Začíname takmer pokutou
27 Şubat, Çek Cumhuriyeti ⋅ 🌙 6 °C
Dovolenku začíname v grandióznom hoteli Grand. Vybrali sme ho nie len z dôvodu takmer najmenšej ceny (blízko sa dalo ubytovať ešte lacnejšie v indiánskom teepee... ale to už zase nie...),Okumaya devam et
Grandiózne zážitky z Grand hotelu
28 Şubat, Çek Cumhuriyeti ⋅ ☀️ 2 °C
No a že je to Grand hotel... Stará budova v centre s vysokými stropmi a hrubými stenami.
Masívny nábytok ako z minulého storočia, kožené kresielka, všade "zlaté" doplnky, no veď pozriteOkumaya devam et
Priepasť Macocha a Punkevní jaskyňa
28 Şubat, Çek Cumhuriyeti ⋅ ☀️ 12 °C
Dnešný plán bol preskúmať Macochu, 140m hlbokú priepasť v Moravskom krase. Jedná sa o najhlbšiu priepasť v celej Európe, ak berieme do úvahy len priepasti, kde zhora presvitá aj nejakéOkumaya devam et
Mohli sme byť v Jordánsku
1 Mart, Çek Cumhuriyeti ⋅ ☁️ 6 °C
Niektorí možno vedia, že miesto aktuálnej dovolenky sa pred mesiacom vážne uvažovalo nad dovolenkou v Jordánsku. Letenky už boli takmer zakúpené, ale Danka so svojou intuíciou toOkumaya devam et
Adrpašské skaly
1 Mart, Çek Cumhuriyeti ⋅ ☁️ 8 °C
Dnes bol hlavný program okruh po Adrpašských skalách. Nikto sa nerozbil, aj keď nám bolo odporúčané zobrať si protišmykové mačky, čo sme samozrejme odignorovali (keďže nemáme).
ObajaOkumaya devam et
Múzeum stavebnice Merkúr
1 Mart, Çek Cumhuriyeti ⋅ 🌧 6 °C
Časy svojho mládí (dokonca aj Dankinho) sme si pripomenuli v múzeu stavebnice Merkúr. Išli sme tam s tým, že sme v tejto zapadnutej dedine nič extra nečakali a ono to boli miestnosti aOkumaya devam et
Múzeum papierových modelov
1 Mart, Çek Cumhuriyeti ⋅ 🌧 5 °C
No a toto bol už fakt šok, prešli sme možno 10 miestností plných detailných modelov z papiera. Niektoré boli až 1,5m veľké a s takými detailami, že to bolo na neuverenie, že to niektoOkumaya devam et
Kočičí skály
2 Mart, Çek Cumhuriyeti ⋅ ☀️ 7 °C
Divoké Kočičí skály boli prístupné cez les, ktorý vyzeral, ako keby sa cez neho prehnala víchrica. Občas to bolo ťažké, ale na konci sme boli odmenení Kočičím hradom, skalnatýmOkumaya devam et
Labyrint Ostaš
2 Mart, Çek Cumhuriyeti ⋅ ☀️ 10 °C
Skalné mesto Ostaš bolo príznačné svojim labyrintom cestičiek. Modrá značka sa nám krútila pomedzi skaly a posielala nás do tých najužších puklín a špár. Občas sme stúpali prudkoOkumaya devam et
Vyhliadky a malebný Broumov
2 Mart, Çek Cumhuriyeti ⋅ ☀️ 8 °C
No a bez toho, aby sme sa vyškriabali na nejakú vyhliadku by to nebolo ono. Nechali sme si poradiť od domácich a vyšli sme na Supí hnízdo. Dankine koleno to chcelo vzdať už v polke. No a tenOkumaya devam et
Nacistický projekt "Riese"
3 Mart, Polonya ⋅ ☀️ 10 °C
V oblasti Sovích hôr v Poľsku Nemci v roku 1943 začali budovať najväčší podzemný komplex. 7 rôznych lokalít od seba vzdialených desiatky kilometrov, ktoré mali byť postupne prepojenéOkumaya devam et
Kostol Mieru Świdnica
3 Mart, Polonya ⋅ ☀️ 14 °C
Pamiatka svetového dedičstva UNESCO, najväčší drevený barokový kostol na svete.
Postavený v roku 1657, kde katolícki Habsburgovci stanovili podmienky, ktoré vylučovali luteránskuOkumaya devam et
Zámok Książ
3 Mart, Polonya ⋅ ☀️ 11 °C
No a keďže Danka túžila navštíviť nejaký poriadny zámok, navštívili sme tretí najväčší zámok v Poľsku a zároveň jeden z najkrajších zámkov v Poľsku, zámok Książ.
