MilanRumunský roadtrip 2024Visa resanLägg till bucket listanTa bort från bucket listanDelaDag 3onsdag 30 oktober 2024 20:47 ⛅ 10 °C Höjd över havet: 652 m RumänienComuna Sarmizegetusa45.43283, 22.78310345°25’58” N 22°46’59” ERumunčina 30 oktober 2024, Rumänien ⋅ ⛅ 10 °C Pomaly začíname pochytávať nejaké rumunské slovíčka. Nevieme sa pozdraviť, nevieme poďakovať, ale i tak niektoré frázy sme už pochytili. Často tu vidíme Atentie - zona frecventata de Ursi (Keďže je to často aj s obrázkom zúrivého medveďa, tak už vieme, čo je Ursi).Pri prerábaní cesty sme sa zasmiali na tabuli "Drum rehabilitare" (Drum je cesta).V národnom parku bol pre zmenu nápis "Evacuati va desurile" v skratke - evakuujte (odneste) si všetok svoj odpad so sebou.Naša slovná zásoba sa teda blíži k možno 10tim slovíčkam, ale minimálne ten "Ursi" je tu slovíčko veľmi frekventované a veľmi dôležité :)P.S. obrázok stiahnutý z internetu, ale presne taká tabuľka je tu na mnohých miestachLäs merSe översättning4 gilla-markeringar