Deň 1 - romantika
October 28, 2024 in Romania ⋅ ☁️ 8 °CDnešný plán užiť si prvý rumunský večer s Dankou pred telkou s romantickou komédiou sa rozpadá už pri rannom balení. USB s filmami sa rozpadlo v aute na 3 časti. Časť z toho som síceRead more
Dnešný roadtrip zahŕňa prejazd horskej cesty TransApuseana (Transalpina de Apuseni). Pohybujeme sa autom takmer po hrebeňoch Apusenských hôr a výhľady sú parádne.
Neskôr si spravíme ešteRead more
Cestou k ďalšiemu ubytovaniu v horách sa zastavíme v meste Huneodara, ktoré je známe jedným z najkrajších rumunských hradov. Hrad Mateja Korvína poobdivujeme len zvonku - tam je navyše táRead more
Ubytovaní sme v horskom penzióne s výhľadom na hory, ale aj na krásne poupravovaný park priliehajúci k penziónu.
Priamo v parku pod penziónom sa zlievajú dve horské riečky, ponad ktoréRead more
V rámci dnešného celodenného výletu plánujeme pokoriť atrakcie pohoria Retezat, kde sme ubytovaní.
Hneď ráno vyrážame autom na hodinovú offroad túru až na doslovne horskú poľanu, zRead more
Celý dnešný deň sa presúvame okolo pohoria Retezat do novej lokality. Vzhľadom na to, že nám uzavrú strategickú cestu si totiž musíme urobiť asi 1,5 hodinovú obchádzku naviac a mimoRead more
Podvečer dochádzame do Baile Herculane (Herkulove kúpele), kúpeľného mesta, ktoré bolo už za rímskych čias svetoznáme.
Už po tme prechádzame cez mestečko. Jedna časť je historická a vRead more
Dnes vyrážame na výlet do Dunajskej tiesňavy "Železné vráta". Ideme asi 80km po ceste v skalách tesne povedľa Dunaja a užívame si nie len výhľady, ale aj to pocitové "De ja vu", keďžeRead more
Ešte za svetla dorážame do ubytka, na ktoré sme sa tešili najviac. V objatí hôr budeme ďalšiu noc bývať v kupole. Posledné km to bol už offroad, takže sme takmer na úplnej samote, kdeRead more
Jooj, vana v izbe - to sa mi paci....esteze si stihol Danku odfotit pred "zakydaním":) [Milka]