• Návrat cez NP Doi Inthanon

27 de dezembro de 2023, Tailândia ⋅ 🌙 17 °C

Posledný deň nášho okruhu prechádzame najprv cez "Pa Bong Piang", čo je oblasť celosvetovo známa vďaka jedným z najkrajších viacúrovňových ryžových polí na svete. No v každom prípade v Thajsku vraj jednoznačne najkrajšie. Keďže sme mimo sezóny pestovania ryže, tak to nemá správne farby, ale polia sú fakt obrovské. Oplatilo sa vidieť.

Ďalej prechádzame cez najznámejší národný park severného Thajska "Doi Inthanon", kde si najprv urobíme trek džungľou, aby sme objavili prvý vyše 100m vysoký vodopád (ten úzky na foto, na foto tu výšku proste nevidno).
    Ďalej navštevujeme kráľovske stupy so záhradami vo výške 2142 m.n.m. a následne ešte objavujeme dva ďalšie mohutné vodopády.

Adrenalínové zážitky na motorke končíme vjazdom do preplneného Chiang Mai, skadiaľ sme pred týždňom vyrazili na náš motorkársky okruh.
    Poslednú polhodinu, sa v poobedňajšej špičke predierame cez kopu áut a motoriek a pripomína mi to motorkársky šialený Vietnam. Je to nepopísateľné. Megazápcha aút a motoriek vo viacerých pruhoch a hlavne to prechádzanie z pravého pruhu do ľavého a naopak je adrenalín (väčsinou sú oficiálne 2,3,4 pruhy v jednom smere, koľko je však vedľa seba motoriek, to už je iná vec). Ono sa to pekne pozoruje z diaľky, alebo v telke, ale byť priamym účastníkom a ešte ako jeden zo štvorice, ktorá sa nemá vzájomne potratiť je niečo úplne iné. Ani v Bangkoku nie je tak šialená doprava ako tu.
    Večerné vrátenie motoriek je ešte väčší zážitok, len cca 2km jazda z hotela do požičovne je skúškou nervov, vodičských a pozorovacích schopností každého z nás. Takúto dopravu by väčšina slušne roboticky riadiacich európanov proste nezvládla.
    Leia mais