Útek z maríny a útek z maríny

Ráno sme mali budíček o 6:00, veď platiť ráno za marínu to by sa už nevyplatilo :) takže sme určite nechceli stihnúť ranných zamestnancov.
Večer som si ešte užil 15 minútovéBaca lagi
Šialený Hamburg

Cestou späť sa plavíme cez Hamburg, kde do seba vráža sila prílivu z mora a rieka Labe. Po tom všetkom sa plavia lode robiace riadne vlny, ktoré s nami vôbec nemali zľutovanie. ChvíľamiBaca lagi
Večera na lodi

Z Peťa sa vykľul profesionálny kuchár. Doslovne si to všetci uźívame. Dnes varil Peťo s Tomčom počas plavby (už po kľudnej Labe) a teraz si práve pochutnávame na večeri. Ja som dokoncaBaca lagi
Bonusový príspevok

POZOR, toto je príspevok písaný iným členom teamu, ako pohľad, ako Hamburg zažívali tí ostatní pasažieri.
Už samotný vjazd do Hamburgu bol zážitkom za všetky peniaze. Preplavili smeBaca lagi
Wilhelmshaven

Po ďalšej karavaningovej noci na našom už klasickom mieste blízko megacampingu (znamená parkovanie zadarmo) vstávame s časovým plánom, že odchod je naplánovaný na 10:00. Raňajky užBaca lagi
Počasie

Za celú našu cestu sme zatiaľ zažili slnko len raz a to dnes doobedu, keď sme práve balili. Keď sme na lodi tak buď je zamračené, alebo prší. Našťastie sa jedná skôr o slabšieBaca lagi
Varenie na lodi

Dnes sme prechádzali naše prvé 4 plavebné komory. Posádka si to zjavne užívala no Peťo nás dokázal zas prekvapiť. Už v tretej komore si kliďánko počas napúšťania komory varil akoBaca lagi
Ems Jade kanál

Už v noci sa tak rozpršalo, že som radšej behal skontrolovať, či moje príkazy, že matrace sa majú v noci kvôli možnému dažďu zbaliť boli dostatočne vypočuté.
Neboli!
RánoBaca lagi
Nakupovanie a zásobovanie

Nakupovenie je téma, o ktorej nemám takmer vôbec prehľad. Isté však je, že pasovať Žabu za hlavného financmajstra našej výpravy nebola chyba. Svoju ružovučkú peňaženkuBaca lagi
Ems Jade kanál druhý deň

Peťov budík má zjavne viac trpezlivosti ako my. Po cca 5-tom opätovnom zvonení sa všetci pomaly vypratáme z lode. Vonku sa deň začína takmer bezoblačnou oblohou a už ráno na nás poriadneBaca lagi
Emden

Preplávame v Európe unikátnu plavebnú komoru, ktorá má 4 vstupy (križovanie dvoch kanálov) a popod vŕby po romanticky vyzerajúcom vstupe vstupujeme do centra mesta, kde zakotvíme na móleBaca lagi
Na mori

Ráno vyrážame smerom k železničnému mostu v Emdene. Ten sa spolu so sústavou ďalších mostov otvára len raz za deň aj to len v prípade, že tam čaká nejaká loď a že tú loď ajBaca lagi
Eems kanál

Cez ďalšiu morskú komoru sa dostávame na kanál, ktorým smerujeme do mesta Groningen - jedného z najväčších miest na našej ceste. Na to, že je to už 8-ma komora na našej ceste nás i takBaca lagi
Groningen - hanba v maríne

Vplávali sme do Groningenu.
Peťo za kormidlom kýva žienkam, čo sedia na múrikoch okolo vody. Obzeráme sa, či by sme nemohli centrum oboplávať, ale mosty sú pre nás príliš nízke. NejakáBaca lagi
Groningen ranný odchod

Ráno sme vyplávali z maríny úplne excelentne. Veď som nad tým tiež rozmýšľal už od včera, ako sa z tých stiesnených priestorov dostať a ako to bude naj a v noci sme kvôli tomu dokoncaBaca lagi
Van Starkenborgh kanál

Po kanáli, ktorý nie je ničím extra zaujímavý si to pomaly valíme vpred. Motor, bublá ak sa tak dá nazvať jeho dunivý zvuk a lodička ide rýchlosťou približne 9km za hodinu. Vonku v kuseBaca lagi
Nákupy na vode

Už od včera riešime, kde by sme natankovali loď. Všetci tvrdia, že najbližšia pumpa na vode je 4 až 6 hodín jazdy. My však vôbec netušíme, či prietokomer merá dobre a aká je realita vBaca lagi
Obed na vode

Dnes nejako nestíhame plán, takže sme sa rozhodli zakotviť na veľkom jazere, s výhľadom na pieskovú pláž. Je tu kopa lodí a lodičiek a krížom cez jazero vedie plavebná dráha kanálu,Baca lagi
Grou

Nestíhame náš denný plán a preto po niekoľkých kilometroch plavby, ktoré celá posádka prespí, zakotvíme v mestečku Grou asi hodinu pred miestom plánovaného pristátia. Vonku vejeBaca lagi
Plavba smer Lemmer

Ráno za nezanedbateľného vetra odkotvujeme. Nevolíme najlepšiu alternatívu, ale viac menej bez problémov odchádzame.
O chvíľu sa preplavujeme vodným mostom a pod nami je diaľnica.Baca lagi
Lemmer - vodné sídlisko

Na okraji mestečka Lemmer vchádzame do vodného sídliska. Niečo ako naša vilová štvrť akurát miesto asfaltových ciest sú všade cesty vodné. Úžasné domčeky, perfektne upravenéBaca lagi
Lemmer stojí za to!

Pomaly vchádzame do útrob mestečka Lemmer a po obhliadke peknej pieskovej morskej pláže na chvíľu zakotvíme takmer v centre priamo vedľa ulice, kde sa prechádzajú ľudia a začíname variťBaca lagi
Smer Harderwijk

Len cca 500 metrov po mori a už sa treba vtlačiť do ďalšej plavebnej komory, ktorá vedie na kanál, tak aby sme zvyšok nebezpečného odkrytého mora obišli.
Pred komorou je však lodnáBaca lagi
Vytopená loď

Večer sa riadne rozprší a prší aj v noci.
Kvapčí aj cez plátenú vodotesnú strechu, takže ráno len zo svojho sedadla odčerpávam 1,5l vody. To sme však čakali. Vieme už kde sú naBaca lagi
Smer tulene...

Náš dnešný plán stihnúť dôjsť do mesta Harderwijk je odvážny a časovo ťažko splniteľný. V Harderwijk je "tuleňárium" a delfinárium, o ktorom Tomčo sníva celú plavbu.
Najprv akoBaca lagi