Skoré ráno na pláži

Budím sa skoro, keďźe je všade tma, dá sa len behať po internete, poniektorí doma na Slovensku ešte nespia, tak pokecáme.
Okolo pol siedmej sa rozvidnieva, idem si dať liečivú prechádzkuRead more
Okolo pol siedmej sa rozvidnieva, idem si dať liečivú prechádzkuRead more
Ráno vstávam, dám si raňajky. Zuzka mi včera kúpila výborné pečivo plnené mangom. Potom hneď na pláž. Tam vidím, že tento deň sa začína zvláštne, vidím loď a volá sa ORAWAN. ŽeRead more
Deň začína prvým prvenstvom, na raňajky sme ochutnali pečené plnené pirôžky, podľa chuti tipujem s mangom, včera kúpila Zuzka s Tomáškom, keď boli v dedine na motorke.
Na pláži smeRead more
Keďže v 1. kole nikto nevyhral, dávame možnosť súťažiť opäť. A pridávame ďalšiu pomôcku.
Dnes bolo celý deň pod mrakom, ale nemyslite si že zima. 30° a na pocit 33°. Deň začal lenivo. Asi o10.00 sme sa dostali von z bungalovov. Tomáš zistil, že majú v izbe mravce, ktoré siRead more
Dnešný deň sa nezačal až tak ideálne ako som si to ráno pri prechádzke k moru predstavovala.
No ráno - okolo desiatej - vidím ako Tomi trieli k recepcii. Neskôr sa dozviem, že kvôliRead more
No mamka ty mas na telefone zapnutu polohu, alebo co za problem? Lebo podla mapky uz ste boli na Phukete a teraz ste uz aj v Bangkoku. Ale venuj sa dôležitejším veciam, len hlásim podivnosť. Všetky tie zlé polohy sú len na tvojich príspevkoch.
Inak vyzerá, že máte krásne more, žeby vám vyšiel príliv a odliv? Že na žiadnej foto nevidno žiadne skaly, paráda.
Priliv odliv vysiel fajne tento krat. Uz zacina odliv. O cca tretej bolo najvyssie cize super.
Samotný príchod už popísali moji spolucestovatelia.
Samotné ubytovanie však bol zážitok sám o sebe. Deň pred tým som si spomenul ako som tu bol pred cca 6 rokmi a iní Slováci miRead more
Za každý takmer infarkt jednu hviezdičku dole! Bezkompromisne! A inak u nás takéto problémy nebudú, lebo Maja s Ňaňom sa tvária víťazoslávne, že majú prekladač dokonca aj do Thajčiny, takže oni vybavia aj nemožné (teda žijú v tej realite, ja očakávam zážitky). Inak doteraz sa mi všetci smejete, keď si spomeniete na môj prvý výlet do Thajska, tam som bol vybavený inou bojovou výbavou vo forme sprejov na všetko možné :)
Vyzerá to tak, že si tú plnú výbavu, ktorú sme mali pred 6 rokmi asi opäť pribalíme.
ako to tak citam asi ten sprej nebude taky zly napad hoc predtym si na take nieco ako mravce nepamatam,ale zase boli tam ine zvieratka
Po včerajšom presune luxusným minivanom z hotela v Ao Nang do prístavu v Krabi to bol pre mňa šok v dobrom aj zlom.
Mali sme obavu ako sa s tými všetkými batožinami presunieme na loď, aleRead more
Stále nikto v príspevkoch nenaznačil, že v skutočnosti všetci máte teplú vodu... a ten zvyšok, to sa len zoznamujete s pravým Thajskom a Tomčo vás kvôli Adamkovi ešte celkom šetrí... My sme z AoNangu dali výlet na Ko Jum na motorkách, so všetkou batožinou a to boli iné zážitky... Hlavne keď sa s tou motorkou trebalo po tej lavičke dostať na loď a z lode a počas celej plavby ich držať, v totálne natlačenej lodi, aby sa nevyvrátili. Ale zas sme potom boli ušetrení odvozu do hotela na korbe, čo je na krátke vzdialenosti úplný štandard, alebo teda až nadštandard. Pokiaľ budete mať šťastie na PhiPhi pôjdete natlačení len na korbe (sajdke) motorky a pred každým kopcom vystúpite a prejdete peši, lebo s vami to tá motorka nedá :) ... A raz sme šli z Krabi do AoNangu (a to nie je 10min záležitosť) tak, že dvaja ľudia len viseli vonku ako smetiari na aute (bolo nás 15 v takom autíčku ako ste šli), takže stále ste na tom perfektne, aj keď je to určite za hranicou toho, na čo ste v Európe zvyknutí, stále však oveľa lepšie ako keby vás naložili aj s batožinou na stádo somárov :)
Verím že ste mali ďaleko lepšie zážitky ako my :) ja by som veľmi rada zažila aspoň dačo z toho No ale nie s Adamkom Aktuálne je pre mňa dobrodružstvo už to že sme sa vybrali tak ďaleko na tak dlho s ani nie 8 mesačným dieťaťom :)
Primerané posádke "od batoľaťa až po dôchodcov", ja to píšem skôr preto, aby ste to nebrali nejako negatívne tie vaše skúsenosti, že Tomčo vám stále zabezpečuje skôr väčší komfort, že to môže byť aj o dosť horšie...
V pohode :) len nemôžeme ani písať, že je všetko super dokonalé, to by nám asi nikto neuveril :D Viem ako sa Tomčo snažil a stále snaží a myslím že to vieme všetci. Niektoré veci ani on neovplyvní, ale všeobecne za mňa hovorím, že nám tu je veľmi dobre, aj keď niektoré veci skomentujeme nie pozitívne :)
Dnešný deň začal skoro - hneď po polnoci, keď zapli elektrinu. Mamka šla baliť kufre. Ja som si povedal, že ráno je múdrejšie ako večer a tak som šiel spať. Ráno zbalíme poslednéRead more
Keď mi Tomčo prezradil cez viber, že dnes už konečne nejaké zážitky, čakal som, že niekto z vás neprešiel po mostíku do lode a čľupol. A nakoniec len problém s vodou... Nerobte už ohľadom Adama taký humbuk, čítal som o cestovateľoch okolo sveta s batoľaťom a kúpali ho vždy v mori a dieťa prežilo a more určite nemalo stabilných 37 stupňov. Začínajte ho zvykať, keď má prísť raz do tábora... :)
37 mu nedávame ani doma, ale úplne studenú tiež nie :) Keby že nájdem bazénik čo tu od začiatku hľadám, tak si do tej studenej kus teplej prilejem. Ale bazénik neni, dedko je nachladený a dobrodružstvá spojené s chorobami sa nám dúfam vyhnú... A inak akú teplotu vody má zvládať, aby bol pustený do tábora? :D
Súťaž samozrejme bola v pláne a dobré že sme o nej nepovedali. Aspoň sme zistili ozaj vážny záujem. V Ao Nang sme bývali v Hoteli Royal Nakara. Presne v tomto hoteli sme začínali našeRead more