Koh Lanta

Ondertussen zitten we al een week op Koh Lanta. Het is niet onze gewoonte om zo lang op een plek te blijven, maar het doet wel eens deugd! Zoals te zien op de foto's, hebben we hier voornamelijkRead more
Krabi

Vanuit Krabi bezochten de beroemde stranden van Railay. Zonnebaden zat er niet in, we brachten de dag voornamelijk al klimmend en klauterend door (slechte invloed van Miel). Op onze tocht kwamen weRead more
Mae Hong Son Loop

Na de eilanden trokken we opnieuw naar Chiang Mai. Daar pikten we Oliver op, huurden we elk een scooter en begonnen we aan een loop van 5 dagen. 4000 bochten en 3 boetes later dropten we onze scootersRead more
Chiang Rai

Thailand in het noorden kunnen we beschrijven met duizenden woorden. Een kookcursus en nightbazaar maakten onze gastronomische dromen waar. Koffieplanten op heuvels en tempels zo wit (als Oliver zijnRead more
Luang Prabang

Na een busritje over de grens namen we de slowboat op de Mekong naar Luang Prabang. Deze had zijn naam niet gestolen en twee dagen later arriveerden we in Luang Prabang. Onze eerste stop in Laos wasRead more
Phonsavan

Phonsavan staat bekend voor zijn 'Plain of Jars', velden vol kruiken van ongeveer 3000 jaar oud waarvan de functie nog steeds niet gekend is. De vlakte wordt ook de 'Plain of Scars' genoemd, wegens deRead more
Vang Vieng

De meeste toeristen komen naar Vang Vieng om te tuben (= op een opblaasband de rivier afdrijven met enkele bars als tussenstop). Kroegentocht op het water met andere woorden :). Hoewel het voor veelRead more
Nong Khiaw

Nong Khiaw was een waardige afsluiter van onze twee weken in Laos. Alweer een schitterende omgeving en een heel relaxte sfeer. We gingen ziplinen in de jungle (supercool!) en genoten voor de restRead more
Sapa

In het noorden van Vietnam zagen we Tine, Jolien, Pauline & Benjamin terug (joepie!). We huurden een scooter om de indrukwekkende omgeving vol groene rijstvelden te verkennen!
Danang

In Danang ontmoetten we de familie van Miel! We maakten verschillende daguitstappen in de mooie omgeving: naar het gezellige en sfeervolle Hoi An (vol met lampionnen), naar de oude tomben en citadelRead more
Phong Nha

Van cultuur in Danang naar natuur in Phong Nha! In dit park ligt de grootste grot ter wereld, maar gezien het prijskaartje sloegen we deze over en bezochten we twee andere grotten. De omgeving wasRead more
Ninh Binh

Een impressie van Ninh Binh!
Cat Ba

Cat Ba was onze uitvalsbasis om de prachtige Lan Ha & Halong Bay met de boot te bezoeken. Het eiland zelf was ook niet mis. Op het hoogste punt van het nationaal park hadden we een zot zicht op deRead more
Hanoi

Maak kennis met de hoofdstad van Vietnam, die geen speciale bezienswaardigheden te bieden heeft, maar waar het wel tof is om rond te wandelen en het leven op straat te observeren!
Dalat

Dalat was met zijn indrukwekkende watervallen, gezellige cafeetjes en levendige night market meer dan de moeite!
Speciale vermelding voor het Crazy House, dat zijn naam niet gestolen heeft :).
Mui Ne

Mui Ne was anders dan verwacht. In de plaats van een avontuurlijk backpackersoord vonden we een badplaats vol Russen en chique resorts. Er was te weinig wind om te kitesurfen, dus gingen we maarRead more
Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh was een verrassend moderne en hippe stad met een mooie skyline. Er was ook heel wat te doen. We bezochten het Independence Palace (hét symbool voor de vereniging van Noord en ZuidRead more
Mekongdelta

In de Mekongdelta bezochten we Ben Tre en Can Tho. Beide stadjes waren enorm de moeite! In Ben Tre voeren we op kleine kanaaltjes, fietsten we in de vochtige hitte (zweten!) & relaxten we in onzeRead more
Kampot

Onze eersre stop in Cambodja staat gekend om zijn peper- en zoutproductie. We trokken er met de scooter op uit om beide te proeven. Verder bezochten we een vlindertuin, Bokor hill (een verzamelingRead more
Phnom Penh

"De Parel van Azië" kon zijn reputatie niet echt waarmaken. Een grote, vuile, drukke stad van uitersten die wat gericht was op sekstoerisme. We leerden er wel veel bij over het interessante, maarRead more
Kratie

Samen met een groep fijne mensen gingen we al kajakkend zoetwaterdolfijnen spotten in de Mekong. Heel leuke ervaring, die we helaas niet op beeld konden vastleggen (snelle dolfijnen!). De tocht erheenRead more
Siem Reap

Wij verbleven hier net zoals alle andere toeristen voor 1 reden: de tempels van Angkor. Angkor was de hoofdstad van het Khmer rijk en was met zijn miljoen inwoners lange tijd de grootste stad terRead more
Battambang

In Battambang bezochten we - voor de verandering - een tempelsite, waar je goed het verschil tussen oude & nieuwe tempels kan zien. Daarna stond een ritje op de bamboo trail op het programmaRead more
Kuala Lumpur

Ondertussen zijn we aangekomen in Maleisië. De hoofdstad van het land kon ons alvast enorm bekoren: gigantische skyscrapers, oude koloniale gebouwen, mooie parken, gezellige markten, abnormaal groteRead more
Taman Negara

Van een hypermoderne stad naar het oudste regenwoud ter wereld. Het verschil kon niet groter zijn! We verkenden de jungle via een nachtwandeling, we bezochten een lokale nomadische stam en we liepenRead more
Traveler
100 Baht dat ik je daar naar adem zie happen
Agnes DegangGaan jullie daarna richting Maleisië of Singapore? Prachtig weer zo te zien; maar jullie zitten wel niet ver van de evenaar? Patriek en Agnes
TravelerNeen we gaan de andere richting uit, naar Laos. Maar we zullen ook wel nog eens in Maleisië terecht komen ;).