Bola toOkumaya devam et
Presun na juh
4 Mart, Çek Cumhuriyeti ⋅ 🌙 4 °C
Opúšťame ubytovanie v severných Čechách a presúvame sa do južných Čiech.
Na severe sme mali zážitok s kúrením, o ktorom sme nepísali, ale prvý deň sme sa zobudili do 17tich stupňovOkumaya devam et
Český Krumlov
5 Mart, Çek Cumhuriyeti ⋅ ☀️ 12 °C
Český Krumlov to je živé múzeum, dokonale zachovaná stredoveká kulisa, kde sa v úzkych kamenných uličkách zastavil čas.
Pre nás taký mix miest Banská Štiavnica, Dubrovník aOkumaya devam et
Zápal okostnice...
5 Mart, Çek Cumhuriyeti ⋅ 🌙 4 °C
Pred odchodom na dovolenku som bol u zubára a ten mi robil plombu. Ukázalo sa, že nechtiac zavŕtal až do kanálika a celé to uzavrel. Tým spustil proces, ktorý u mňa o zopár dní vyústil doOkumaya devam et
Zámok Hluboká - Pyšná princezná
6 Mart, Çek Cumhuriyeti ⋅ ☀️ 9 °C
Jeden z troch najkrajších zámkov v Čechách je určite zámok Hluboká nad Vltavou. Zámok, kde sa točilo mnoho filmov, vrátane známej rozprávky Pyšná princezná.
Zopár záberov zvonkuOkumaya devam et
Súťaž
6 Mart, Çek Cumhuriyeti ⋅ ☀️ 11 °C
Špeciálne pre Milku, ktorá si to vyžiadala a ktorá aj má šancu to uhádnuť.
Skúste si bez pomôcok tipnúť, čo za obrovský strom (ten vpravo na foto) je pred zámkom. Ako sa asiOkumaya devam et
Holašovice, Dobčice - Babovřesky
6 Mart, Çek Cumhuriyeti ⋅ ☀️ 13 °C
K pôvodnému plánu navštíviť dedinku Holašovice zapísanú v UNESCO sme nakoniec pridali aj podobnú dedinku Dobčice.
Krásne barokové námestia s rybníčkami v strede námestia a okolo tohoOkumaya devam et
Hrad Dívčí kámen - Rafťáci
6 Mart, Çek Cumhuriyeti ⋅ ☀️ 13 °C
Najzákernejší český hrad aký sme navštívili.
Podvečer, totálne zničení, telo neposlúcha, ale veď nejakých 21 minút tam a 35 minút späť (podľa navigátora) to nejako pešo dáme.Okumaya devam et
Smer Lipno
7 Mart, Çek Cumhuriyeti ⋅ ☀️ 10 °C
Smerom k vodnej nádrži Lipno sa celý čas pohybujeme povedľa Vltavy, ktorá v tejto časti šírkou pripomína skôr košický Hornád. Okolím je to však o niečom úplne inom. Každú chvíľuOkumaya devam et
Lipno nad Vltavou
7 Mart, Çek Cumhuriyeti ⋅ ☀️ 12 °C
V Lipne nad Vltavou nastáva šok.
Pobrežie upravené, parádna marína, všade okolo veľké vhodne zladené apartmánové domy s výhľadom na vodu a do toho rôzne reštaurácie, bary a ažOkumaya devam et
KovoZoo
8 Mart, Çek Cumhuriyeti ⋅ ⛅ 16 °C
Príbeh jedného plne funkčného obrovského šrotoviska, kde sa už zamestnanci asi príliš nudili vyústil do toho, že si postavili vlastnú ZOO. Vtáky, ryby, hmyz a samozrejme rôzne zvieratkáOkumaya devam et
Vyhodnotenie súťaže
Dün, Çek Cumhuriyeti ⋅ ☁️ 6 °C
Ten obrovský vyše 20 metrov vysoký strom bol... Tuja :)
Takže, keďže Taňka to uhádla ako prvá, vyhráva úplne peckový :) plastový hrnček s praktickým uškom na zavesenie :) a nápisomOkumaya devam et
Záverečný príspevok
Dün, Slovakya ⋅ ☀️ 6 °C
Tak sme po celodennej takmer 800km ceste doma...
Dovolenka to zase bola výživná a ako rozlúčkový bonus pripojíme zopár fotiek, ktoré sme počas dovolenky nafotili...
Posledná fotka jeOkumaya devam et

GezginTo volne miesto je potvrdenim spolocnosti stasticka- nech vas sprevadza🍀
Gezgin🍷 Vinárna 🤩