• Šialené vyhliadky

January 7 in Laos ⋅ ☀️ 21 °C

Dnes dávame dve dych berúce vyhliadky. Prístup zase šialený, úplne posledné desiatky metrov už som mal so svojim strachom z výšok fakt dosť, keď rebríky vedú po okrajoch útesov a dole megapriepasť.
    Výhľady sú fenomenálne. Neviem, či som niekedy v živote bol na adrenalínovejšom a strmšom výstupe s tak úžasným výhľadom. Ak raz budete v Laose, toto je fakt atrakcia, ktorú musíte zažiť.
    No a samozrejme keď včera na prvej vyhliadke úplne hore boli dve motorky, tak dnes na druhú vytrepali Pegasa - lietajúceho koňa a na tretej je lietadlo (!) a už tam robia sochu King Konga. Ja neviem, ako som tam po štvornožky doručil seba a oni tam dajú hore na najvyššiu skalu lietadlo, do ktorého sa dá nastúpiť. Stačilo mi ako som videl, ako tam jeden nastupoval a mne sa nohy podlamovali od strachu. Jeden chybný krok a šlo by o život.

Fakt do konca života nezabudnuteľný zážitok a to tam bol ešte bonus v podobe malej jaskyne.

Pozrite na hlavnú foto, kde, na akej skale sú tie vyhliadky. Nemá žiadnu logiku, aby tam sa dalo nejako vyjsť a takmer tak to aj bolo...

Existuje ešte jedna vyhliadka, kde vytrepali hore buginu, v akých tu jazdia turisti, ale tú už asi nedáme.