• Vecerny Patong a jazda motorkami

4 de janeiro de 2018, Tailândia ⋅ ⛅ 25 °C

Dostatocne unaveny z doterajsich zazitkov (a uz mame za sebou asi 60km na motorkach) ideme na prieskum dalsich plazi. Tie vsak uz pozorujeme podvecer krasne vysvietene s naozaj romantickou, primorskou atmosferou.
    Samozrejme kupime spilkorezen (1ks stoji 20) bez namahy zjedname 4ks za 60 bahtov a pomaly sa blizime k hlavnej vecernej atrakcii vecernemu Patongu.
    Spominame na vecerny Khao San road v Bangkoku, lebo Patong, to je snad este vyssi level.
    Miliarda barov samozrejme tesne vedla seba s hudbou na plne pecky a kazdy samozrejme s inou, pomedzi to obchodiky s kadecim a ako sa blizime k sexualnym ulickam, tak sa nam popod nohy pletu rozni ponukaci roznych zarucenych sex show. A tie cisla co ponukaju, to sa tu neda ani menovat (zo slusnosti). Obcas uz zoradeni tak v rade, aby sa im nedalo vyhnut a vobec sa nesustreduju len na mna a Tomca, ale kvalitne sa snazia zlanarit aj Danku, ktora len oci vyvaluje, ked sa tu dozveda o veciach, o ktorych nikdy v zivote nepocula. ;)
    Bohuzial Tomco je tak unaveny, alebo ma ine dovody, ze nas taha prec a tak si uzijeme len zopar uliciek a ideme domov.
    V kazdom pripade Patong ako centrum nocneho zivota urcite nema konkurenciu, to zas treba uznat a ked sa podari este Tomca zlanarime...

Posledne kilometre domov uz ideme s motorkami v noci (poslednych asi 30km) a to je zas vyssi level. Jednak sme unaveni, jednak zapcha a tento neriadeny chaos vobec nie je mensi. Prilby so slnecnymi stitmi, cez ktore uz nic nevidno a rozne svetla a svetielka sa na nich rozne lomia a odrazaju... Nie som schopny ist rychlejsie ako 40kmh, obcas zdvihem stit a potom pridam a prilbu mi odfukuje. Pocas jazdy mi ju zas Danka upravi na hlave tak, ze obcas sekudnu nic nevidim, no je to zabava.
    Tu by som nezil ani zadarmo. Pesi prejst cez cestu je adrenalinovy zazitok, motorkou sa len zaradit z vedlajsej cesty do prudu motoriek je obcas zopar minutovy problem a kdekolvek sa dostat je stres kombinovany s adrenalinovym vytrzenim... Navyse cely Phuket su vacsinou 4 prudovky v krizovatkach sa rozsirujuce na nevedno kolko pruhov. Vobec z toho nemate pocit romantickeho ostrovceka, ale milionoveho velkomesta.
    Na krizovatke to vyzera tak, ze v zapche roznych aut sa na cervenej este pred auta vtlaci cca 20-30 motoriek a tie na zelenu vsetky jedna cez druhu kazda svojou rychlostou, prenasledovane velkymi pickapmi vyrazia. No zazitok za vsetky drobne. Hlavne, ked ste dnu v tom gulasi. A ked este mate vodcu ako nas Tomco, potom mate aj take zazitky, ze sa v 6 prudovej krizovatke Tomco rozhodne (omylom) odbocit ked sa rozvieti zelena (ale len rovno) a on to stihne a ja ledva ubrzdim v strede krizovatky pred konvojom auto-motoriek, ktory sa na mna vyruti z protismeru (kedze ma zelenu)...

Ked sa konecne dostavame domov na motorkach svieti 120 odjazdenych kilometrov a sme tak dorazeni, ze sa ledva doplazim do sprchy, ale dnesny den stal za to!

P.S. Nic extra fotky, velmi sme nefotili a nevidel som ani poriadnu ladyboys, takze do centra diania sme sa asi ani nedostali
    Leia mais