te doen. We bezochten het Independence Palace (hét symbool voor de vereniging van Noord en Zuid Vietnam), het War Remnants museum (over de oorlog met de VS) en de Cu Chi tunnels waar de Vietcong zich jarenlang in verschuilden.Leggi altro

• Mekongdelta

2 maggio 2017, Vietnam ⋅ ☀️ 33 °C

In de Mekongdelta bezochten we Ben Tre en Can Tho. Beide stadjes waren enorm de moeite! In Ben Tre voeren we op kleine kanaaltjes, fietsten we in de vochtige hitte (zweten!) & relaxten we in onze zalige homestay. In Can Tho gingen we naar een floating market en een noedelfabriek.

Morgen nemen we helaas afscheid van Vietnam. Op naar Cambodja!

• Kampot

6 maggio 2017, Cambogia ⋅ ⛅ 33 °C

Onze eersre stop in Cambodja staat gekend om zijn peper- en zoutproductie. We trokken er met de scooter op uit om beide te proeven. Verder bezochten we een vlindertuin, Bokor hill (een verzameling verlaten koloniale gebouwen) en Kep (een al even verlaten stadje dat leeft van de krabvangst)Leggi altro

• Phnom Penh

8 maggio 2017, Cambogia ⋅ ⛅ 33 °C

"De Parel van Azië" kon zijn reputatie niet echt waarmaken. Een grote, vuile, drukke stad van uitersten die wat gericht was op sekstoerisme. We leerden er wel veel bij over het interessante, maar gruwelijke verleden van Cambodja ten tijde van de Rode Khmer van Pol Pot. Nog een lichtpuntje: het begrip 'happy hour' werd breed geïnterpreteerd.Leggi altro

• Kratie

10 maggio 2017, Cambogia ⋅ ☁️ 26 °C

Samen met een groep fijne mensen gingen we al kajakkend zoetwaterdolfijnen spotten in de Mekong. Heel leuke ervaring, die we helaas niet op beeld konden vastleggen (snelle dolfijnen!). De tocht erheen was ook supermooi, hier hebben we gelukkig wel wat fotootjes van :).Leggi altro

• Siem Reap

15 maggio 2017, Cambogia ⋅ ☀️ 31 °C

Wij verbleven hier net zoals alle andere toeristen voor 1 reden: de tempels van Angkor. Angkor was de hoofdstad van het Khmer rijk en was met zijn miljoen inwoners lange tijd de grootste stad ter wereld. De koningen lieten vele prachtige tempels bouwen, waarvan Ankor Wat de bekendste is.

Om even te bekomen van al het tempeltjollen in de hitte bezochten we Kampong Phluk, een dorpje aan het Tonle Sap meer dat op stelten staat om het stijgende waterpeil tijdens de monsoon te kunnen overleven.

• Battambang

19 maggio 2017, Cambogia ⋅ 🌧 16 °C

In Battambang bezochten we - voor de verandering - een tempelsite, waar je goed het verschil tussen oude & nieuwe tempels kan zien. Daarna stond een ritje op de bamboo trail op het programma (veiligheid stond niet voorop, de karretjes haalden tot 40km/u op een verouderd treinspoor). Verder bezochten we een crocodile farm, de Killing Caves & de Bat Cave, waar tegen zonsondergang duuuusd vleermuizen uit kwamen vliegen. Dit alles met een supercoole tuktuk!Leggi altro

• Kuala Lumpur

23 maggio 2017, Malaysia ⋅ ⛅ 27 °C

Ondertussen zijn we aangekomen in Maleisië. De hoofdstad van het land kon ons alvast enorm bekoren: gigantische skyscrapers, oude koloniale gebouwen, mooie parken, gezellige markten, abnormaal grote malls, een smeltkroes aan culturen, heerlijk eten, ... Eén van de hoogtepunten was een bezoek aan Bukit Nanas, een oud stuk regenwoud in het midden van de stad.Leggi altro