- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Day 13
- Thursday, January 2, 2025 at 7:20 PM
- ☁️ 28 °C
- Altitude: 12 m
ThailandLaem Khlong Bon8°2’50” N 98°36’23” E
Marvelovský Supergekon

Po tom ako sme sa úspešne zbavili švába a kúpelňu už tretí deň nevetráme, len aby sa tam niečo nedostalo, sa v nej záhadne objavil gekon.
No objavil... Pri otvorení dverí spadol niekde zhora takmer na Danku a rýchlo prebehol smerom k odtoku. Kým sme sa stihli spamätať v kúpelni 1x2m zmizol...
Gekon je pohodička zvieratko, s ktorým nemám problém aj keď spí na strope rovno nado mnou, ale tento bol desivý. Čo mu nefungujú lepiace labky? Predstava, že otvorím dvere a spadne mi na hlavu a začne po mne behať bola strašidelná. Našťastie po čase strach vyprchal i keď dôvera v hermetickosť našej kúpelne bola naštrbená. A Gekon je jedna vec, ale objaviť v kúpelní zas rýchlo behajúceho švába, či nedajbože hada, najlepšie pri tom ako sústredene "tlačím" na priestorovo obmedzenom WCku, to by ma asi kleplo.
Hneď lepím odtok z kúpelne v domnení, že ta rúra možno len voľne odteká niekde pod chatku a je teda zároveň vchodom do našej kúpelne.
Po cca dni (už druhý deň som nebol na WC) Danka zase kričí "gekon". A zas niekde v sekunde spadol (čo je chybný?) a v sekunde odbehol úplne inde. Najprv mu otvorím okno a snažím sa ho s Dankinym županom vyhnať von. Nedarí sa. Z neprístupných priestorov sa ho potom snažím vystrnadiť pustenou sprchou (spôsobím len mokrú spúšť) a v poslednej fáze už behám po kúpelni s dáždnikom, ktorý strkám za WC a popod umývadlo...
Čoho sa desím, že ten gekon je superrýchly. Kúpelňa 2x1m a on sa za sekundu doslovne objaví v inom rohu. Akože fakt superman kombinovaný so spidermanom v minikúpelni.
Vo vypätej situácii (asi som potreboval čas, taktiku a nabratie ďalšej odvahy) to už nakoniec nedávam. Šváb bol pohodička aj keď bol viac obávaný a hnusnejší.
Odvážna Danka (keďže je menšia a keďže ja som na pokraji kolapsu a silné ženy musia zachraňovať "silných" mužov) lepí po štvornožky v rohoch pod umývadlom, kde končia kachličky všetky špáry, lebo práve tam niekde gekon zmizol. Nechce sa mi veriť, žeby to bola cesta von z chatky, ale žiaden kvikot gekona nepočuť, tak ho asi nezamurovala zaživa a možno nie len, že našla vchod/východ z chatky pre zvieratká, ktoré sa nám v kúpelni objavujú, ale aj zabezpečila, že po troch dňoch budem môcť ísť konečne bezpečne na WCko :)
Ak raz príde tsunami z tejto chatky zostane stáť len kúpelňa a balkón, lebo sme to všetko fakt kvalitne oblepili lepiacou páskou.
Fotku zas nemáme, gekon bol superrýchly.
P.S. Taňka nerehoc sa toľko, ovládaj sa, aj škodoradosť musí mať mieru :)
P.S. part 2 Ospravedlňujem sa, že sa to v tomto blogu zvrháva na samé wecko-fekálne príbehy, ale taká je proste realita nášho života v Thajsku, že tie najlepšie zábavné (občas len pre jednu stranu) príbehy vznikajú práve tam.Read more
Tana NBolo aj tu to slávne Tomčovo "ty hajzel jeden"? Či to len pri šváboch ? 😀
MilanToho sme nenaháňali za účelom zabitia, len vyhnania. Takže nebolo...