• Užívame si Phi Phi

7 de enero, Tailandia ⋅ 🌩️ 28 °C

Hlavné centrum ostrova Phi Phi Don je úzka časť ostrova, ktorú z jednej aj druhej strany ohraničujú dlhé pláže.
    Centrum je plné uličiek s jedením, barmi, diskotékami, cestovnými kanceláriami, všelijakými jednohubkami a podobne. To všetko pokračuje aj na plážach. Len tie majú dĺžku vyše kilometra a každý rezort tu končí plážovým barom.
    Celkovo to množstvo všetkého, čo tu je pre porovnanie ďaleko prekračuje veľkosťou aj počtom obchodíkov centrum Košíc. Nie je šanca tu všetko vyskúšať ani za mesiac.

Kým cez deň sa ideme kúpať, večer a v noci to začína žiť. Alkohol sa tu "čapuje" do vedierok dokonca aj dnu v podnikoch, nie len "do ruky". Ulice sú plné polonahých ľudí (podprsenky tu nenosia ani tie, čo by určite mali), bary sú preplnené. Všetko je pekne vysvietené. V plážových baroch si sedíte na lehátkach a pozeráte na more, alebo si užívate program.

No žije to tu, večer je to niekde aj dosť hlasné, aj keď to nie je to, čo by nás lákalo a čo by sme si vo veľkom užívali.

V každom prípade asi platí, že je to jedno z najnavštevovanejších miest v Thajsku, so všetkými pozitívami aj negatívami, ktoré k tomu patria.

Tento ostrov bol inak druhým najviac zasiahnutým miestom v Thajsku pri tsunami v roku 2004 na základe počtu obetí. Viac ako 1300 ľudí zomrelo v časti, kde sme ubytovaní. Ňaňovci sú na kopci, tí sú v bezpečí. Tsunami vtedy prišlo v troch vlnách, pričom tretia bola tak silná, že demolovala aj murované budovy.