- Näytä matka
YhdysvallatTrout Lake45°59’47” N 121°31’41” W
Etappe 7 Trout lake- Cascade locks

Dag 43 : warm
12 km
We zijn pas om twee uur in de namiddag vertrokken, ideaal om de hitte volop mee te pakken. De eerste waterbron lag vier kilometer verder, dus we mochten meteen stevig doorstappen. Met meer dan 35 graden in de schaduw was het behoorlijk afzien. Gelukkig liep een groot deel van het pad door het bos, want onze rugzakken zaten bomvol eten en wogen weer serieus door.
’s Avonds vonden we een plekje om te kamperen samen met een tof Nederlands koppel en “bad sherpa”. Terwijl we ons tentje opzette, keken we recht uit op Mount Hood, alweer zo’n indrukwekkende vulkaan. Niet slecht als avonddecor.
Dag 44 officieel te warm
18 km
Om de warmte wat te slim af te zijn, stapten we al om 7 uur ’s ochtends verder. Het pad zakte al snel een paar honderd meter, waardoor de eerste uren eigenlijk best meevielen. Tot aan de lunch was het zelfs nog aangenaam wandelen. Maar nadien… amai, precies een tropische jungle. De lucht plakkerig, het zweet gutste, en de zon die maar bleef branden.
Na een viertal kilometer ploeteren kwamen we uit bij een rivier. Ideaal om even af te koelen, en net daar raakten we aan de praat met Rachel en Paul. Ze boden ons spontaan een lift aan richting Cascade Locks – dat lieten we ons geen twee keer zeggen.
Eenmaal aangekomen belandden we op de kleine camping aan de jachthaven, speciaal voor PCT-hikers. Alleen: afkoelen zat er niet in. Het voelde alsof iemand een gigantische haardroger had aangezet. Bleek dat er effectief een heat alert was, met temperaturen boven de 40 graden.
Dankjewel
We willen graag iedereen bedanken voor alle lieve reacties en berichten die hier op de blog binnenkomen. Het doet enorm deugd om, zelfs van zo ver weg, zoveel steun en enthousiasme te voelen. Jullie woorden geven ons telkens weer een extra duwtje in de rug om door te zetten, ook op de dagen dat de hitte of de kilometers wat zwaarder wegen. Merci om mee te reizen in gedachten.Lue lisää
MatkaajaSinds ik de blog ontdekte kijk ik elke dag uit naar jullie verslag😀. En joepie vandaag is er weer nieuws! Straffe stappers zijn jullie!!! Hopelijk gaat het met je knie Katrien! Leuk dat jullie daar anderen tegen komen! Doei😘