- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Day 39–44
United StatesLewis County46°32’28” N 121°26’56” W
Etappe 6 White pass - Trout lake

Dag 36 – Lama’s
11 km
Om 11 uur kwam Dave ons ophalen om terug naar White Pass te rijden. Onderweg pikten we ook nog Rosemary op, een NOBO-hiker die in een ander hotel vlakbij logeerde.
Langzaam maar gestaag kronkelden we naar boven, voorzichtig over de bergwegen. Onderweg kwamen we verschillende andere wandelaars tegen — en tot onze verrassing een man met een groepje lama’s. Dat gaf meteen een vrolijke noot aan de dag.
Rond 17.00 uur vonden we een prachtige kampeerplek op 2000 meter hoogte, met uitzicht op de machtige Mount Rainier.
Kampplaats: View Mount Rainier
Dag 37 – Verkeerde afslag
17 km
We werden wakker in de mist, maar al snel trok die op. Eerst daalden we alle kilometers die we gisteren gewonnen hadden weer af. Daarna ging het mis: we liepen bijna 1,5 km verkeerd… en dus terugkeren én weer omhoog.
Daarna ging het pad gestaag omhoog, soms steil, door kleurrijke bloemenweides. Er wacht ons nog een pittig stuk over de “knife edge”, maar voor vandaag had mijn knie genoeg klimwerk gehad. We kampeerden opnieuw rond 2000 meter, in hoog alpien terrein. Jammer genoeg trok het uitzicht binnen een kwartier volledig dicht.
Kampplaats: Onder Edge Knife
Dag 38 – Edge Knife
17 km
Om 5 uur staken we met een klein hartje ons hoofd uit de tent. Oef — het was helder! Om 6.30 begonnen we aan een steile klim over een smal pad, recht naar het gevreesde stuk: de Edge Knife.
Het pad was smal, met links én rechts diepe afgronden. De wind trok stevig aan terwijl we naar 2300 meter klommen. Boven werden we beloond met een panoramisch uitzicht op drie vulkanen: Mount Adams, Mount St. Helens en Mount Rainier.
Na een lange afdaling kwamen we ineens veel meer wandelaars tegen. Via een laatste sneeuwveld en bloeiende bergweides passeerden we verschillende watervallen. Rond 16.30 vonden we een mooie plek bij een riviertje — tijd om de dag af te sluiten.
Kampplaats: Nannie Ridge
Dag 39 – Nat
17 km
Gisteren twijfelden we nog of we het buitendak van de tent zouden plaatsen — gelukkig gedaan, want om 3 uur ’s nachts moesten we alles dichtritsen tegen de regen. En die regen hield niet op.
We hadden geen haast om op te staan en vertrokken pas rond 11.00 uur. De hele dag liepen we door bossen, gehuld in motregen en druppels. Onderweg kwamen we nog twee Belgische hikers tegen. Rond 18.00 passeerden we een kampplaats, zetten snel de tent op en kropen in onze slaapzakken. Eten? Dat zien we morgen wel.
Kampplaats: Trail junction Waptus Lake
Dag 40
23 km
De regen hield de hele nacht aan, maar gelukkig bleef ons tentdak stevig. Met tegenzin pakten we alles nat in en trokken onze kletsnatte regenkleding aan. Onderweg ontmoetten we een man zonder tent die onder de wortels van een omgevallen boom had geslapen — hardcore!
Na uren lopen zagen we eindelijk blauwe lucht. Bij een parkeerplaats legden we al onze spullen te drogen in de zon. Daar ontmoetten we Limbo uit Hasselt, die nu in de VS woont. Tijdens de lunch kregen we stringcheese van iemand uit een auto — plastiekachtig, maar eerlijk is eerlijk: het smaakte toch.
Na een ingestorte brug over te steken volgde nog een klim van 8 km. Uiteindelijk kwamen we uit bij een kampeerplek met uitzicht op Mount Adams, op warme, grindachtige grond. We deelden de plek met Limbo en Ninja uit Hamburg.
Kampplaats: Meadows Mount Adams
Dag 41 – Trail Magic
24 km
Vannacht vroor het en we werden wakker met ijs op de tent. Even twijfelden we: wachten tot de zon de boel opwarmt of toch vertrekken in de kou? We kozen voor het laatste, in de hoop Trout Lake te bereiken.
Na 3 km staken we een ijskoude rivier over die rechtstreeks van Mount Adams kwam — inclusief zwavelgeur. Daarna volgde een afwisselend pad door lavavelden en verbrande bossen. NOBO-hikers vertelden dat er “trail magic” te vinden was, dus voerden we het tempo op.
Om 15.30 bereikten we de weg naar Trout Lake, waar in de zomer vrijwilligers shuttles organiseren. Precies op tijd voor de bus van 16.30! Bij het trailhead stonden trail angels klaar met cola, Dr Pepper en bier — een perfect einde van een lange dag.Read more
Wat een prachtige vergezichten! [Tamara]
TravelerKatrien en Dennis, wij pikken nu pas in en hebben net alles gelezen. Wat een zot machtig avontuur! Wat velen niet aandurven, dat doen jullie gewoon! En gelijk hebben jullie! Dit is ook zooo goed geschreven dat ik echt aan jullie lippen hang, uitkijkend naar wat nog zal komen! Zorg goed voor elkaar en geniet, geniet, geniet! Wij genieten met jullie mee 😘😘😘